Sbíráte hlavolamy?
Zdravím,
jste taktéž někdo tak praštěnej, že sbíráte hlavolamy? Od Rubikových kostek přes kovové a dřevěné až po... ...vlastně nevím. Doznávám bez mučení, že spoustu jich vyřešit neumím.
Zdravím,
jste taktéž někdo tak praštěnej, že sbíráte hlavolamy? Od Rubikových kostek přes kovové a dřevěné až po... ...vlastně nevím. Doznávám bez mučení, že spoustu jich vyřešit neumím.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Jediný hlavolam, který mám, je ježek v kleci
To je kupodivu jeden z mála, který nemám.
Začnu offtopicem na adminy: Neměly by se velké obrázky nějak automaticky zmenšovat?
První obrázek vidím v rozumné velikosti, ale ty další dva přesahují monitor.
Je to stejné i v dalších prohlížečích.
Myslel jsem, že to dělá jen mě na IE, tak jsem mlčel Poněvadž bych se dočkal pouze odpovědi, že mám používat FF, Operu nebo toho chromého a ne IE.
Operu ti nedoporučim, jelikož se mi to v ní děje taky
Pro FF plati totez
Já jsem nahoře na konci věty nepsal otazník, ale tečku.
Pardon, já to zapomněl zmenšit.
Ty za to můžeš sice taky, ale tohle by mohl hlídat a upravovat skript.
Poradna zmenšuje, viz moje vložená fotka u tématu "Skladování citrónů". Je to nejednotný.
https://www.youtube.com/watch?v=WU0oplySyT0 , ona nekdy ta logika...
ano, opička chce pamlsek. já rubikovu kostku, přiznám se bez mučení, jsem vybrakoval a složil.
S touhle mrchou jsem zápasil před x (30?) lety. Podařilo se mi to složit 2x.
Poprvé podle nějakého napsaného návodu, a podruhé jsem použil dedukci a šroubovák!
aplikace přímé logiky.
S Rubikovou kostkou jsem zažil zajímavou příhodu v jejich začátcích, kdy byl problém ji vůbec sehnat. To se shromáždil celý výzkumný ústav a inženýři, docenti, kandidáti a doktoři věd diskutovali postup, jak se dobrat kýženého výsledku. Pak tam přišla uklízecí paní s pěti třídama a kýblem, chvíli na ni koukala a za minutu ji měla složenou.
já si vzpomínám na soutěžní pořad v tv.
zadání: máme korálky navlečený na niti, mám vyndat korálek bez porušení nitě. jak to udělám? to tvůj ústav prostě nedá.
Aneb... Rubic Cube byla dělaná pro blbce, stejně jako korálky na niti.
Na tohle byl frajer nějaký Gordiu(a?)s.
gordický uzel vyřešený králem.
Gordias byl sedlák (původně).
na principu je lhostejno kdo čím byl.
Ale použil metodu "aplikace přímé logiky".
udělej to na jakémkoliv os a uvidíš odezvu. bude si s tebou povídat.
edit/ gordias byl zadavatel hádanky, makedonec řešitel. nerozluštil to, jen vyřešil.
Můžu posloužit prozatím něčím jednodušším: Floppy Cube.
No, možná kdyby tam bylo o řadu míň...
A větší škvíry pro šroubovák!
Menší než tohle už se nedělá.
Já se jí ve třinácti poctivě naučil skládat. A nezapomenul. Originálku tedy už dávno nemám, rozpadla se na prvočinitele, ale pravidelně co dva roky si kupuju novou, na rozbití stylem složit-rozložit-složit... Tedy občas mě to chytne.
Při návštěvách miluju navštíveným jakoby mimoděk rozházet kostku sestavenou a pečlivě vystavenou v obýváku. Obyčejně to v té rodině nikdo neumí složit a jsou úplně hin z toho, co s tím teď budou dělat.
Teď zakysávám na tomhle. Dál (viz 2. obrázek) to zatím nejde. Má se to rozebrat na 4 díly.
S tím jsem si hrál v práci u kolegy. Rozložit to byla hračka, ale dohromady už jsem to zpátky nedal.
Tak už to mám. Já jsem si říkal, že tam něco chrastí, i když to držím pevně; to jsou ale blbé fóry
To vypadá, jakobys to řešil pilkou na železo.
Mám jen klasickou Rubikovu kostku 3x3x3, poskládat ji umím jen metodou vrstev, takže čas žalostný, nejlepší lehce pod 3 min...
Nápodobně, přičemž musím čumět do návodu, protože jsem málo vytrvalý a nechtěl jsem se postupy učit zpaměti. S potvorou 4x4x4 zatím zápolím i s návodem, ale to se poddá.
Zajímavější je, jak na ty postupy přijít sám, což se mi nikdy nepodařilo, ale ještě během základní školy jsem si koupil knížku: J. Tůma - Matematické hlavolamy (edice Škola mladých matematiků) a tam to je. Kdysi jsem to celé naskenoval.
Evariste Galois by na to přišel jistě s tužkou a papírem snadno v devatenáctém století...
https://www.youtube.com/watch?v=gNEVOsSA3KQ&feature=youtu.be
To je pěkný.
Ne, spíš si stahuju logické hádanky a ty řeším, pak se snažím vyřešené problémy srovnávat s problémy v reálném světě a analogicky k nim přistupovat, aby má jemně zvýšená inteligence měla nějaké praktické využití. Jsem na svou inteligenci hrdý