Pálivá omáčka v čínských restauracích?
Nevíte někdo, jak se jmenuje pálivá červená omáčka, která se dává na dochucení v čínských restauracích (běžně bývá vedle soli a pepře)? Ideálně odkaz nebo recept?
Nevíte někdo, jak se jmenuje pálivá červená omáčka, která se dává na dochucení v čínských restauracích (běžně bývá vedle soli a pepře)? Ideálně odkaz nebo recept?
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Tahle?
Sriracha_sauce_(Huy_Fong_Foods)
Ne, myslím tohle na stolech:
Zatím jsem došel k tomu, že by to mohla být pasta sambala. Ale to je tak obecné, jako kdyby někdo odpověděl, že dopravní prostředek je auto...
Jde mi o to, že konkrétně tato pasta mi chutná a chtěl bych si najít recept.
To je ono,viz foto na předešlém odkaze,jen je to přelité,aby si hosté nebrali celé balení domů.
No, to bych zrovna netvrdil...
Tuhle miluju. Poprvé to dovezla dcera z USA, později jsem ale zjistil, že ji mají i v nedalekém vietnamském bufetu (gyros a podobně) normálně v chladicím boxu na prodej.
Tak tos mě navnadil, protože ji taky vídávám u místních větví. Je to moc pálivý, nebo jen tak akorát?
Blbá otázka - do čeho to tak běžně přidáváš?
Tak to přece záleží na vkusu každého soudruha.
Dávám si ji třeba k párkům místo hořčice. Nebo na chleba s máslem pod salám nebo plátkový sýr.
Do jídla (při vaření) ji nepřidáváme.
Je to akorát. Nic, z čeho by ses měl - pokud si toho nenarveš do huby žufánek - nějak šklebit. Zvládnou to i baby.
Žeru to i k pečenému bůčku.
Já právě nemám plechovou hubu, trochu pikantní mi nevadí, ale nemám rád, když to přebije všechny ostatní chuti jídla. Možná to zkusím, až do toho kvelbu půjdu.
(z Wikanova odkazu nahoře)
Polévkovou lžíci bych si toho do pusy samozřejmě nedal :)
2500 SHU má dětská výživa, ne?
Nejsem huba plechová, nicméně si dávám tak obden na dobrou noc plátek sýra a polévkovou lžíci jakési 10,000 SHU. Slovy klasika: "Nijak přehnaně ostré, přesto příjemně prokrví"
Je to pálivé a to dost.
Tak v tom případě ani nevadí, že jsem to dnes u větví už nenašel, jinak bych si domů odnesl něco, co bych asi jen jednou ochutnal.
Sweet and Sour Sauce
A co ta moje sambala? Nic?
myslíš Sambal Ölek alebo štiplavý juhočínsky Hoisin alebo severočínsky Hunan ?
Sambal Ölek - to jediné je podobné tomu, na co se ptám. A podle fotky se to fakt porovnat nedá. Ty dvě další jsou již od pohledu něco úplně jiného...
Čekal jsem, že se ozve někdo s osobní zkušeností, kdo opravdu ví...