Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě k dohodě ohledně volného pohybu zboží v Evropě není EU v podobě, v jaké ji vidíme dnes vůbe…
MadMike 24.02.2016 20:34
MadMike
Ano, všichni se budou mít rádi, polský instalatér bude pracovat v Německu a žádná vláda nebude mít n…
touchwood 24.02.2016 20:52
touchwood
a žádná vláda nebude mít nutkání vytěžit politické body na ochraně vlastního trhu omezováním cizích…
Efos 24.02.2016 23:07
Efos
Ty už jsi asi zapomněl, jak takové priorizování domácího trhu, dovedené ad absurdum dopadlo, že? Tra…
touchwood 25.02.2016 08:58
touchwood
Nikde nehovorím o uprednostňovaní domáceho trhu ad absurdum. Ty si dal extrémny príklad, ale čo je o…
Efos 25.02.2016 16:24
Efos
Promiň, ale ne, sám přiznáváš, že to není o preferenci zahraničních dodavatelů, ale spíše o korupci.… nový
touchwood 25.02.2016 16:37
touchwood
Polský instalatér je zboží? A proč by nemohly jednotlivé "vlády" omezovat cizí firmy k ochraně vlast…
MadMike 25.02.2016 07:27
MadMike
Ano, i lidská práce je zboží, které má svou cenu. O volném pohybu zboží jsi psal ty, tak jsem ti sdě…
touchwood 25.02.2016 08:32
touchwood
Jojo, jsi na mě prostě moc geniální :-D
MadMike 25.02.2016 15:51
MadMike
Presne tak a krasne na nej sedi tohle. Zároveň vysvětlil, že psychopatie není nemoc a že to nejsou… nový
Radek 25.02.2016 18:07
Radek
http://neviditelnypes.lidovky.cz/chtip-udelam-co-budete-chtit-d1p-/p_zabava.aspx?c=A160226_182330_p_… poslední
Yarda 27.02.2016 13:37
Yarda

Podle mě k dohodě ohledně volného pohybu zboží v Evropě není EU v podobě, v jaké ji vidíme dnes vůbec potřeba. Rozhodně není potřeba z toho mít nějakou nadnárodní organizaci s parlamentem, komisí, soudem, která se dokonce snaží fungovat jako jakási "vláda" Evropy - tím se toto společenství pro mne osobně stává nebezpečnou teroristickou organizací... :-)

Ty už jsi asi zapomněl, jak takové priorizování domácího trhu, dovedené ad absurdum dopadlo, že? Trabant vs. Mercedes - mám pokračovat?

Konkurence je základním stavebním kamenem zdravé ekonomiky, jen soudruzi měli pocit, že česká Škoda 105 musí stačit každému a podle toho taky to naše hospodářství dopadlo. Ale nutkání "uspět" v očích voličů je velké pokušení a nepochybuji o tom, že v okamžiku, kdy se EU rozpadne, si většina států okamžitě vytvoří ochranářská opatření, i kdyby se měly navenek tvářit, že žádná omezení nejsou. Ale ten problém odserou ty nejmenší proexportně orientované státy, jejichž ekonomika je nastavena na produkci pro export, protože malé zemičky jako ČR nebo ještě menší SR netvoří dostatečně silný trh, který by dokázal pojmout produkci stávajících firem. Logicky z toho bude ústit krize, omezování produkce a propouštění, protože třeba taková Oktávka už nebude v Německu levnější jak Golf (i když je to stále jeden koncern), a to z toho důvodu protože budou nastavena ochranná opatření zvýhodňující neměckou práci a zároveň proto, že logicky (kladná zpětná vazba) poklesne produkce aut (tedy fixní náklady rozpočítané na vyrobenou jednotku budou vyšší), což bude další impuls k růstu cen na vnějším trhu a k masivní deflaci v české ekonomice. To povede k sérii krachů firem, brutální nezaměstnanosti a poklesu životní úrovně.

Naopak třeba Německo, protože to je velká a silná ekonomika, bude mít problém pouze s náklady na transformaci, které ale může pokrýt z již nepotřebných unijních odvodů, navíc německé firmy mají zainvestováno v okolních zemích a navíc německé firmy exportují mimo EU (USA, Rusko, Čína), takže se jich případný rozpad nedotkne tak citelně, byť to určitý otřes bude taky.

Nikde nehovorím o uprednostňovaní domáceho trhu ad absurdum. Ty si dal extrémny príklad, ale čo je opačný, dnešný extrém, silou-mocou uprednostňovanie zahraničného tovaru, pričom ten náš by mohol byť rovnako drahý/lacnejší a rovnako kvalitný/kvalitnejší. Napríklad nedávne prezbrojovanie polície SR, keď vláda nakúpila dvojnásobne drahšie zbrane zo zahraničia, pričom odmietla, dovolím si povedať, kvalitnejší tovar od domáceho predajcu. OK, tu je jasné, komu o čo išlo, možno to nie je ideálny príklad. Autá a elektroniku na domácom trhu nemáme, preto potrebujeme "pomoc" zo zahraničia, to je jasné, ale teraz sa ťa pýtam priamo, ako človek, čo sa v tom nevyzná, takže žiadne vykrúcanie sa prosím, čo je ekonomicky zdravé na tom, že máme kvôli EÚ zruinované poľnohospodárstvo, základné potraviny musíme dovážať?

Promiň, ale ne, sám přiznáváš, že to není o preferenci zahraničních dodavatelů, ale spíše o korupci.

Jinak ono se to dá rozdělit do dvou skupin:

1. korupce - viz výše
2. co nejnižší cena - typicky potraviny, kde lidi kupují šmejdy a nadávají. Přitom stačí nakoupit jinde kvalitnější lokální zboží, které je ale, ouha!, kupodivu dražší.

U nás se opět (částečně) zvedají mlékárny, protože lidi zjistili, že "západní" mléčné produkty jsou leckdy pěkná sračka v hezkém obale. Ale taky jsem zaznamenal např. u másla, že se někteří taky snaží fixlovat a přebalují hlubokozmrazené hnusy kdoví odkud. A kdo zničil slovenské zemědělství? No přece nenažranost a neschopnost vašich podnikatelů a hon spotřebitelů za nejnižší cenou, bez ohledu na důsledky. Totéž platí pro Česko.

Polský instalatér je zboží? A proč by nemohly jednotlivé "vlády" omezovat cizí firmy k ochraně vlastního trhu? Co to má tvůj post společnýho s tím, co jsem napsal? Jsi určitě inteligentní člověk - možná by jsi sem měl přestat chodit, nebo to tady z tebe za chvíli udělá vegeťáka kemo (to tě jako nevyhazuju, myslím to s tebou dobře :D)

Presne tak a krasne na nej sedi tohle.

Zároveň vysvětlil, že psychopatie není nemoc a že to nejsou nemocní lidé. „Jim chybí kus mozku, což je doloženo nukleární magnetickou rezonancí. Jim chybí mozková centra, která jsou rozhodující pro svědomí, soucit, zodpovědnost a spolupráci. Oni to nemají. My rozumíme tomu, že se může narodit člověk s nějakou tělesnou vadou. Nevyvine se mu noha, ruka, oko. Podle toho se k němu chováme,“ podotkl odborník na komplexní medicínu Jan Hnízdil.

Někteří lidé fungují uvnitř skutečně jinak, než zbytek populace. Psychopatická osobnost se vyznačuje tím, že ji chybí cit a svědomí, mají však grandiózní pocit sebehodnoty, povrchní šarm a potřebu silných prožitků. Mají úžasnou schopnost lhát a schopnost manipulovat své okolí.
Jejich chování vykazuje často chladnokrevnost, bezohlednost, absenci morálních zábran, citu, soucitu a zodpovědnosti.

Podle Hnízdila tito lidé, ať už vysocí politici či manažeři, mohou mluvit o emocích, ale neprožívají je. Mluví o demokracii, svobodě, ale pro ně to jsou vyprázdněné pojmy, které se naučili používat, ale neznají jejich obsah.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru