Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Baví vás vaše práce?

Baví vás vaše práce? Občas mám pocit, že se z práce zblázním. Třeba já celé dny komunikuju s lidmi a řeším jejich malicherné problémy, připadám si skoro jak psycholog, protože při komunikaci která by mohla být v podstatě o pár slovech si často musím vyslechnout i celé rodinné příběhy a další problémy nijak nesouvisející s problémem který řešíme. Někdy si přeju aby se veškerá komunikace mohla vést třeba jen v číselných kódech pro jednotlivé problémy, aby nebyl prostor pro sračky kolem.

Pozitivum je kolektiv a peníze, ostatně pro co jiného člověk chodí do práce, takže se k tomu snažím přistupovat pragmaticky.

Jak to máte vy?

Předmět Autor Datum
Jen jako zdroj příjmu. In fact, sere mě veškerá technika. Dostal jsem se do stavu přežranosti techno…
mif 07.07.2014 09:48
mif
Postupně jsem se dopracoval od technofila k zarytému odpůrci. Před oněmi xx lety jsem po nástupu oko…
Jack 09.07.2014 08:21
Jack
[...] In fact, sere mě veškerá technika. Dostal jsem se do stavu přežranosti technologiemi a různými…
VN 10.07.2014 23:42
VN
Díky. Býval jsem jako /dříve/ Jack výše - ukrutný technofil a technokrat. Po tom čtvrt století, co s…
mif 11.07.2014 00:04
mif
Šak klidně vylívej, od toho tu debaty máme. Já strašně rád chodím do Moravskýho krasu a čučím na ská…
Prasak 11.07.2014 02:23
Prasak
Moravský kras? Příhodný název - je tam fakt krásně. Několikrát jsem tam byl, a místní přírodní scené…
mif 11.07.2014 11:30
mif
Pokud budeš moct, vezmi sobě tam bicykl a projeď si Pustý žleb.
Prasak 11.07.2014 13:57
Prasak
Takto nějak podobně jsem dopadl s auty. Železné krávy nemůžu ani vidět a to jsem se tím živil přes t…
M-Pol 11.07.2014 04:39
M-Pol
Já mám dva hrozně protichůdný koníčky. Jedno je technika, hraju s tím jak v práci, tak i doma. V prá…
JR_Ewing 11.07.2014 14:14
JR_Ewing
A já řeknu že ano. I když jsou pochopitelně činnosti, které zrovna nevyhledávám, ale myslím si, že t…
JR_Ewing 07.07.2014 11:34
JR_Ewing
Já nevím, jelikož už dlouhý čas pracovat nemusím, nejsem na práci ničím závislý. (snad jen práce jak…
M-Pol 07.07.2014 12:20
M-Pol
Zatím pracuji mimo cílový obor, takže pouze jako zdroj příjmů, čili nebaví, ale dá se přežít.
Niko Bellic 07.07.2014 12:32
Niko Bellic
Ja jeste pred mesicem resil naprosto stejne pocity jako Ty. Prace s lidmi me vysavala a po deseti le…
Roker 07.07.2014 13:19
Roker
Když jsem pracoval, tak mě práce "spíše bavila" (můžeš upravit anketu). Pokud někdo dělá nějaké zamě…
IQ37 07.07.2014 13:35
IQ37
Anketu upravit nemůžu a vyžaduje striktně šest možností odpovědi, i když je nechceš vyplnit.
Redsnake 07.07.2014 13:37
Redsnake
Ta anketa tady (obecně) není moc vymakaná. Teď jsem například zjistil, že můžu hlasovat pro více mož…
IQ37 07.07.2014 13:52
IQ37
Hlasování pro více možností jsem nastavil asi já.
Redsnake 07.07.2014 13:55
Redsnake
Aháá! No to je tím, že jsem tady anketu nikdy nepoužil. :-D Takhle to dopadá, když je ruka (ta moje)…
IQ37 07.07.2014 13:57
IQ37
Preco by anketa vyzadovala 6 moznosti odpovedi? Moznosti je 2-10 a volis si ich pri zadavani ankety.
fleg 07.07.2014 21:13
fleg
Vidíš, toho zatržítka jsem si nevšiml. Zvláštní, když na sobě člověk vidí ten druh slepoty co nesnáš…
Redsnake 07.07.2014 22:13
Redsnake
Presne to ma napadlo, ze ty si tusim ten bojovnik proti velkym zltym napisom, co ti tu vadia a prito…
fleg 08.07.2014 09:04
fleg
Proti žlutým bublinám jsem nikdy nebojoval, ohledně bublin jsem jen psal, že při určitém rozlišení p…
Redsnake 08.07.2014 11:05
Redsnake
Pokud jde o pracovní náplň, tedy opravy strojů a zařízení, tak to mě baví. Ale lidi okolo ta banda o…
Prasak 07.07.2014 15:54
Prasak
Jenže to je skoro všude, je to o lidech a ti jsou všude stejný kurvy, ať ve fabrice, nebo slepice z…
Dale Cooper 07.07.2014 15:58
Dale Cooper
Baví a moc. Ale rudého hada naprosto chápu. S lidma bych dělat nemoh.
jirka44 07.07.2014 18:00
jirka44
Nemohu říct jestli mi práce baví nebo nebaví, většinou se setkávám s beznadějí, bolestí a smrtí. Něk…
manas 07.07.2014 20:11
manas
většinou se setkávám s beznadějí, bolestí a smrtí Práci bankovního úředníka bych charakterizoval ji…
IQ37 07.07.2014 22:18
IQ37
Stříhač rozbitých aut, seškrabávač mozků z lokomotiv, prohrabávač popela - hasič.
Prasak 08.07.2014 02:37
Prasak
- hasič. tohle povolání má u mně obrovský respekt a úctu. :beer::beer::beer:
jirka44 08.07.2014 06:59
jirka44
Taky tak. Abych odpověděl na titulní otázku: jako zdroj příjmu je to OK. Stresu víc, než v jiný prác…
Kurt 08.07.2014 08:45
Kurt
Niekto to tu uz pisal....po rokoch v podnikatelskom sektore mam pocit vyhorenia a akosi ma prestava…
fleg 08.07.2014 09:07
fleg
Jako zdroj pravidelného příjmu asi jo, mám totiž Syndrom Hypotéka :-D, ale jinak je to vopruz. Bohuž…
Schizo 08.07.2014 09:43
Schizo
Ne, nebaví. Lidi jsou svině a v této republice kurvy!
Chocholoušek 08.07.2014 15:57
Chocholoušek
Však co ti brání v odstěhování se do KLDR, je svoboda a nikdo tě tu nedrží. Ba naopak... ;-)
GTS 08.07.2014 16:30
GTS
Ano táhni! ;-)
Wolve 08.07.2014 22:48
Wolve
Vaše komentáře jen potvrzují mé tvrzení, děkuji! ;-)
Chocholoušek 09.07.2014 08:26
Chocholoušek
Přemýšlím, co napsat, ale slušně by to asi nešlo, ať si o tobě každý normálně uvažující člověk udělá…
GTS 09.07.2014 11:09
GTS
Nápodobně!
Chocholoušek 09.07.2014 12:53
Chocholoušek
aj u nás na slovensku
kingdomcome1 09.07.2014 11:16
kingdomcome1
Tu a tam je to též k zbláznění,na anketní otázku bych však odpověděl Ano-také.
wlk 09.07.2014 16:27
wlk
Baví vás vaše práce? To je tazko... bud robim to co ma bavi, takmer zadarmo (resp. uplne zadarmo :)…
blue5 11.07.2014 14:56
blue5
Hlasoval jsem Ano. Jinak uz to tu bylo receno, prace, kterou jsem delal me nebavila, pak me to uz do… poslední
RedMaX 13.07.2014 00:26
RedMaX

Postupně jsem se dopracoval od technofila k zarytému odpůrci. Před oněmi xx lety jsem po nástupu okouzleně zíral na každý PC a analyzátor. Hrdě se hrnul do každé opravy a inovace, zařidil nejprve malou síť, bezdrátový most, větší síť,...
Každá inovace ale znamená stohy papírů a manuálů, co je třeba sepsat a vyplnit. Momentálně už jenom záplatuju problémy. Přesto píšu že mě práce baví, naštěstí to není stereotyp.
... a důchod pořád v nedohlednu...

[...] In fact, sere mě veškerá technika. Dostal jsem se do stavu přežranosti technologiemi a různými hejblaty. Nejraději bych šel někde do hor pást barany...

Upřímně, mám dlouhodobě obdobné pocity. A to nejsem z oboru. Tak nějak s Tebou soucítím.

Díky. Býval jsem jako /dříve/ Jack výše - ukrutný technofil a technokrat. Po tom čtvrt století, co sa hrabu v peckách a CNC mašinách, ovšem cítím, že syndrom vyhoření není pouze nějaká ubohá psychiatrická fráze. Nechápej to špatně: já své práci /snad/ rozumím a vykonávám ji zodpovědně. Mívám ale občas návaly deprese a zbytečnosti jen při pohledu na třeba procesor. Kdykoliv to jde, zdrhám do přírody, zajedu do lesa na kole, sednu na pařez a jen tak čučím do údolí. Proto ti barani :-). Technologie nás všecky sežerou, sežehnou mozky, udělají z nás své otroky. Sorry za výlev, nechtěl jsem tu z toho udělat úvahu...

Já mám dva hrozně protichůdný koníčky. Jedno je technika, hraju s tím jak v práci, tak i doma. V práci ovšem narážím na to, že už se nemám kam rozvíjet, chybí mi vidina nějaké cesty dál, tak přemýšlím o změně. Druhým z nich je skauting, vychovávám děti, jsem často v přírodě, obětuju tomu část volného času (skautští vedoucí nedostávají plat a všechny akce si platíme). To mi možná tomu syndomu vyhoření zatím brání. Navíc se rád učím, chtěl bych prostě vědět víc a umět víc. :-)

A já řeknu že ano. I když jsou pochopitelně činnosti, které zrovna nevyhledávám, ale myslím si, že to k tomu prostě bude vždycky patřit (i u toho pasení beranů bude nějaká nutná aministrativa). Začínám mít ale pocit, že tady jsem už narazil na strop, nemám prostor pro svůj další rozvoj, takže pomaličku pokukuju jinam.

Ja jeste pred mesicem resil naprosto stejne pocity jako Ty. Prace s lidmi me vysavala a po deseti letech uz jsem toho měl po kkt, i kdyz me to slusne zivilo, zacal jsem dokonce pocitovat k zakaznikum (zvlaste tem prostodussim, kterych bylo na mensim meste vic.nez dost....) neco jako nenavist. Tak pote co jsem dostal zajimavou pracovní nabidku, zivnost jsem tedy zmenil na vedlejsi, prodejnu zavrel a jsem v zamestnaneckem pomeru + do toho podnikam jako vedlejsi cinnost. Muzu rict ze maximalni spokojenost, jednak zmena, takze porad neco noveho, pak poprve v zivote zamestnanec, takze si uzivam jistoty, výhody a posleze dovolene. Finančně jsem na tom stejne za mene casu. Uvidim, treba za 5 let mi bude zase lecos vadit a prijde cas na dalsi zmenu, nyni mi ale nic nechybi...

Když jsem pracoval, tak mě práce "spíše bavila" (můžeš upravit anketu). Pokud někdo dělá nějaké zaměstnání s vyloženým odporem, tak by ho snad ani neměl vykonávat. I když chápu, že život je mrcha a někdy si člověk prostě nemá z čeho vybírat. Poměrně dlouho mě už živí jenom stát a jeho meziroční ostudný přírůstek 48 Kč...

Ta anketa tady (obecně) není moc vymakaná. Teď jsem například zjistil, že můžu hlasovat pro více možností. Asi by to chtělo trochu dodělat. Navrhoval bych tři základní možnosti odpovědí s tím, že další odpovědi se dají přidat (s nějakým maximem - např. 10). A samozřejmě nějak omezit možnost násobného hlasování. To je samozřejmě poznámka směrem k adminům... :-)

Proti žlutým bublinám jsem nikdy nebojoval, ohledně bublin jsem jen psal, že při určitém rozlišení překrývají fční tlačítka, takže znemožňují kliknout. To samé na telefonu.

Jinak to rolovátko, je samozřejmě moje chyba že jsem si toho nevšiml, nicméně je to trochu nestandardní způsob ankety :-P

Pokud jde o pracovní náplň, tedy opravy strojů a zařízení, tak to mě baví. Ale lidi okolo ta banda ohnoutů a zmrdů, slovíčkaření a politikaření, to už nenávidím. Jenže to je skoro všude, je to o lidech a ti jsou všude stejný kurvy, ať ve fabrice, nebo slepice z okolních baráků.

Nemohu říct jestli mi práce baví nebo nebaví, většinou se setkávám s beznadějí, bolestí a smrtí. Někdy mám dny že bych se nejradši na všechno vysral a někdy jsem rád za to co jsem. Prostě tu práci dělám, asi to mam v krvi a nekážu si představit že bych dělal něco jiného.

Niekto to tu uz pisal....po rokoch v podnikatelskom sektore mam pocit vyhorenia a akosi ma prestava bavit riesit stupidne problem este stupidnejsich ludi, doprosovat sa zakaznikom o zaplatenie faktur, pocuvat casto neobjektivnu kritiku pri niektorych projektoch za chyby inych a pod.
Istota zamestnania, plat, dovolenka, OCR, PN sa mi zdaju ako rajska hudba.
Dokonca som spravil redp ol rokom pokus o zamestnanie sa v Telekome nastastie/nanestatie bolo vyberove konanie len proforma, pretoze clovek na to miesto uz bol vopred urceny, takze som zostal pri tom, co robim uz 10 rokov.

Jako zdroj pravidelného příjmu asi jo, mám totiž Syndrom Hypotéka :-D, ale jinak je to vopruz. Bohužel je to vždycky o lidech a to je kámen úrazu .
Když nepočítám samolibí, arogantní vedení, který trpí stihomamem, tak zbývá 7 kusů.
Dvě kolegině, které ze strachu, že by něco posraly nikam neposílaj a raději nic nedělaj, ale prachy berou stejný ( ať žije emancipace )
Bejvala guma, která předpisy hrotí až do extrémů a zhádá se do krve o věci, která je nad slunce jasnější, ale on to vidí jinak.
Řiťopich ( ten nechybí v žádném kolektivu ) napráší všechno a o všech.
No a pak naprostej lempl, bohém, kterej je jen na spářky a chlast, nespolehlivej, laxní, je to o průser, ale vychází mu to.
No a tak zbývám já s kolegou, kteří jsme tak normální, lidi to říkají, to nemám ze svý hlavy, netrpím samochválou, ale to je žalostně málo.
Dovolání ke zlepšení není, problémy se řeší ČASEM, myšleno, nech to bejt, čas všechno vyřeší, hlavně na sebe neupozorňovat vejš :-(

Baví vás vaše práce?

To je tazko... bud robim to co ma bavi, takmer zadarmo (resp. uplne zadarmo :) ) alebo (zatial brigadne) zarabam prachy, ale v tomto pripade mam "stastie" na pomerne hnusne prace.
Neviem, ci sa mi raz podari dosiahnut ideal, a teda robit pracu ktora ma zmysel a ktora ma bavi a zaroven si nou slusne zarobit. Ak by som si mohol tipnut, tak by som tipoval NIE.

Mimochodom super anketa :beer:

Hlasoval jsem Ano.
Jinak uz to tu bylo receno, prace, kterou jsem delal me nebavila, pak me to uz dost stvalo, ale penize byly pekne. Ted chodim do prace rad, ale penize skoro zadne. Nejhorsi pripad je (v tom mam vlastne stesti), kdyz lidi berou malo a jeste jim to leze na nervy.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru