Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Četba dnešní mládeže

Četba dnešní mládeže. To je téma, které se probírá často a bouřlivě. Nebudu si lhát do kapsy, mezi mládež také patřím(15 let),ale jsem docela se svou četbou spokojený. Když to však vidím okolo sebe(hlavně naše třída), tak mám oči jen pro pláč. Nikdo nečte,knihu vezmou do ruky jen z donucení a raději jsou na "Fejsbuku" a "Twitru" a posílají si zprávy plné smajlíků a pusinek. Myslí si, že jim nemůže literatura nic dát, naopak mnoho vzít. Já si nemyslím, že by mě literatura o něco ochudila. Spíše naopak, věřím, že mi mnohé naopak darovala. Například pravopis- chyby v i/y dělám opravdu málokdy(opravdu mě děsí to co někteří dokáží napsat). Nebo slova: mnoho slov která znám, jsem poznal díky četbě. Knihy mi berou pouze jediné:Čas. A toho mám ještě spoustu.

Ale trochu na lehčí notu, filozofie byla již položena. Předpokládám, že na debaty.net chodí spíše dopělí lidé a tak bych se rád dozvěděl, jak jste na tom s literaturou vy? Já tedy moc vážnou literaturu nečtu, přeci jen, ještě na to nemám věk abych to pochopil. Můj oblíbený žánr je fantasy. Zrovna jsem čtu Znamení Draka- druhý díl Příběhů Septimuse Heapa. A jaká je vaše srdcovka? Moje je tetralogie Odkaz Dračích Jezdců od Christopera Paoliniho. Vlastním Zlatou Edici-svazek všech dílů. Doporučuji přečíst-aspon kvůli tomu, že první díl napsal autor v 15 letech.

A jaký názor na to máte vy? Myslíte, že je dobře, že mladí lidé nečtou, či naopak, že je to krok špatným směrem?

P.S: Prosím lidi typu Chocholoušek at nevyvolávájí hádky a píší vše s ohledem na ostatní.

P.S.S: Omluvte prosím mé mírně dětinské vyjadřování v textu. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak rozlišoval bych, jestli někdo nečte jen beletrii, nebo nečte vůbec nic. Např. já beletrii nečtu.…
Niko Bellic 15.11.2014 23:33
Niko Bellic
Smutná volba. Nepřipadáš si prázdný, když ignoruješ beletrii?
mif 15.11.2014 23:42
mif
Nevím, ale rád sleduji filmy. Nemůžu si pomoct, ale číst beletrii mě nikdy nebavilo, takže nejspíš…
Niko Bellic 15.11.2014 23:46
Niko Bellic
jak říká mif, smutná volba.
kmochna 21.11.2014 09:38
kmochna
A částečně asi také lenost...
jvdc 21.11.2014 09:49
jvdc
Nikoliv, pouze jiný přístup. poslední
Niko Bellic 21.11.2014 09:51
Niko Bellic

Tak rozlišoval bych, jestli někdo nečte jen beletrii, nebo nečte vůbec nic. Např. já beletrii nečtu. Z donucení jsem si přečetl Malého prince před maturitou a to jen díky tomu, že to byla krátká kniha a sehnal jsem ji na Kindle. Čtu hlavně literaturu o něčem konkrétním, třeba o videu, HW, programování, servisní manuály k motorce (Jawa) atp. Samozřejmě také články na internetu. Myslím, že tohle také splní ten účel, který popisuješ - získat nějakou slovní zásobu a rutinu v pravopisu. Myslím, že jsem schopen něco sepsat, aby to mělo nějakou úroveň. Můžeš posoudit např. zde, zde, nebo zde. Mimochodem ty články byly skvělým tréningem na bakalářku, kterou teď píšu.

Pokud někdo nečte vůbec nic, tak to problém určitě je. Stačí se podívat na komentáře k nějakému videu na YouTube, které píšou převážně děti mladší než ty. Je to hrůza, občas takové chyby bijící do očí a oni to nevydí..

Nebo se stačí občas kouknout na poradnu, že.. :-D

Takže tak..

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru