Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem cikani u nas

sli sme s kamosem a videli jsme u nas na vesnici hodne cikanu na nadrazi,povidam mu ze je tech cikanu tady ale hodne nojo jenze me slysel nejakej z nich pak si me tam prohlizel my sli pryc a najednou na nas zezadu neco kricej jako mrdko atak dal a sli tam da jakoze mi rozbijou hubu a kamos tam sel normalne jeste se spoluzakem a ja zdrhul domu,za chvily kamos zvoni ze mu ten cikan dal jednu ranu a ptal se jestli to jsem rekl ja a ze se jeste uvidime a vi jak vypadame,ale co ted?...az zejra pujdu do skoly nebudou tam cekat ze mi rozbijou hubu?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"Seber kamose a rozbijte drzky vy jim" No to snad ne! Nepůjdete mlátit chudáky Romy. Nemáte jim nadá…
Ficka 14.03.2014 14:56
Ficka
Ficko já jen doufám, že je to ze srandy. Kdyby byla možnost upalovat cikány jen co se zrodí bylo by…
Wolve 14.03.2014 18:19
Wolve
Upalovat lidi v pořádku není. Tohle patří do propadliště dějin. Snad jsme už v 21. stol. trochu někd…
Niko Bellic 14.03.2014 19:40
Niko Bellic
Těch "slušných" cikánů je tak málo, že si nejsem jist, jestli se na to procento dá brát vůbec zřetel…
Wolve 14.03.2014 20:03
Wolve
Překvapivě mi přijde, že slušné cikány potkávám několikrát týdně ve vlaku. Nepřijde mi, že by jich b…
JR_Ewing 14.03.2014 20:11
JR_Ewing
Vybrat si nemohl, ale muže si vybrat jak se bude chovat.
Wolve 14.03.2014 20:13
Wolve
Nemohl, v rodině ho nějak vychovávali, většina společnosti jím pohrdá a nikdo mu neukázal jinou cest…
JR_Ewing 14.03.2014 20:49
JR_Ewing
Jses naprosto mimo. Pečlivou a trpělivou prací uvidíme výsledky za 30 let. Fakt hodne nepovedenej…
RedMaX 14.03.2014 20:58
RedMaX
ta část jsou "obligátní" 4%. Zbytek, a to mi věř, se dá velmi rychle zviklat k lepšímu životu. Tyhl…
touchwood 17.03.2014 08:12
touchwood
To nic nezmění. Taky se tu snažím přesvědčovat, že chyba leží někde jinde a že to lze změnit (né hne…
JR_Ewing 17.03.2014 10:43
JR_Ewing
Tak znovu, proč bych je měl přijmout za právoplatné členy společnosti, když oni (tedy převážná větši…
Wolve 17.03.2014 13:04
Wolve
přesně tak můžu jen krásně souhlasit. mě vyloženě štve, že já rozený Čech jsem těmito stvořeními om…
jvdc 17.03.2014 13:27
jvdc
Příjde doba, kdy tohle budem muset trpět ze zákona pod pohrůžkou trestu. Už teď se dostal do parlam… poslední
kamzl 06.04.2014 10:20
kamzl

"Seber kamose a rozbijte drzky vy jim"
No to snad ne! Nepůjdete mlátit chudáky Romy. Nemáte jim nadávat a nebudou si vás všímat. Nebudete přeci za to, že jste Romům nadával do cikánů, shánět tlupu vrahounů a nepůjdete na ně. Jen si hezky neste následky svého jednání.

Upalovat lidi v pořádku není. Tohle patří do propadliště dějin. Snad jsme už v 21. stol. trochu někde jinde (aspoň západní civilizace). V pořádku je řešit konkrétní případy násilí s PČR. Ne aplikovat vinu na celou menšinu. Zbytečně se jich nezastávám, ale snad už jsme na takové úrovni, že nebudem někoho odsuzovat jen podle rasy. Snad už bychom měli brát jako samozřejmost, že jsou si všichni lidé rovni (co se týče práv, ekonomicky ne, tam je naprosto přirozená progrese). I kdyby nadpoloviční většina z nich byla problémových, pořád má podle mě smysl soudit konkrétní jedince. Ten zbytek bezproblémových si to nezaslouží.
Tazateli zatím nikdo z nich do huby nedal. Zatím to byly jen výhružky, takže ať je ignoruje, zbytečně neprovokuje a jestli má strach, tak ať nechodí sám. Pokud ho napadnou, ať to řeší s policií.

Těch "slušných" cikánů je tak málo, že si nejsem jist, jestli se na to procento dá brát vůbec zřetel. Až se s cikány střetnete, tak potom to pochopíte. A PČR je v tomto ohledu úplně k ničemu, protože cikáni mají prozatím protekci jako "nepřizpůsobivý" nebo jako utlačovaná menšina. Už jen to, že NIKDO, žádný stát se o ně nechtěl starat (kromě ČR a SR) vám může napovědět, že to s nimi není úplně v pořádku. A jediný důvod proč cikány nelze házet do jednoho pytle je ten, že se tam všichni nevejdou...

edit: Stojím za tím, že chování cikánů se nedá srovnávat s chováním člověka, proto netvrdím, že upalovat lidi je správné je to primitivní a nepřijatelné pro rozumně smýšlejícího člověka, ale cikáni se pouze lidem podobají ovšem jejich chování se blíží spíše tlupě zvířat. To co jsem už mnohokrát zažil se totiž nedá jinak vylíčit...

Překvapivě mi přijde, že slušné cikány potkávám několikrát týdně ve vlaku. Nepřijde mi, že by jich bylo mizivé procento. Ty prostě odsuzuješ všechny za to, co neměli šanci ovlivnit. Totiž, že se narodili jako cikáni. Mohl si ten člověk před narozením vybrat? Nemohl! Tak ho za to není možné obviňovat.

Nemohl, v rodině ho nějak vychovávali, většina společnosti jím pohrdá a nikdo mu neukázal jinou cestu, ani ho nepřesvědčoval, že to, co dělá je špatně. Tento problém není možné vyřešit za den, za měsíc, za rok.. Pečlivou a trpělivou prací uvidíme výsledky za 30 let.

Je třeba (a to se netýká jen cikánů. co se týče sociálních dávek, jejich příjemců je více bílých, než cikánů):

Nastavit podporu (nezaměstnaných, rodin, na děti) tak, aby byla štědřejší pro ty, kteří pracují, nebo alespoň pro ty, kteří, ačkoli nemohou sehnat práci své děti vedou k poctivé školní docházce a snaží se pro ně získat vyšší vzdělání, aby mohli uspět na trhu práce.
Prosadit lepší péči pro děti bez rodičů, aby po vyhození z děcáku neskončili v kriminální komunitě. Je třeba nastavit místo děcáku náhradní rodiny, kde jim budou vštěpovány náležité hodnoty.
Ze strany policie důsledně dbát na dodržování zákona (rád bych viděl například někdy cikána odsouzeného za rasistický čin) a to na obě strany.

Pak, když se tohle povede, uvidíme výsledky této práce. Postupně, pomalu a za hodně dlouhou dobu.

Jses naprosto mimo.

Pečlivou a trpělivou prací uvidíme výsledky za 30 let.

Fakt hodne nepovedenej vtip cely tvuj prispevek.

Jiste jsou u nas problemy, spatne nastavene socialni davky, nedodrzovani zakonu ze strany policie, ........, ale nic z toho neni pricinou a naprava neresi problem s cikany jako s celkem. Pomuze to malemu procentu cikanu (ale i jakyhkoli jinych lidi), kteri dnes sami nedokazi svou situaci zlepsit. Ale naprosto zapominas ze cast cikanu absolutne nema zajem, kdyz nebudou davky, budou o to vic krast. Kdyz je zavreme do basy, budou v base, jim je to proste jedno, oni chteji nejakym zpusobem parazitovat a protoze moc dobre vedi, ze je nikdo do plynu posilat nebude, tak je jim jasne, ze vyhrajou tak jako tak.

ta část jsou "obligátní" 4%. Zbytek, a to mi věř, se dá velmi rychle zviklat k lepšímu životu.

Tyhle předsudky o kočování, vybydlování bytů, genetickému předurčení ke kradení atp. jsou opravdu jen předsudky. Jde o to, že v okamžiku, kdy takové lidi ostrakizuješ, tj. vyčleníš na okraj společnosti, nedáš jim práci a ani neuznáš jejich sociální a občanský status, tak tito lidé začnou s "většinovou" společností bojovat. Ty, jako příslušník majority to následně vyhodnotíš jako "nepřizpůsobení se" a "obtěžování" společnosti - což do jisté míry je pravda, ale ta příčina leží někde kus dále. No a pokud takových lidí sestěhuješ vícero na jedno místo (ubytovny, Chánov, ...), tak je průser na světě.

Tím probůh neobhajuju pozitivní diskriminaci a jiná sociální zvěrstva, ale snažím se tě upozornit, že tvé chápání problému je přinejmenším zcestné a nic neřešící.

To nic nezmění. Taky se tu snažím přesvědčovat, že chyba leží někde jinde a že to lze změnit (né hned). Ne že bych chtěl změnit jeho (možná - spousta lidí, co se chovají nenávistně nemají opodstatněnou negativní zkušenost, pouze bulvár a jedna paní povídala) negativní zkušenost, ale snažím se přesvědčit, že házení do jednoho pytle je blbost a že část viny nese majorita. Že je nutné k problému přistupovat individuálně a individuálně soudit. Ale nedaří se.

Tak znovu, proč bych je měl přijmout za právoplatné členy společnosti, když oni (tedy převážná většina) se slušně chovat nechtějí. Jsou to líný prasata, kterým se libí to že se jich ostatní lidé bojí a nemusejí pracovat. To není tím, že by oni byli diskriminováni, ale tím že oni jinak žít neumí. Nikdy se neuměli slušně a civilizovaně chovat, vždy dělali jen problémy. Tyhle vaše moudra o tom, že by se cikánům mělo naslouchat vyprávějte těm okradeným, zmláceným a šikanovaným lidem co se s nimi setkali a stále bohužel setkávají. Nemluvím tu o tom, že banda cikánů se porvala a deseti nácky, ale o okradených a zmlácených důchodcích nebo 15ti letých dětech!!

přesně tak můžu jen krásně souhlasit.

mě vyloženě štve, že já rozený Čech jsem těmito stvořeními omezován. Musím mít vysoký plot, který jde špatně přelézt a tam kde jde, tak mít ostnatý drát, ale i tak na zahradě nemůžu mít všechno např. solární světla, již 2 x ukradeny, stejně tak jako prodlužovák, košík s ovocem atd. naproti je zahrádkářská kolinie a tam to cikáni vykrádají stále a to i malé "děti" cca 7-12 let, ke mě se také pokoušeli přelézt plot, ale naštěstí si ten parchant rozthl ruku o ostnatý drát, tak to mě trochu zahřálo u srdce, že tam tu opičárnu nemám zbytečně. Já jsem jak vůl neustále ve střehu a bojím se něco koupit na zahradu. Ale jejich drzost nemá meze. Tchánovi sundali v noci měděné žlaby a to tam má automatiku na světla, takže museli být krásně osvíceni a kdokoliv je mohl vidět. O tom jak zneužívají sociální dávky a k čemu učí své děti k tomu nemám slov. Vím, že takových zlodějíčků a sociálních ždímačů je mnoho a nejsou to jen cikáni. Úplně k smrti nesnášim pořád ty řeči, že jim musíme pomoct se začlenit, ale většina z nich ani nechce a nic pro to nedělají, ale stát na to vydává XX miliónů a zřizuje organizace na jejich pomoc atd.

Ti slušní, kterých je opravdu špetka (mimochodem z našeho okolí, nebo z těch cikánů co vídám, dejme tomu je jich ta 100, je pro mě 100% slušný 1 !!!!) se odtrhnou a odliší a je to pak hned poznat.

Ale cikány za právoplatné spoluobčany nikdy nepříjmu. To by se museli změnit o 1000% a to se současným tempem nikdy nestane. A takové ty kecy, že slušným cikánům nikdo práci nedá, nepronajme jim slušné bydlení atd. to není pravda. Pokud jsou opravdu slušní a mají zájem se vyčlenit od těch zbylých 99,99999999 %. tak nemají problém. Většinou je to ihned vidět na jejich mluveném projevu, na celkovém veřejném vystupování. Většinou to také ihned poznám na tom jak je oblečen nebo i jakým stylem jde po ulici.

Příjde doba, kdy tohle budem muset trpět ze zákona pod pohrůžkou trestu.

Už teď se dostal do parlamentu jeden japonec(a že má tu hubu ostrou jak břitva), za nedlouho tam bude jeden, dva,...15 poslanců romské menšiny/původu, 1,2,...15 poslanců ukrajinského původu ata atd

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru