Jak se bránit Blackoutu ?
Ahoj, docela mě vyděsil tenhle článek http://www.magazinsecurity.cz/bezpecnost/jak-se-pripravit-na-kratkodoby-i-dlouhodoby-vypadek-elektriny-1404043218.html Chci se zeptat - připravujete se nějak na tenhle Blackout? Poradíte mi jak se připravit? Díky
Nenechte se zaskočit elektřinou!
Levné řešení = louče
Dražší = Elektrocentrála
Ano. A k elektrocentrále abys měl doma podzemní nádrže na benzín; poněvadž při blackoutu nebudou samozřejmě fungovat ani benzínky.
Koupili jsme si měnič napětí na 220 a baterku do auta, máme to zapojený mezi kotel a zásuvku a když dojde v zásuvce proud, zapne se měnič.
Na jak dlouho svým selským rozumem myslíš, že ti toto řešení při dlouhodobém výpadku pomůže? :-o
Akumulátor má kapacitu 65 Ah, kotel odběr 23 W, na vytopení bytu běží vždy 15 minut, spíná 5 x denně při - 10 stupních celsia venku = 1 h 15 min denně = asi 3 Ah denně = 21 dnů při polovičním vybití akumulátoru.
A co budeš dělat při -20°C?
Vlezu s Lukinem pod peřinu
nějak nechci vědět, kdo je lukin.
Miro akanaskero baráto - Můj současný přítel
chodím s holkama i klukama
inu tvá věc. říká se, že neexistuje černá nebo bílá, jen nekonečná škála šedé.
Mám Lukina, to ovšem neznamená, že budu nejmíň 6 dětí, už na tom pracuji
a ta holka o tom ví, že máš toho lukina? není to sobecké a nefér vůči té holce?
Není, protože se zname a chceme žít spolu jako velká rodina, i Lukin s ní bude mít svoje první dítě, ale až příští rok
dám se ke křesťanům, nebo radši do mrazáku.
Jeden rok já, jeden rok Lukin, aby to bylo spravedlivý
pouzivam hasicak
Cílem takového článku je vyděsit :)
Nepřipravuji se nijak, nejde to. Krátkodobý blackout v řádu několika hodin zvládneme, apokalypsu beztak ne. Manželka odmítá, abychom měli doma zbraně, tak by nám stejně gangy všechno sebraly. Naštěstí my, co pamatujeme padesátá léta, máme menší pravděpodobnost, že se toho dožijeme
Zalézt do lesů, naučit se od místní zvěřiny technologii přežití.
Ale kdez, ake lesy, treba zacat rabovat! Ako prve si ukradnem telku, snivam o tom od detstva (uz ani neviem, v ktorom filme som to videl).
Telka ti bude po blackoutu platná jak mrtvému zimník. Nauč se žrát člověčinu .
To už tady bohužel taky za války bylo.
Častých blackoutů se imho klidně můžeme dočkat, pokud bude dál nesmyslně prosazovaná energie z obnovitelných zdrojů a nebudou dostatečně řešeny výkyvy.
Leda že by se brzy dostala do praxe ta chytrá síť o které psal pán s kloboukem.
V ČR? Kde se musí platit bakšiš za to, aby ses vůbec mohl dozvědět o tom, co vlastně stát požaduje viz. ČSN? Zapomeň...
Jak psal L-Core, na globální blackout v řádu týdnů se prostě připravit nejde. Ano, čteš správně, "v řádu týdnů". Pokud by k výpadku došlo ve více zemích, optimistické odhady hovoří o 14 dnech pro plné obnovení dodávek. Realisté mluví o cca 3-4 týdnech. Záleží především na stupni poškození přenosové soustavy (požáry velkých trafostanic).
Pokud bydlíš ve větším městě, nejpozději druhý den je doporučeno vyrazit pryč z města, paneláky budou po pár dnech prakticky neobyvatelné. V přírodě máš vždy větší šanci přežít, a to i v zimě, stačí umět rozdělat si oheň. Ale opravdu - připravit se na to, že nepůjde opravdu NIC fakt nejde, leda bys byl v armádě a procvičoval si neustále kurz přežití...
A v pripade diabetikov sa najneskor do troch dni odporuca zacat s kanibalizmom...