Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
u nás aktuálně beagle + pouliční směska. Oba nalezenci, oba jsem (pře)vychoval, i když u beagla je v…
touchwood 22.07.2014 12:34
touchwood
S beaglem se člověk vážně nenudí.. suhlasim.
25.07.2014 01:27
Včera v noci nám rozkousala hadice od bazénu k filtraci, ráno byla slušná potopa, hladina pod úrovní…
touchwood 26.07.2014 18:50
touchwood
Tak je to asi jeste stene ne? Ikdyz oni biglove vyzadujou pozornost a kdyz se jim zda nedostatecna,…
RedMaX 26.07.2014 19:00
RedMaX
kdepak, je to dáma v nejlepších letech, ale oni se v poslední době dali na noční lov, takže krtci, m… poslední
touchwood 02.08.2014 13:13
touchwood
Čínské přísloví (?): Pes, který štěká je špatně uvařený. A nejlepší přítel člověka je ženská. Citát…
Yarda 01.08.2014 08:43
Yarda
Newfoundlad v baráku, t.j. v paneláku (shodil ze schodů)? Myslel jsem, že potřebují tak hektar zahra…
Zarniwúp 01.08.2014 11:04
Zarniwúp
Byl to rodinný domek s větší zahradou. Ale rybník tam IMHO neměli.
Yarda 01.08.2014 11:52
Yarda
Aha, tak to jo. Lidi v panelácích chovají kdejaká plemena, ale tohle by asi bylo fakt moc. :-) Newfo… nový
Zarniwúp 01.08.2014 12:13
Zarniwúp
Známý ho měl a bydleli v paneláku, ten pes dokázal celý den ležet na gauči a čumět na televizi. Jedi… nový
karel 01.08.2014 12:43
karel
Vodu mit nemusi. Sice maj povest velmi dobre plavoucich psu, ale nejsou to kapybary, bez vody funguj…
bahno 01.08.2014 12:12
bahno
Přece bys jim to neupřel. :-) newfoundland-kennel-darius-land_28.jpg Co si pamatuji, tak v létě, ve… nový
Zarniwúp 01.08.2014 13:07
Zarniwúp
No prave... pes, u kteryho by lasku k plavani vzhledem ke geneticky vybave clovek opravdu ocekaval a… nový
bahno 01.08.2014 13:29
bahno

u nás aktuálně beagle + pouliční směska. Oba nalezenci, oba jsem (pře)vychoval, i když u beagla je vždycky alespoň malý pokus o revoltu. :-)

Pouliční směska je hyperinteligentní pes, rozumí naprosto všemu co řeknu, navíc je to už dědoušek, táhne mu minimálně na 12. rok, nicméně zdraví slouží. ;-)

S beaglem se člověk vážně nenudí.. :-D

Čínské přísloví (?):
Pes, který štěká je špatně uvařený.
A nejlepší přítel člověka je ženská.

Citát klasika: Zvířata jsou bestie a divoká zvířata jsou divoké bestie.
Měli byste vidět, jak mne zřídila naše kočka, když jí veterinář odebíral krev. A to jsem si myslel, že ji mám zvládnutou. Když jí jde o život, tak má, potvora, sílu.

Co se týká psího plemene, je otázka, kdo a proč si psa pořizuje, třeba tazatel používá psa k dohledání střeleného prasete, těžko si představím, že by prase dohledával jorkširák. Ale když si někdo takovou obludu pořídí do paneláku, to je asi když si off road pořídí majitel boudy v Krkonoších a někdo pro paničku, aby jezdila dvakrát týdně do hyperqelbu.

Vím o případu, kdy v baráku byl přítulný novofundlanďák (plemeno co se mi líbí), jednou se chtěl mazlit s paničkou a srazil ji ze schodů.

Aha, tak to jo. Lidi v panelácích chovají kdejaká plemena, ale tohle by asi bylo fakt moc. :-)
Newfoudlanda měl tatík jednoho kamaráda, to mně bylo kolem patnácti. Moc se mi ten pes vždycky líbil, nádhernej halama, vždycky jsem ho chtěl. Jenže bydlím v paneláku - oni měli zahradu jak kráva, rybník tedy ne, ale skoro denně s ním (přes léto) u nějakého brčálníku byli na procházce. Jak ten miloval vodu...
Mimoto jim na zahradě hlídal dítě v kočárku..

Známý ho měl a bydleli v paneláku, ten pes dokázal celý den ležet na gauči a čumět na televizi. Jediný problém byl, když někam cestovali autem a nechal otevřené okno, pes ním dokázal proskočit i za jízdy. Stačilo, aby viděl dětský bazén s trochou vody, dítě letělo ven a zvíře byl problém dostat zpátky.

Vodu mit nemusi. Sice maj povest velmi dobre plavoucich psu, ale nejsou to kapybary, bez vody fungujou taky dobre.
BTW teticka mela krizence cau-cau a novofundladaka a to byl jedinej pes, kteryho sem kdy videl ze neumi plavat. Fakt, jednou jsme ho hodili do vody, zamaval packama a sel ke dnu. Zachrana topiciho se psa byl docela zazitek, podrapany do krve sme byli vsichni. Do ty doby sem si myslel, ze u psu je schopnost plavat proste vrozena, ale asi ne.
Coz mi pripomina druhy, podobne adrenalinovy zazitek, a to zachrana psa z diry v ledu. Kdyz sem se k nemu dostal, vytah sem ho za obojek a samozrejme, vystresovny zvire co clovek vytahne za obojek kouse. No, chvalabohu to nebylo moc hluboky.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru