Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Práce na směny poškozuje zdraví

Chocholoušku si zajímavý člověk, ale pravdou je, že si také diskuzní troll. Někdy je to trefné k pobavení a někdy je to dost mimo.
Ale dobrá přispěji ti k tématu:

Vědci už dlouho zjištují spousty zajímavých věcí, ale také pitomostí, které někdy platí, jindy ne. Jakási touha po senzaci, zviditelnění či zvýšení prodeje tiskovin. To už je tu hodně ale opravdu hodně dlouho.

Ten název mi zavání bulvárem přávě k onomu zvíšení prodeje. Zkrátka bulvár se dnes prodává asi lépe než kdy dříve.

Z biologického optimálního hlediska by měl mít člověk den rozdělen ideláně zhruba na 3 cikly.

V některých případech se zkrátka práci na směny vyhnout nedá, jak už tu někteří psali - lékaři, pracovníci u vysokých pecí, v pohostinstvý, bezpečnosti atd.

Takže ve směném provozu nevidím problém, ale vidím problém v tom, když se směný provoz zavádí tam kde je absolutně mimo rámec zdravého rozumu. A jde tedy jen o hon za většími zisky pro ty nahoře.

Kdo může a komu to tak vyhovuje ať na směny pracuje, komu ne tak by k tomuto systému neměl být tlačen. Ale jak jsem zjistil při pročítání různých inzerátů, tak pokud chce člověk pracovat tak je k tomuto defacto nucen, protože jiná práce není. Oprava je, ale komu by se chtělo otravovat a okrádat jiné lidi, a vnucovat jim údajně výhodné věci atd.

Bohužel zde absolutně selhává konkurence na trhu práce, místo toho aby se za méně lákavou či hodně náročnou práci platilo více, tak se hledají finty a způsob jak toto obejít. A pak jsou zase práce a pozice kde lidé berou neadekvátní plat, jen proto, že mají VŠ nebo známého vysokého funkcionáře. A tak se každý pitomec cpe na VŠ apod. Protože pracovat rukama je pod jejich úroveň.

Problém je, že tohle celé je začarovaný kruh. Když by lidé - zaměstnanci nebyli blbci a drželi při sobě a nehrabal si každý jen na svém písečku jen aby měl co do úst, tak by to asi takto nedopadlo.
Kdyby jako zákazník pak nechtěl samou slevu, nebo nejlépe aby to bylo zadarmo - tak by se většina výrobců neodstěhovala tam kde pracovní síla je levnější a dá se ještě lépe ždímat.
A jelikož i většina firem je maximálně chamtivá a nechají se ovládat, protože konkurence a protože lidi jsou blbci. Tak zkrátka už nestačí vymýšlet zboží co vydrží jen po dobu záruky, tlačí se na nové trhy které jsou mimo jejich prvotní obor, tam kde to jde tak aby uspokojili zákazníka blbce, že chce levné zboží a je citlivý na cenu tak uberou na hmotnosti a kvalitě ingrediencí.

Pak se tu objeví třeba nějaké zajímavé ideály jako A-klasa, BIO apod. které dost špatně fungují, protože se opět objeví dost podvodníků co si chtějí napakovat kapsy na lidské blbosti. Zajdou do hypermarketu koupí levnou zeleninu, pak jdou na trh a zde ji prodávají za dvojnásobnou cenu jako BIO.

Zkrátka ten bludný čarovný kruh nepůjde rozpojit dříve než dokud:
:lidé budou hloupí a hamyžní.
:nestanou se alespoň z poloviny zodpovědní za to co každý dělá/nědělá a nepřestanou si podřezávat větev na které my všichni sedíme.
:nezačnou se krom sebe také zajímat o ostatní a jejich problémy.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat