Cyklistické trasy v Brně a okolí
Mohli by mi zdejší Brňáci poradit, jak si zajezdit na kole v Brně a okolí? Na jaře bych si chtěl dovézt kolo a trochu si to tu projezdit. Dá se třeba město projet po nějakých cyklostezkách?
Že jsem tak smělý, jakého okupuješ araba? Horácia nebo treka? Či snad silničku? Sorry za trošku OT.
Trek - napůl "cesty" mezi kolem horským a silničním, jak zní definice. Značka Merida, model přesně nevím. Už má své roky, kupováno v létě 2006, tehdy za 10k tuším. Zdálo se to jako pálka, ale nelituji. Za celou dobu jsem měnil jenom brzdové špalky a šteloval brzdy. S kvalitou max. spokojenost. Akorát pláště už jsou trochu sjeté, tak je vyměním.
Jj. Meridku mám taky (akorát horáka) - absolutně bezproblémový hardware. Jestli jezdíš jenom na cyklostezkách (za sucha), na pláště se vykašli.
No někdy i po lesních cestách právě a už jsem jednou pichl o trn, tak si myslím, že trochu silnější pláště by neuškodily..
Jednou je nahoda. Az budes pichat casteji, zacni to resit.
Mno, používám "levné" Ritchey a píchám taky. Ale jenom v lese (halúzky, kořénky). Na cykláči je to tragédie - má to špunty jak z kopaček a vrčím na sto honů. Cykláč, polňačky a trek = polohorské pláště (semislick - postranní drapák a střední slick). Nenabiješ si hubu na mírném terénu a pojede to dobře i na asfaltu.