Vtipy o IT
Jaké nejlepší vtipy na IT znáte?
Tento mě opravdu pobavil
Pokud je Internet Explorer dostatečně sebevědomí na to, aby se tě zeptal, zda ho chceš jako výchozí prohlížeč, neříkej, že ty nedokážeš pozvat dívku na rande.
Jaké nejlepší vtipy na IT znáte?
Tento mě opravdu pobavil
Pokud je Internet Explorer dostatečně sebevědomí na to, aby se tě zeptal, zda ho chceš jako výchozí prohlížeč, neříkej, že ty nedokážeš pozvat dívku na rande.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Jo, to "sebevědomí" ve vtipu je fakt bomba.
Našel jsem to někde na Facebooku, takže se není moc čemu divit.
I když největší perlou je pojem "Mucq"
Nicméně to co mne opravdu pobavilo byla hlavní pointa vtipu
Nedávno jsem četl:
asi nemám smysl pro humor.
Jako že to napsal IE 1.1.2014.
Zákazník volá na hotline Microsoftu:
Zákazník: "Dobrý deň, ja mám na počítači Windows Vista."
Operátor: "Ok."
Zákazník: "Počítač mi nefunguje."
Operátor: "Áno, to ste už hovorili."
jj ten znám
Práce programátora? Jo, jasně, hezky v teple, suchu, nepředřeš se, nezvedáš těžký věci, na první pohled pohoda.
Ovšem - už Vám někdy krumpáč nebo lopata zahlásila, že provedla neplatnou operaci, bude ukončena a Vy jste musel celej výkop kopat znovu?
Krumpáč a lopata ne, ale ten vocas, co dělal projekt, ano.
Zdroják Windows (98?) asi znáte.
true story
Google: Já vím všechno!
FaceBook: Já znám každýho!!
Internet: Beze mě jste v prdeli!!!
Elektřina: Tak se uklidníme, děcka...
Já to znám kapánek jinak:
Wikipedia: Já vím všechno!
Google: Já najdu všechno!
Internet: Beze mě jste v prdeli!
Elektřina: Tak se všichni hezky uklidníme...
Abychom mohli definovat rekurzi, musíme nejprve definovat rekurzi.
Rekurze
Např. rekurzivní definice binárního stromu:
Binární strom je buď prázdný, nebo sestává z jednoho uzlu zvaného kořen a dvou podstromů - levého a pravého.
Ten je muj oblibenej. Horsi bylo, kdyz jsem s nim skutecne zacal prislusnou lekci programovani - pohled do tridy na ty oci upreny ke me, jestli uz me opravdu uplne jeblo, ten byl k nezaplaceni.
Ale pak byli jistě překvapeni, s jakou elegancí se dají zapsat některé algoritmy pomocí rekurze
Přijde TCP/IP paket do baru.
TCP/IP paket: Dal bych si pivo.
Barman: Tak ty by sis dal pivo?
TCP/IP paket: Ano, dal bych si pivo.
Jak ajťák balí holky?
Přece do RARu.
Dva řetězce přijdou do baru. Barman se ptá: "Co si dáte?" První řetězec říká: "Já bych si dal gin s tonikem.#MV*()>SDk+!^ &@P&]JEA" Druhý komentuje: "Omluvte mého přítele, není null-terminated."
Null-terminated string - řetězec, který je zakončen symbolem '\0'. Pokud není, obvykle dojde při čtení k přístupu za hranici řetězce, kde je obsah nedefinovaný (náhodné znaky).
Dnes se ve firmě pořádá maškarní ples.
Právě přichází Alex z personálního v masce vlka.
A za ním je Roger z obchodního v masce medvěda.
A tamto je Carol ze mzdového masce lišky.
A tam vzadu je náš správce sítě Paul v masce 255.255.255.0
Ta blondýnka měla klávesnici s klávesou Any? Protože jinak by tu klávesu dodnes hledala.
Možná měla
Žena posílá manžela programátora nakoupit:
"Kup jeden chléb a kdyby měli rohlíky, vezmi jich deset."
Rohlíky měli, tak vzal těch chlebů 10.
Asi před dvěma rokama vypadlo z mého kámoše (spřáteleného ajťáka), když jsem se ho ptal, kde má kocoura - desetikilové tlusté nevrlé a líné hovado: "Začal vydávat divné beepkódy, tak jsme ho museli nechat shutdownovat" .
To je nešetrné. Mohli ho ještě rozebrat na součástky.
Před drahnými lety jsme se pokoušeli na notebook (nějaký šrot s Pentiem II) nainstalovat Win 98. Dřepělo nás kolem toho asi pět; majitel onoho stroje se snažil dostat do BIOSu. Děl: "Ty vole, kudy se do toho BIOSu mám jako dostat?". Na to obdržel vyčerpávající odpověď: "Přes Kralupy."
Aktuální ze Soči..
tumblr_n0qtyrYVwd1sykpjyo2_400.gif
co byste dělali, kdyby ie nebyl.
dám jednu , i když není o it
čečenský biatlonistky:
...vymysleli bychom si chrome.
čečna na hrad! nabít tříštivým ... pal!
To mi připomnělo toto.
watch
to mi niko nedělej.
ukradeno na xichtoknihu
Spíše neaktuální.
Ale byly to teď nervy
4., nevadí, i tak je nejpěknější z celého startovního pole.
tak to chodí:
Hezké
"Matka má dnes narozeniny."
"A kolik je jí let?"
"Šedesát čtyři."
"Hmmm... kulatiny."
Není to o IT, ale je to pěkný.
Lidé se dělí do 10 skupin. Jedni znají dvojkovou a trojkovou soustavu, druzí neznají ani jednu a třetí si mysleli, že tohle je vtip o dvojkové soustavě.
Nevím, zda je to vtipné, ale velmi mě tím pobavila paní státní zástupkyně, co mě vědla, když říká u trestných činů: pane kolego, víte co je to hardware, to je asi to jediné, k čemu se pachatel nedostane při neoprávněném přístupu k počítačovému systému a nosiči informací... myšleno, že to fakt neukradne :D
twitter
No konečně to opravili.
Vypomněl jsem si - kdysi jsem narazil na zprávu, že kdosi z nějakého důležitého úřadu ztratil svůj služební NB s nějakými tajnými daty. A tisková mluvčí onoho úřadu se nechala slyšet, že zneužití těch dat nehrozí, protože jsou zakódovaná do nul a jedniček.
pro ostrahu: jak bezpečně nezapomenout heslo do počítače
http://twitpic.com/dwiucd
Dostal jsem námět na jedno video o tom, jak by to vypadalo kdyby bankomaty fugovaly pod Windows Vista
video zde
Stačí obrázek