Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Baví vás vaše práce?

Baví vás vaše práce? Občas mám pocit, že se z práce zblázním. Třeba já celé dny komunikuju s lidmi a řeším jejich malicherné problémy, připadám si skoro jak psycholog, protože při komunikaci která by mohla být v podstatě o pár slovech si často musím vyslechnout i celé rodinné příběhy a další problémy nijak nesouvisející s problémem který řešíme. Někdy si přeju aby se veškerá komunikace mohla vést třeba jen v číselných kódech pro jednotlivé problémy, aby nebyl prostor pro sračky kolem.

Pozitivum je kolektiv a peníze, ostatně pro co jiného člověk chodí do práce, takže se k tomu snažím přistupovat pragmaticky.

Jak to máte vy?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen jako zdroj příjmu. In fact, sere mě veškerá technika. Dostal jsem se do stavu přežranosti techno…
mif 07.07.2014 09:48
mif
[...] In fact, sere mě veškerá technika. Dostal jsem se do stavu přežranosti technologiemi a různými… nový
VN 10.07.2014 23:42
VN
Díky. Býval jsem jako /dříve/ Jack výše - ukrutný technofil a technokrat. Po tom čtvrt století, co s… nový
mif 11.07.2014 00:04
mif
Šak klidně vylívej, od toho tu debaty máme. Já strašně rád chodím do Moravskýho krasu a čučím na ská… nový
Prasak 11.07.2014 02:23
Prasak
Moravský kras? Příhodný název - je tam fakt krásně. Několikrát jsem tam byl, a místní přírodní scené… nový
mif 11.07.2014 11:30
mif
Pokud budeš moct, vezmi sobě tam bicykl a projeď si Pustý žleb. nový
Prasak 11.07.2014 13:57
Prasak
Takto nějak podobně jsem dopadl s auty. Železné krávy nemůžu ani vidět a to jsem se tím živil přes t… nový
M-Pol 11.07.2014 04:39
M-Pol
Já mám dva hrozně protichůdný koníčky. Jedno je technika, hraju s tím jak v práci, tak i doma. V prá… nový
JR_Ewing 11.07.2014 14:14
JR_Ewing
Baví vás vaše práce? To je tazko... bud robim to co ma bavi, takmer zadarmo (resp. uplne zadarmo :)… nový
blue5 11.07.2014 14:56
blue5
Hlasoval jsem Ano. Jinak uz to tu bylo receno, prace, kterou jsem delal me nebavila, pak me to uz do… poslední
RedMaX 13.07.2014 00:26
RedMaX

[...] In fact, sere mě veškerá technika. Dostal jsem se do stavu přežranosti technologiemi a různými hejblaty. Nejraději bych šel někde do hor pást barany...

Upřímně, mám dlouhodobě obdobné pocity. A to nejsem z oboru. Tak nějak s Tebou soucítím.

Díky. Býval jsem jako /dříve/ Jack výše - ukrutný technofil a technokrat. Po tom čtvrt století, co sa hrabu v peckách a CNC mašinách, ovšem cítím, že syndrom vyhoření není pouze nějaká ubohá psychiatrická fráze. Nechápej to špatně: já své práci /snad/ rozumím a vykonávám ji zodpovědně. Mívám ale občas návaly deprese a zbytečnosti jen při pohledu na třeba procesor. Kdykoliv to jde, zdrhám do přírody, zajedu do lesa na kole, sednu na pařez a jen tak čučím do údolí. Proto ti barani :-). Technologie nás všecky sežerou, sežehnou mozky, udělají z nás své otroky. Sorry za výlev, nechtěl jsem tu z toho udělat úvahu...

Šak klidně vylívej, od toho tu debaty máme.
Já strašně rád chodím do Moravskýho krasu a čučím na skály. Ty kolmý stěny jsou prostě kouzelný a uklidňující od pohledu.

Moravský kras? Příhodný název - je tam fakt krásně. Několikrát jsem tam byl, a místní přírodní scenérie ve mně zanechaly moc pěkný mentální otisk. Asi si tam v létě (pokud nějaké bude) zas zajedu. BTW: ale u nás na Valachoch je též šumně :-).

Takto nějak podobně jsem dopadl s auty.
Železné krávy nemůžu ani vidět a to jsem se tím živil přes třicet roků včetně závodních.
Dnes se o nich nehodlám nejen bavit, ale jsem i nasraný když mám do toho jen vlézt a někam jet.

Já mám dva hrozně protichůdný koníčky. Jedno je technika, hraju s tím jak v práci, tak i doma. V práci ovšem narážím na to, že už se nemám kam rozvíjet, chybí mi vidina nějaké cesty dál, tak přemýšlím o změně. Druhým z nich je skauting, vychovávám děti, jsem často v přírodě, obětuju tomu část volného času (skautští vedoucí nedostávají plat a všechny akce si platíme). To mi možná tomu syndomu vyhoření zatím brání. Navíc se rád učím, chtěl bych prostě vědět víc a umět víc. :-)

Baví vás vaše práce?

To je tazko... bud robim to co ma bavi, takmer zadarmo (resp. uplne zadarmo :) ) alebo (zatial brigadne) zarabam prachy, ale v tomto pripade mam "stastie" na pomerne hnusne prace.
Neviem, ci sa mi raz podari dosiahnut ideal, a teda robit pracu ktora ma zmysel a ktora ma bavi a zaroven si nou slusne zarobit. Ak by som si mohol tipnut, tak by som tipoval NIE.

Mimochodom super anketa :beer:

Hlasoval jsem Ano.
Jinak uz to tu bylo receno, prace, kterou jsem delal me nebavila, pak me to uz dost stvalo, ale penize byly pekne. Ted chodim do prace rad, ale penize skoro zadne. Nejhorsi pripad je (v tom mam vlastne stesti), kdyz lidi berou malo a jeste jim to leze na nervy.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru