Jak se bránit Blackoutu ?
Ahoj, docela mě vyděsil tenhle článek http://www.magazinsecurity.cz/bezpecnost/jak-se-pripravit-na-kratkodoby-i-dlouhodoby-vypadek-elektriny-1404043218.html Chci se zeptat - připravujete se nějak na tenhle Blackout? Poradíte mi jak se připravit? Díky
Koupili jsme si měnič napětí na 220 a baterku do auta, máme to zapojený mezi kotel a zásuvku a když dojde v zásuvce proud, zapne se měnič.
Na jak dlouho svým selským rozumem myslíš, že ti toto řešení při dlouhodobém výpadku pomůže? :-o
Akumulátor má kapacitu 65 Ah, kotel odběr 23 W, na vytopení bytu běží vždy 15 minut, spíná 5 x denně při - 10 stupních celsia venku = 1 h 15 min denně = asi 3 Ah denně = 21 dnů při polovičním vybití akumulátoru.
A co budeš dělat při -20°C?
Vlezu s Lukinem pod peřinu
nějak nechci vědět, kdo je lukin.
Miro akanaskero baráto - Můj současný přítel
chodím s holkama i klukama
inu tvá věc. říká se, že neexistuje černá nebo bílá, jen nekonečná škála šedé.
Mám Lukina, to ovšem neznamená, že budu nejmíň 6 dětí, už na tom pracuji
a ta holka o tom ví, že máš toho lukina? není to sobecké a nefér vůči té holce?
Není, protože se zname a chceme žít spolu jako velká rodina, i Lukin s ní bude mít svoje první dítě, ale až příští rok
dám se ke křesťanům, nebo radši do mrazáku.
Jeden rok já, jeden rok Lukin, aby to bylo spravedlivý
Jak psal L-Core, na globální blackout v řádu týdnů se prostě připravit nejde. Ano, čteš správně, "v řádu týdnů". Pokud by k výpadku došlo ve více zemích, optimistické odhady hovoří o 14 dnech pro plné obnovení dodávek. Realisté mluví o cca 3-4 týdnech. Záleží především na stupni poškození přenosové soustavy (požáry velkých trafostanic).
Pokud bydlíš ve větším městě, nejpozději druhý den je doporučeno vyrazit pryč z města, paneláky budou po pár dnech prakticky neobyvatelné. V přírodě máš vždy větší šanci přežít, a to i v zimě, stačí umět rozdělat si oheň. Ale opravdu - připravit se na to, že nepůjde opravdu NIC fakt nejde, leda bys byl v armádě a procvičoval si neustále kurz přežití...
A v pripade diabetikov sa najneskor do troch dni odporuca zacat s kanibalizmom...