Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Seznam blbých věcí

Dlouhodobě si vedu seznam blbých věcí, které pouze znepříjemňují život. Máte taky co říct? Je jedno, zda se jedná o fyzický artefakt (z jakéhokoliv oboru) či virtuální /psychické/ povědomí. Klidně anachronismy i nejnovější technologie. Za sebe zmíním třeba kravatu, která figuruje na jednom z předních míst blbosti. Ventilujte :-).

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dětské pojistky (na čemkoliv, od uzávěrů flašek po zapalovače). Pokud si své smrady nedokážete ohlíd…
mif 01.11.2014 02:01
mif
Pokud si své smrady nedokážete ohlídat, ať se vám zmrzačí. Už jsi někdy zkusil hlídat dva smrady?…
Prasak 01.11.2014 11:13
Prasak
To sice máš pravdu, že to fuška je, ale pokud si vzpomeneš na své dětství, byly takovéto všeliké krá…
M-Pol 01.11.2014 12:00
M-Pol
Nešlo mi o ty blbiny, ale o uhlídání smradů. Není to prdel, jak si to mif představuje. Je to neskute…
Prasak 01.11.2014 14:41
Prasak
Ale já ti věřím. Jak to, že jsme jako malí parchanti přežili a nikdo nás nehlídal? Nemluvím samozřej…
mif 01.11.2014 15:01
mif
No nevím, mě tatík dost hlídal. Do málem patnácti jsem si mohla hrát venku jenom tam, kde na mě vidě…
ssimca 01.11.2014 15:08
ssimca
V které době ti bylo do patnácti? Taky to asi je jiné u holky... Jak jsem psal níže, rozmezí věku 10… nový
Dale Cooper 01.11.2014 15:13
Dale Cooper
Jsem ročník 89, takže zas tak dávno to není nový
ssimca 01.11.2014 16:39
ssimca
Jak to, že jsme jako malí parchanti přežili Taky nevím. Provádět dnešní děti to, co my (mluvím o v… nový
Dale Cooper 01.11.2014 15:09
Dale Cooper
U mě spadá deset let věku do sedmdesátých let (už ani nevím, kterého století :-D). Co jsme prováděli… nový
mif 01.11.2014 15:23
mif
kterého století Století páry. nový
Dale Cooper 01.11.2014 22:28
Dale Cooper
Já to beru podle svých děcek, do těch 4 let jsou ty dětský pojistky potřeba, jak sám díš. Starší syn… nový
Prasak 01.11.2014 16:03
Prasak
No jo, ale vždyť ty pojistky fungujou tak do těch čtyř let. Pak už to začnou děti dávat... Zbytek po… nový
Zarniwúp 01.11.2014 16:30
Zarniwúp
Z diskuse k tomuto článku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/media-my-jsme-mladez-nova-mladez-evropsk… nový
Yarda 01.11.2014 22:21
Yarda
Co k tomu dodat? Snad raději nic... Mimoděk mě napadá - mají mraky podobných organizací Vietnamci? U… nový
Dale Cooper 01.11.2014 22:28
Dale Cooper
Po čase exhumuju. Podpisový vzor!!! Dneska jsem byl vybrat poněkud větší obolos v bance. Babice pře… nový
mif 15.12.2014 18:27
mif
Chápu... Osobně nevím, jaký podpisový vzor mám, neboť jsem se sto let nepodepisoval a od jeho posled… nový
Dale Cooper 15.12.2014 20:10
Dale Cooper
Taky se mi jednou stalo, při podepisování. Ale paní mi ukázala platební kartu, nebo nějaký papír, te… poslední
jvdc 15.12.2014 20:17
jvdc

Dětské pojistky (na čemkoliv, od uzávěrů flašek po zapalovače). Pokud si své smrady nedokážete ohlídat, ať se vám zmrzačí. Proč mám trpět nepohodlím kvůli rodičovské idiocii? Taky jsem byl před mnoha eony malý smrad, ale nepamatuju podobná omezení.

Pokud si své smrady nedokážete ohlídat, ať se vám zmrzačí.

Už jsi někdy zkusil hlídat dva smrady? Nonstop od rána do večera, celej tejden. Neuhlídáš všechno.

To sice máš pravdu, že to fuška je, ale pokud si vzpomeneš na své dětství, byly takovéto všeliké krámy, helmy na kola ........... a více méně to nijak dětem nevadilo a ani neublížilo, že to nebylo.
(je to pořád dokola nezískaná vlastní zkušenost, žádná zkušenost)

Nešlo mi o ty blbiny, ale o uhlídání smradů. Není to prdel, jak si to mif představuje. Je to neskutečnej opruz.

Jak to, že jsme jako malí parchanti přežili

Taky nevím. Provádět dnešní děti to, co my (mluvím o věku řekněme 10-15 let), tak z toho současné matky dostanou psotník.
Přelejzali jsme plot (ze zahrady, kde jsme kradli jablka) a při tom přelejzání jsem si roztrhl kůži na předloktí. Deset stehů, jizva viditelná dosud. Nasednutí na náhodně zastavivší nákladní vlak, vlak pak zastavil až v Kladně; zážitek jak nic, pro nás smrady. Teprve v Kladně jsme řešili, jak se dostaneme domů. Naštěstí jsme posbírali hotovost na jízdenky a sedli do prvního vlaku co jel. Jenže - to byl rychlík (příplatek 16,- Kčs), průvodčí se nás zželelo, už nevím, čím jsme ji ukecali. Avšak! Vlak jel na jiné pražské nádraží (nejel na Dejvice, které jsme měli nejblíž a Masaryčku, ale na Smíchov a pak na hlavák), takže ze Smíchova jsme šlapali pěšky. Bylo nám cca třináct, bylo to o prázdninách.
Jízda na spřáhle zadního vozu tramvaje.
A tak všelijak podobně :-)

U mě spadá deset let věku do sedmdesátých let (už ani nevím, kterého století :-D). Co jsme prováděli, snad ani nebudu popisovat, neb by to zde někdo nemusel rozdýchat. Jen se ptám, zda mají "dnešní" děcka vůbec nějaké dětství. Jak pozoruju dorost, nezávidím jim ani zbla...

Já to beru podle svých děcek, do těch 4 let jsou ty dětský pojistky potřeba, jak sám díš. Starší synek už je starší a je fakt, že už něco v kebuli má, takže spoustu věcí mu stačí vysvětlit a pojistek netřeba. Protože pokud bude sám chtít, tak tu pojistku obejde, stačí když uvidí, jak se používá.
Ohledně helem na kolo, když už jsi je vzpomenul - za našich časů se dalo na kole jezdit po silnici bez problémů, dneska mám strach i jako dospělec, hnusnej provoz a auto dostane do pazůr kdejakej mladej kretén, co si myslí, že je mistr světa. Za mýho mládí mladí fógli si auto sotva mohli dovolit a vozovej park byl přece jen pomalejší, než dnes. Jako devítiletej jsme s tatem jeli na bicyklech z Moravy až na Šumavu. Dneska bych to se svýma děckama nedal. Nedivím se, že se staví všude cyklostezky, protože kam chceš s děckama dneska jet, aniž by tě/děcko nějakej kretén s kamionem nevymetl do škarpy?

No jo, ale vždyť ty pojistky fungujou tak do těch čtyř let. Pak už to začnou děti dávat... Zbytek populace jenom pruděj. Přitom do čtyř let by se děcka k zapalovačům a flaškám s ředidlem neměla dostat vůbec - to se to rodinám s malejma svištěma válí po domě, kde jim to od ruky upadne? Jak říkal Veliký Ringo - kazetu s pornem taky zamknete v horním sekretáři.
Anebo možná je to všechno jen proto, aby si populace stále trénovala jemnou motoriku. Třeba je to nějaký tajný plán C...

Z diskuse k tomuto článku:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/media-my-jsme-mladez-nova-mladez-evropska-f11-/p_spolecnost.aspx?c=A141031_200548_p_spolecnost_wag

Rada vlády pro záležitosti romské menšiny, Oddělení kanceláře Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny, Sekretariát Rady vlády ČR pro záležitosti romské menšiny, Výbor pro spolupráci se samosprávami a koncepci romské integrace, Výbor pro Evropskou Platformu a Dekádu romské inkluze, Monitorovací výbor pro činnost Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách, Komise pro vybudování Památníku romského holocaustu, Platforma pro začleňování Romů, EU Roma Network, Výbor expertů pro romské záležitosti při Radě Evropy, Národní demokratický institut pro vedoucí národních romských agentur, Evropské centrum pro prevenci a kontrolu přenosných nemocí mezi Romy

Koncepce, strategie, Koncepce romské integrace na období 2010-2013, Koncepce romské integrace na období 2014-2017, Zpráva o stavu romské menšiny v ČR, Materiální a sociální revitalizace sociálně vyloučených lokalit, Monitoring situace romských komunit v Č, Podpora terénní práce, Podpora romských poradců pro obce s rozšířenou působností, Podpora koordinátorů pro romské záležitosti, Strategie podpory sociálně vyloučených romských komunit při sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011, Ethnic Friendly zaměstnavatel, Akční plán pro Romy a Sinty, Deklarace o narůstajícím anticiganismu a rasistických útocích proti Romům v Evropě, Evropský školící program pro romské mediátory, Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce, Dekáda romské inkluze 2005-2015, Akční plán Dekády romské inkluze 2005-2015, Středoevropská romská strategie v rámci Visegrádské čtyřky04001 Podpora koordinátorů romských poradců.

Po čase exhumuju.

Podpisový vzor!!! Dneska jsem byl vybrat poněkud větší obolos v bance. Babice přepážkovitá po mně chtěla podpis podle vzoru. Ruku na myokard: vy si to pamatujete? A pokud pamatujete, podepíšete se pokaždé stejně? Nepovedlo se a musel jsem založit nový (hodina v bance). Ten už si nepamatuju teď.

Chápu... Osobně nevím, jaký podpisový vzor mám, neboť jsem se sto let nepodepisoval a od jeho poslední změny (odebrání disponující osoby, dříve manželky) uběhlo taky dost let. Prachy vybírám via bankomat, nebo na počtě kartou od poštovky. Tam se nepodepisuješ, stačí PIN a dát babě občanku.

Taky se mi jednou stalo, při podepisování. Ale paní mi ukázala platební kartu, nebo nějaký papír, teď už nevím a řekla : Ale já to potřebuji takhle. Tak jsem to opravil. Od té doby se podepisuji tak nějak stejně, ale když bude někdo puntičkář, tak tam asi rozdíl najde...

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru