Harper - Kniha tajemství Theorin - Smršť King - Talisman
To bylo pod keřem od blízkých. Sám jsem si nadělil kompletního Coelha.
Umberto Eco-Prazsky Cintorin
Hřbitov (cintorín) je Ecův úlet. Mně se to sice líbilo, ale rozhodně bych knihu nedoporučil "plénu". Není pro každého.
ja neodporučam, sam sa snazim to uz rok citat... pre zaciatocnikov je prefektny Baudolino, ak budete hladat, tak je aj ako audiokniha nacitana p. Labudom
A já tě měl za scholastického bibliofila...
a ešte som od synovca dostal perfektný slovník!!!! WazzuP?!? slovník hovorovej angličtiny!!!
IMHO nejsilnější je Foucaultovo kyvadlo. Pokud na Eca máš, netřeba si dělat prdel.
Zatial naj kniha... Skús slovenský preklad, je lepší ako český.
Baudolina znám, moc mě nenadchl. Zkusím slovensky.
Baudolino je rozpravka...preto som aj doporucil audioknihu. Kyvadlo je lepsi sk preklad.
nejsilnější možná jo, ale nejkrásnější je jméno růže.
já bohužel v poslední době přečtu maximálně datasheet k nějaké kravině. kam já to klesl.
Jméno růže je úžasné. Smutný je ale fakt, že si lidi představí film (sice taky skvělý, Connery exceluje), který popisuje jen jednu "epizodu" z knihy.
je, právě proto by si člověk, klidně i po zkouknutí filmu, měl knížku přečíst. to nepla o knize co je níže.
přítulka mi kdysi koupila 120 dní sodomy v očekávání erotického nádechu (orientovala se podle názvu). já nemohl tejden spát.
De Sade byl magor (větší než já, což je co říct ). Že bych ale nemohl po Sodomě spát? Mně to spíš připadalo srandovní...
já to ani nedočetl. teď se dívám na svou mini knihovničku (velkou národní mám u rodičů).
waltari- tajemný etrusk pohl- svět na konci času gulik- 3x soudce ti kapp- počátky chaosu ....
někdy si říkám, že splnit se bradburyho 451 stupňů fahrenheita, tak je zabalím a zakopu. do ohně nepůjdou.
Etrusk nemá chybu. Waltari prostě své hrdiny moří až k dokonalosti (jejich). Pohla si matně pamatuju ze ságy Heechee. Soudce Ti čtu furt . Kappa neznám.
Smullyan: Set Theory and the Continuum Problem Holan: Spisy 13,Spisy14 (mj. překlady černošské a arabské poezie) Žalmy, Evangelium sv. Lukáše (obojí dozvuky Vánoc)
Pod strom jsem dostal tohle: Erben parodický, ale zatím jsem to jen prolistoval. Když tedy nepočítám Waltariho, kterého jsem si nadělil už v létě.
Momentálně čtu Zaklínače. Pak půjdu na něco od Karla Maye(asi Ztracený syn nebo Ve stínu padišáha.) Mám dobrý, že mám čtečku- strašně knih zdarma.
Ve stínu padišáha mám téměř komplet, chybí mi jen díl V balkánských roklinách, ten jsem tehdy nesehnal. Už to asi 20 let zpátky. Zato mám kompletního Vinnetoua v tvrdé vazbě s obrázky od Zdeňka Buriana.
Někde jsem stáhl jeho 136 knih(ne všechny) v .pdf. Není tam Na Río De la Plata a V Kordillerách- moje 2 nejoblíbenější, mám je obě, rozhodně doporučuji. Kdybys chtěl, Ve stínu padišáha mám všecky díly, mohl bych ti ho poslat.
Díky, ale jde mi o to, že mi chybí knížka do sady v knihovně. Všechny jsou z jednoho vydání.
a ktora ti chyba?
Vždyť jsem to tam psal.
Čtu Pravděpodobnost a matematická statistika a pak odpovědi na okruhy ke zkoušce z Fyziky :D
Ian Stewart: Krocení nekonečna Ken Binmore: Teorie her Pavel Stehlík: Do temnoty (Zpověď českého vojáka v Afghánistánu) a z antikvariátu Petr Labohý: Mariáš od A do Z.
Pán je matematik? Stewarta jsem četl - matika a kombinatorika pro masy (mno...). Skvěle podané základy s vysvětlením vzniku. Doporučuju.
Pán je amatér, ale baví ho o tom číst. Dobré je taky "Odsud až do nekonečna"* a dvojkniha "Kabinet matematických kuriozit" a "Truhlice matematických pokladů" téhož autora. *Např. by mě v životě nenapadlo, že vlastně nejde rozdělit kruh na 3 stejné díly. Kam totiž patří ten bod přesně uprostřed?
S kruhem bojovali jiní fištróni a nevyhráli . Pro fyziky lačné populum si dovolím doporučit knihu "Pan Tompkins v říši divů" od pana (s velkým "P") Gamowa. Dle této knihy pochopí relativitu i děcko.
Znám, výborné!
Už jsem o tom tady psal. King: Temná věž. Úžasné.
Docetl jsem knihu Mendelejevuv sen, muzu doporucit, opravdu dobre.
Dostala se mi do pazour Ölandská sága Johana Theorina (čtyři knihy - Mlhy Ölandu, Smršť, Zkamenělá krev, Mlýny osudu). Máte-li rádi temné severské detektivky s přídavkem duchařského tajemna, směle do toho. Jen upozorňuju, že z toho moc veselí nebudete. Nečíst před usnutím!
Milan Exner - Svatoušek
A já že jsem šílený . Exnera samozřiti znám, nenadchl. Furt si na něco stěžuje. Zkus Larse Keplera /pseudonym manželského páru/ (detektiv Joona Linna) - pochčíš se.
Četl jsem Hypnotizéra, je to fakt dobrý, spletity a napínavý, jen mám prostě raději fantasy, takže dalšího Keplera asi jen tak číst nebudu.
Škoda. Třeba Písečný muž je absolutní pecka. A Svědkyně ohně? Joj...
Tak dobře, až dočtu Browna, tak tomu dám šanci.
Dojem,že si na něco stěžuje z jeho knih nemám. Ne tedy že by to byla nějaká idyla,ale tohle jsem nezaznamenal. Nyní se chystám číst (asi popáté) Druhé město od M. Ajvaze :) Šílený jsi,to jest všeobecně známo
Šílený jsi,to jest všeobecně známo
Nejhorší na tom je, že jsem si svého šílenství vědom
Což v konečném důsledku na věci nic nemění
Zřejmě ne. Být magorem /a uvědomovat si to/ je ovšem povzbudivé. Něco jako lucidní snění, pro magory vyšších řádů pak migrace do alternativních realit.
* Ted jsem cetl, ale jen pro silné natury od "MAXIME CHATAM" <La conjuration primitive>* ,ale ze nekdo muze vykostit lidi a pak v nich spat, nebo si znich delat obleceni, zaskocilo i me a to uz ctu od Materidousky.
Vdaka Bohu tento rok uz nie, ale v minulosti som si v balicku nasiel napriklad aj tohto kripla.
Pred rokom sa ti este nieco snazili nieco naznacit, tento rok uz nie
To nebolo pred rokom. Ale to je jedno, podstatne je, ze som okoliu zatrhol nakup kniznych prekvapeni mizernych kvalit a od tej doby mam klud. Zatial.
Kniha vzdy potesi. Uz len ten pocit, ze to zabalili namiesto hadzania do hlavy...
Harper - Kniha tajemství
Theorin - Smršť
King - Talisman
To bylo pod keřem od blízkých. Sám jsem si nadělil kompletního Coelha.
Umberto Eco-Prazsky Cintorin
Hřbitov (cintorín) je Ecův úlet. Mně se to sice líbilo, ale rozhodně bych knihu nedoporučil "plénu". Není pro každého.
ja neodporučam, sam sa snazim to uz rok citat...
pre zaciatocnikov je prefektny Baudolino, ak budete hladat, tak je aj ako audiokniha nacitana p. Labudom
A já tě měl za scholastického bibliofila...
a ešte som od synovca dostal perfektný slovník!!!!
WazzuP?!? slovník hovorovej angličtiny!!!
IMHO nejsilnější je Foucaultovo kyvadlo. Pokud na Eca máš, netřeba si dělat prdel.
Zatial naj kniha... Skús slovenský preklad, je lepší ako český.
Baudolina znám, moc mě nenadchl. Zkusím slovensky.
Baudolino je rozpravka...preto som aj doporucil audioknihu.
Kyvadlo je lepsi sk preklad.
nejsilnější možná jo, ale nejkrásnější je jméno růže.
já bohužel v poslední době přečtu maximálně datasheet k nějaké kravině. kam já to klesl.
Jméno růže je úžasné. Smutný je ale fakt, že si lidi představí film (sice taky skvělý, Connery exceluje), který popisuje jen jednu "epizodu" z knihy.
je, právě proto by si člověk, klidně i po zkouknutí filmu, měl knížku přečíst. to nepla o knize co je níže.
přítulka mi kdysi koupila 120 dní sodomy v očekávání erotického nádechu (orientovala se podle názvu). já nemohl tejden spát.
De Sade byl magor (větší než já, což je co říct ). Že bych ale nemohl po Sodomě spát? Mně to spíš připadalo srandovní...
já to ani nedočetl. teď se dívám na svou mini knihovničku (velkou národní mám u rodičů).
waltari- tajemný etrusk
pohl- svět na konci času
gulik- 3x soudce ti
kapp- počátky chaosu
....
někdy si říkám, že splnit se bradburyho 451 stupňů fahrenheita, tak je zabalím a zakopu. do ohně nepůjdou.
Etrusk nemá chybu. Waltari prostě své hrdiny moří až k dokonalosti (jejich). Pohla si matně pamatuju ze ságy Heechee. Soudce Ti čtu furt . Kappa neznám.
Smullyan: Set Theory and the Continuum Problem
Holan: Spisy 13,Spisy14 (mj. překlady černošské a arabské poezie)
Žalmy, Evangelium sv. Lukáše (obojí dozvuky Vánoc)
Pod strom jsem dostal tohle: Erben parodický, ale zatím jsem to jen prolistoval.
Když tedy nepočítám Waltariho, kterého jsem si nadělil už v létě.
Momentálně čtu Zaklínače. Pak půjdu na něco od Karla Maye(asi Ztracený syn nebo Ve stínu padišáha.) Mám dobrý, že mám čtečku- strašně knih zdarma.
Ve stínu padišáha mám téměř komplet, chybí mi jen díl V balkánských roklinách, ten jsem tehdy nesehnal. Už to asi 20 let zpátky. Zato mám kompletního Vinnetoua v tvrdé vazbě s obrázky od Zdeňka Buriana.
Někde jsem stáhl jeho 136 knih(ne všechny) v .pdf. Není tam Na Río De la Plata a V Kordillerách- moje 2 nejoblíbenější, mám je obě, rozhodně doporučuji. Kdybys chtěl, Ve stínu padišáha mám všecky díly, mohl bych ti ho poslat.
Díky, ale jde mi o to, že mi chybí knížka do sady v knihovně. Všechny jsou z jednoho vydání.
a ktora ti chyba?
Vždyť jsem to tam psal.
Čtu Pravděpodobnost a matematická statistika a pak odpovědi na okruhy ke zkoušce z Fyziky :D
Ian Stewart: Krocení nekonečna
Ken Binmore: Teorie her
Pavel Stehlík: Do temnoty (Zpověď českého vojáka v Afghánistánu)
a z antikvariátu Petr Labohý: Mariáš od A do Z.
Pán je matematik? Stewarta jsem četl - matika a kombinatorika pro masy (mno...). Skvěle podané základy s vysvětlením vzniku. Doporučuju.
Pán je amatér, ale baví ho o tom číst. Dobré je taky "Odsud až do nekonečna"* a dvojkniha "Kabinet matematických kuriozit" a "Truhlice matematických pokladů" téhož autora.
*Např. by mě v životě nenapadlo, že vlastně nejde rozdělit kruh na 3 stejné díly. Kam totiž patří ten bod přesně uprostřed?
S kruhem bojovali jiní fištróni a nevyhráli . Pro fyziky lačné populum si dovolím doporučit knihu "Pan Tompkins v říši divů" od pana (s velkým "P") Gamowa. Dle této knihy pochopí relativitu i děcko.
Znám, výborné!
Už jsem o tom tady psal. King: Temná věž. Úžasné.
Docetl jsem knihu Mendelejevuv sen, muzu doporucit, opravdu dobre.
tuto knihu zhanam, na SK vraj nie je...
tady taky ne- čeká se na dotlač.
Je suis Charlie
Jsi-taky-Charlie-Ja-teda-rozhodne-ne-Ja-nejsem-Charlie.html
Dostala se mi do pazour Ölandská sága Johana Theorina (čtyři knihy - Mlhy Ölandu, Smršť, Zkamenělá krev, Mlýny osudu). Máte-li rádi temné severské detektivky s přídavkem duchařského tajemna, směle do toho. Jen upozorňuju, že z toho moc veselí nebudete. Nečíst před usnutím!
Milan Exner - Svatoušek
A já že jsem šílený . Exnera samozřiti znám, nenadchl. Furt si na něco stěžuje. Zkus Larse Keplera /pseudonym manželského páru/ (detektiv Joona Linna) - pochčíš se.
Četl jsem Hypnotizéra, je to fakt dobrý, spletity a napínavý, jen mám prostě raději fantasy, takže dalšího Keplera asi jen tak číst nebudu.
Škoda. Třeba Písečný muž je absolutní pecka. A Svědkyně ohně? Joj...
Tak dobře, až dočtu Browna, tak tomu dám šanci.
Dojem,že si na něco stěžuje z jeho knih nemám. Ne tedy že by to byla nějaká idyla,ale tohle jsem nezaznamenal.
Nyní se chystám číst (asi popáté) Druhé město od M. Ajvaze :)
Šílený jsi,to jest všeobecně známo
Nejhorší na tom je, že jsem si svého šílenství vědom
Což v konečném důsledku na věci nic nemění
Zřejmě ne. Být magorem /a uvědomovat si to/ je ovšem povzbudivé. Něco jako lucidní snění, pro magory vyšších řádů pak migrace do alternativních realit.
* Ted jsem cetl, ale jen pro silné natury od "MAXIME CHATAM" <La conjuration primitive>*
,ale ze nekdo muze vykostit lidi a pak v nich spat, nebo si znich delat obleceni, zaskocilo i me a to uz ctu od Materidousky.
Vdaka Bohu tento rok uz nie, ale v minulosti som si v balicku nasiel napriklad aj tohto kripla.
Pred rokom sa ti este nieco snazili nieco naznacit, tento rok uz nie
To nebolo pred rokom. Ale to je jedno, podstatne je, ze som okoliu zatrhol nakup kniznych prekvapeni mizernych kvalit a od tej doby mam klud. Zatial.
Kniha vzdy potesi. Uz len ten pocit, ze to zabalili namiesto hadzania do hlavy...