Práce na směny poškozuje zdraví
Práce na směny podle vědců poškozuje paměť, myšlení a zdraví. Tak si říkám, co na to asi řeknou kapitalisti (zejména ti čeští)? Budou se snažit ignorovat fakta a dehonestovat případný výzkum ve jménu kapitálu a pro dobro svých peněženek na úkor pracující "lůzy"?
Zdroj: zahranicni.ihned.cz
Co by mě zajímalo a co bych se rád zeptal, zda jste někdo někdy vyzkoušeli jednu věc:
Když člověk chodí do práce na jednu směnu, tak většinou vstane a jde do práce, přijde z práce a funguje dokud nejde zase spát...
Což se ale u noční nedělá a je to přesný opak... Nezkoušeli jste, nebo jaký máte názor na to zkusit přijít z noční, fungovat cca do 13:00 - 14:00, pak jít spát a vstávat až dejme tomu ve 21:00 do práce...? Zatím jsem to nikdy nezkoušel, ale koketuju s myšlenkou, jestli to přece jenom není pro organismus přirozenější...
Když jsem dělal noční, třeba jednou v týdnu jsem nešel spát vůbec. Když se jde spát hned ráno po noční, vstává se většinou přirozeným vzbuzením po úplném vyspání se, nikoli na nějakého budíka, ve chvíli, kdy se zrovna spí nejkrásněji.