Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kvantova sebevrazda

K sebevrazde sa vyjadrit neviem, ale ku kvantovej fyzike hej.
Fyziku som mal vyske pomerne tazku, myslim, ze po MATFYZe asi najtazsiu zo vsetkych skol.
Zacalo sa to nevinne, opakovanim stredoskolskej fyziky, tam som problem nemal.
Potom prisla teoria relativity. Asi na 3 mesiace sa mi otvorila asi nova cakra, pretoze mi teoria prisla ako logicka a pochopitelne. Potom som opat precitol a prestavala mi davat logiku.
Teoriu relativity by som este ako tak na milost zobral.
Ale vo 4 semestri prisla na rad kvantova fyzika. Co si z nej pamatam?
Ze klasicka fyzika je blud, vlnenie nie je vlnenie, kvantami vysvetlime vsetko, co potrebujeme a cela klasicka fyzika je vlastne nezmysel. Toto cele bolo preukazene niekolkymi nezmyslenymi (pre mna) vzorcami a konstantami.
Co si myslim o kvantovej fyzike dnes? Je to oblast vyvolenych, aj ked niektori, ktori sa za vyvolenych povazuju zase povazujem ja len za papagajov, ktori opakuju to co niekto povedal pricom principom moc nerozumeju.
Dnes je moderne mat vselijake teorie, pacia sa mi tie o vzniku vesmiru, zanikani hviezd, rozpinaniu galaxii a pod, ktore nie su takmer nicim podlozene...ale zacal to tvrdit niekto kedysi, kto nasiel nasledovnikov a 1000x opakovana loz sa stane pravdou.
Uz len trivialny priklad s mackou je skor otazka metafyziky a nie realne fyziky, ci kvantovej teorie, ktora je stale len teoriou podotykam...rovnako ako teoria relativity.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat