Kvantova sebevrazda
Ahoj, rad bych znal vase nazory na jev zvany kvantova sebevrazda. Dost tezko bych to vysvetloval, tak jsem nasel clanek a video, ktere to trochu popisuji. kvantove-podivnosti-sebevrazda.html
watch
Ahoj, rad bych znal vase nazory na jev zvany kvantova sebevrazda. Dost tezko bych to vysvetloval, tak jsem nasel clanek a video, ktere to trochu popisuji. kvantove-podivnosti-sebevrazda.html
watch
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
"Superpoziční" kočka je známá věc (púvodně pokus o srandu páně Schrodingera . Přemýšlet ovšem nad kvantovými jevy z hlediska interakce multiversa s vědomím mě nenapadlo. Dík za odkaz .
Dneska skočil z mostu pod vlak, ve kterém jsem jel, člověk. Možná četl tuhle debatu...
Asi věděl proč.
K sebevrazde sa vyjadrit neviem, ale ku kvantovej fyzike hej.
Fyziku som mal vyske pomerne tazku, myslim, ze po MATFYZe asi najtazsiu zo vsetkych skol.
Zacalo sa to nevinne, opakovanim stredoskolskej fyziky, tam som problem nemal.
Potom prisla teoria relativity. Asi na 3 mesiace sa mi otvorila asi nova cakra, pretoze mi teoria prisla ako logicka a pochopitelne. Potom som opat precitol a prestavala mi davat logiku.
Teoriu relativity by som este ako tak na milost zobral.
Ale vo 4 semestri prisla na rad kvantova fyzika. Co si z nej pamatam?
Ze klasicka fyzika je blud, vlnenie nie je vlnenie, kvantami vysvetlime vsetko, co potrebujeme a cela klasicka fyzika je vlastne nezmysel. Toto cele bolo preukazene niekolkymi nezmyslenymi (pre mna) vzorcami a konstantami.
Co si myslim o kvantovej fyzike dnes? Je to oblast vyvolenych, aj ked niektori, ktori sa za vyvolenych povazuju zase povazujem ja len za papagajov, ktori opakuju to co niekto povedal pricom principom moc nerozumeju.
Dnes je moderne mat vselijake teorie, pacia sa mi tie o vzniku vesmiru, zanikani hviezd, rozpinaniu galaxii a pod, ktore nie su takmer nicim podlozene...ale zacal to tvrdit niekto kedysi, kto nasiel nasledovnikov a 1000x opakovana loz sa stane pravdou.
Uz len trivialny priklad s mackou je skor otazka metafyziky a nie realne fyziky, ci kvantovej teorie, ktora je stale len teoriou podotykam...rovnako ako teoria relativity.
relativita se dá vysvětlit jednoducho. máš den volna a nemáš den volna. první ubíhá kurevsky rychle a druhý zoufale pomalu, i když obecně ubíhají stejně. velký berta si z vás vystřelil. na všechno theorie, a praxe prostě je.
Mne sa paci (vraj) Einsteinovo vysvetlenie.
Tri vlasy na hlave su malo, 3 vlasy v polievke su vsak vela.
To je v obou případech na prd. Takže asi bude na vině ta prokletá trojka.
Ledaže by to byly tři zlaté vlasy Děda Vševěda.
možná je to totiž filozofický vzorec, když na to nemůžou do dnes přijít.
Tak relativitu uz dnes viacmenej vsetci akceptuju, aj ked kludne pripustam, ze v buducnosti pride typek a povie, ze Einstein sa mylil a budeme mat zase inu teoriu.
Ale toho sa uz my asi nedozijeme.
ono je to jako, když matematikovi máváš s rovnicí 1+1=x, von (čily my) řekne 2. to je ovšem hodně nepravděpodobné.
Proč by to mělo být dvě, když je to iks?
podívej, 1+1=x má něco dělat. je spousta událostí, kdy se to nerovná dvoum. asi nás učily kravinu.
Ty se koukáš na to X moc konzervativně.
1+1 se dvěma třeba někdy nerovná (jak tvrdíš), ale pořád to bude X. A to je jistota.
má práce písmenu x nesmí věřit, zato mám písmeno n (jako neznámá). 20 let s ním vyjebávám. jsem kouzelník. tvé plané řeči k ničemu nejsou. edit// v tom je ten rozdíl.
Rozdíl je v tom, že moje plané řeči nejsou o nic planější, než ty dvoje. Konec debaty.
chci tě upozornit, že výsostné právo ukončit vlákno má pouze zakladatel. ne já, ne ty.
edit// když jsi teda nasranej, nebo se bojíš kočičky neuzavírej nic. nekoušou, jen drápou.
Vzpomněl jsem si na vtip (?):
Bylo výběrové řízení na sekretářku generálního ředitele (pardon - asistentku CEO). Do posledního kola postoupily tři uchazečky.
Psycholog jim dal otázku: "Kolik je jedna a jedna?"
První odpověděla: "Dvě."
Druhá odpověděla: "Tři bez jedné."
Třetí odpověděla: "Kupujete nebo prodáváte?"
Která byla přijata?
Správná odpověď měla znít: "Kolik chcete, aby to bylo?"
Správná odpověď je: "v jakém kontextu?"
Ta co měla největší prsa přece...