Elektroinstalace po vietnamsku
Tohle jsem dnes zahlídnul v jednom vietnamským obchodě u nás. Je to na schodišti do prvního patra, v dosahu rukou. Revizáci tam asi na nákup nechodí.
Tohle jsem dnes zahlídnul v jednom vietnamským obchodě u nás. Je to na schodišti do prvního patra, v dosahu rukou. Revizáci tam asi na nákup nechodí.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
To byl nějaký začátečník, tohle je ukázka práce mistra.
To je určitě fotka někde z USA. Nedávno jsem něco podobného viděl na Google Streets (čijaksetomenuje).
Fotek na netu kolují mraky, ale tohle jsem potkal na vlastní oči a foťák.
Tak abych pravdu řekl, Vietnamci (a asiaté vůbec) mi imponují svou nápaditostí, jednoduchostí, praktičností a skromností. To nemyslím nijak ironicky. "Západní civilizace" vymře na přepych. Na tu zásuvku jenom pár blbců. Ale vypadá to celkem "odborně" a "bezpečně". Kdo tě nutil dělat fotky?
Fotka vznikla na základě profesního postižení. Jako laik bych to asi neocenil.
Nevim, kde je problem, zasuvka tam je, taky mohli uriznout kablik a napojit to naprimo.
Kablík vedoucí z pupku světce jsem viděl v chrámu Vasila Blaženého těsně po rekonstrukci. Průvodkyně nám vysvětlila, že to je symbióza starého s novým, sovětským.
Proste okecat se da vsechno.
Tohle je IMHO vysoce odborné řešení, snad ani revizák by nemusel mít moc připomínek. Dřív se to řešilo tzv. zlodějkou - mezikus mezi žárovkovou objímkou a žárovkou, byly na něm dvě zásuvky, ještě mám jednu někde doma.
Mám pocit, že zlodějky už jsou delší dobu v rozporu s normami, ale nejsem si jist.
Já to taky samozřejmě nemám nikde našroubované, nedávno jsem se přehraboval v haraburdí a narazil jsem na to. Ostatně ta zlodějka co mám je z doby, kdy zásuvka byla tvořena dvěma trubičkami a kolíky vidlice byly rozříznuté a napružené a tak to v sobě drželo. Teď je to obrácené - kolíky vidlice jsou válečky a napružené jsou kontakty v zásuvce.
Chápu to správně, že je napojená zásuvka z objímky světla?
Vyhráváš zlatýho bludišťáka.
To říkám pořád, že se věnečky přeceňují :)
To je jeste v pohode... ja onehda videl kabel s VIDLICI na kabelu trcicim ze zdi a zasuvku, samozrejme obycejnou, zadnou IP44, namontovanou na bocni strane venkovniho poutace. Co me ovsem dostalo nejvic, bylo, kdyz se majitel podniku zeptal odkud jsem. Rekl jsem mu, ze z plzne-skvrnan, on se rozzaril a rekl, ze to tam dobre zna, ze se tam chodil do uceni!(Pro neznale mistnich podminek, jedinej ucnak na skvrnanech je elektro...)
Není na Skvrňanech i hotelová škola?
Ta je v prednakach, a ne tak dlouho aby to pro nej pripadalo v uvahu. Faktem je, ze v prednakach byl v ty dobe i kadernickej ucnak, ale pochybuju, ze by se vietnamec vyucil kadernikem.
Vždyť už František Nepil měl empiricky ověřeno, že elektrikáři doma žádný zásuvky nemaj. Akorát jim tuhle onde čouhaj ze zdi dva dráty a na ně připojí, co zrovna potřebují.