Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pozdě zaplacený Sipo

Ahoj všem.
Když se neodečte platba Sipo,protože na učet přišly peníze pozdě a zůstanou tak na učtu.Odečtou se v dalším měsíci automaticky spolu s novou Sipo platbou?Takže se odečtou nezaplacená a stávající spolu.Nebo se ta nezaplacená odečte,třeba hned na začátku měsíce a ta k danému měsíci sama v řádném termínu.Nebo se nezaplacená automaticky neodečte,ikdyž tam peníze jsou a odečte se jen ta k danému měsíci v řádném termínu.Tudíž zůstane nezaplacená z minule nezaplacenou?Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky.

Předmět Autor Datum
rozhlas a televize se převádí. jinak ne, musíš si zadat jednorázový příkaz. radí mi to přítulka, se…
kmochna 06.12.2013 11:39
kmochna
:-D Stalo se,že vlastník bytu poslal jednorázový příkaz ,protože mu zůstaly peníze za Sipo na účtu a…
tuta 06.12.2013 12:12
tuta
no jak jsem jí pochopil, než odvalila do práce, tak tv a rádio se ti převádí- to je povinný dluh. o…
kmochna 06.12.2013 12:27
kmochna
No,ale ty peníze právě poslány byly,28.11.příkazem Ano,bylo to po 25.11-což je poslední den,kdy se a…
tuta 06.12.2013 12:41
tuta
budeš muset telefonovat. já bych si to ověřil. tohle je zase snadno dohledatelný.
kmochna 06.12.2013 12:47
kmochna
Zrovna nedávno jsme tohle řešili za syna. Je potřeba ověřit všechny položky co se tím SIPO platí. Tř…
Yarda 06.12.2013 13:40
Yarda
Tak jsem se k tomu dohrabal.Pozdě zaplacené sipo příkazem poslali zpět na učet odkud bylo posláno.Ro…
tuta 06.12.2013 14:29
tuta
Nezaplacená platba SIPO z minulého měsíce není ten další automaticky stržena z účtu. Jdi na poštu, v…
Dale Cooper 06.12.2013 16:51
Dale Cooper
Nezaplacená platba SIPO z minulého měsíce není ten další automaticky stržena z účtu. Jdi na poštu, v…
tuta 06.12.2013 19:10
tuta
No jo, tohle se tam nepíše... Ale umět by to měli na každé poště. Tady se to píše, dole je sekce "Co…
Dale Cooper 06.12.2013 19:13
Dale Cooper
Jasný,ale to co jsi psal by mohly být,asi ta nejpodstatnější informace a plno lidí by ji ocenilo. Pl…
tuta 06.12.2013 19:21
tuta
No nepůjdu - lepší je na sebe příliš neupozorňovat :-| Ale máš recht, že by to byla dobrá informace;…
Dale Cooper 06.12.2013 19:50
Dale Cooper
Už jsem se v tom nechtěl vrtat,ale to nejde.Takže,šel jsem na poštu,říkám paní,že chci zaplatit Sipo…
tuta 17.12.2013 19:12
tuta
:-D to je příběh jak vod Hyčkóka! Hele, vyser se na celý sipo a zařiď si platbu z účtu - jestli ho m…
Kurt 17.12.2013 20:00
Kurt
Povídá že mi veme jenom elektriku,pokud mám od ní doklad,nájem nikoliv,ten prej na družstvě Hele to… poslední
Dale Cooper 17.12.2013 20:09
Dale Cooper

:-D
Stalo se,že vlastník bytu poslal jednorázový příkaz ,protože mu zůstaly peníze za Sipo na účtu a neodečetly se.Dnes na novém Sipu je,že není zaplacen rozhlas a televize z minulého měsíce .Tudíž je nové Sipo navýšeno o tyto dvě položky a ted nevím zda je zaúčtován aspon nájem z minula,peníze poslány byly 28.11. jako celková částka (nájem,rozhlas,elektrika)Pokud ano, kam se poděly peníze za rozhlas a tv?
http://www.imagehosting.cz/?v=img185tgt.png

Zrovna nedávno jsme tohle řešili za syna. Je potřeba ověřit všechny položky co se tím SIPO platí. Třeba televize a rozhlas si to naúčtují na další měsíc, nájemné ne, když jsem se tam přišel zeptat, tak mi napálili i penále, byla mastné a každý den prodlení se zvyšovalo.

Tak jsem se k tomu dohrabal.Pozdě zaplacené sipo příkazem poslali zpět na učet odkud bylo posláno.Rozhlas a tv. zaplatím ted přihozený k prosincovýmu sipu.A nájem za listopad mám jít zaplatit na poštu se sipem v ruce hotově.
Platby přeposílám ze svého učtu na jinej(byt je ofiko sestry) a odtud se teprve posílá nájem dál,Jelikož se na její učet nedostanu,nevím,že jí peníze došly zpět.Vědět to,je to jasný.Dík za pokec.

Nezaplacená platba SIPO z minulého měsíce není ten další automaticky stržena z účtu. Jdi na poštu, vezmi si s sebou nějaké dřívější SIPO a oni ti zdarma vytisknou náhradní doklad na minulý měsíc. To jde normálně zaplatit. Rádio a televize se převede.
Platba jednorázovým příkazem musí být provedena do 25. dne v měsíci. Ostatně, toto je i na dokladu uvedeno, ale kdo to čte, že...

Nezaplacená platba SIPO z minulého měsíce není ten další automaticky stržena z účtu. Jdi na poštu, vezmi si s sebou nějaké dřívější SIPO a oni ti zdarma vytisknou náhradní doklad na minulý měsíc. To jde normálně zaplatit.

At to připíšou na zadní stranu SIPA,cenná informace.

Už jsem se v tom nechtěl vrtat,ale to nejde.Takže,šel jsem na poštu,říkám paní,že chci zaplatit Sipo za minulý měsíc,bo mi přišly pozdě děngy a neodečetl se platba,poté provedena příkazem se vrátila.Povídá že mi veme jenom elektriku,pokud mám od ní doklad,nájem nikoliv,ten prej na družstvě.Ukázal jsem jí staré Sipo a ona,že to není ono,že to musím mít nevybraný ve schránce.Nasrán odcházím domů a vskutku zrovna ten den mě došlo solo Sipo za minulý měsíc na elektriku.Jdu zpět na poštu,zaplatím elektřinu.Zůstává nájem,jdu na bytové družstvo,dvakrát jsem přehozen do jiných dveří.Tam sdělím postaršímu pánovi,že chci zaplatit nájem za listopad.Povídá mi,že to dnes nelze,nebot jim nejede systém.Následuje má exploze vzteku,která končí tím,že můžu zaplatit nájem,tak že mi vypíší stvrzenku na jméno,měsíc.Vyčerpán odcházím domů......
Dnes po několika dnech na mě tuká doma jedna známá,která dělá důvěrníka v jiném domě,že se ten pán u kterého jsem platil hotově nájem na bytovém družstvu kam mě poslaly z pošty,po mě už několik dní shání stylem,že oslovuje ty co mu tam přijdou,zda mě neznají,protože se ten nájem nedá zaplatit u nich,ale peníze mi vrátí na ruku,mám oslovit našeho důvěrníka a ten mi dá číslo účtu,kam to poslat.Ten pán je ředitel toho bytového družstva a neví,že to nejde platit cash,ikdyž to neví ani paní na poště a já,on by měl.A ještě vlastně o mě vykládá cizým lidem.Zítra ho tak zmrdám,že se z toho posere.
Jedna kunda účetní.mi pošle pozdě love a takových problémů.Úředníci,táhněti všichni makat k lopatě čuráci,fakt sory,ale to už je síla.

:-D to je příběh jak vod Hyčkóka! Hele, vyser se na celý sipo a zařiď si platbu z účtu - jestli ho máš u nějaký bezpoplatkový banky, tak ještě ušetříš. Mám to tak už několik let - zařídit to u ČT sice trvalo dýl, než porod hříběte, ale mám klid a pokoj a nemusím na poštu.

Povídá že mi veme jenom elektriku,pokud mám od ní doklad,nájem nikoliv,ten prej na družstvě

Hele tohle je věc, kterou má na triku to družstvo. Organizace, které SIPO využívají, si mohou vybrat ze dvou alternativ. Jedna, že platba neuhrazena v "běžném" měsíci může být hrazena i další měsíc a upomínána prostřednictvím dokladu SIPO Upomínka; u tebe případ elektriky. No a druhá je ta, že to jde zaplatit jen běžný měsíc - nikoli následující. To je případ toho nájmu.
Bába za přepážkou tohle vědět nemůže, jak by měla? Víš kolik je bytových družstev? Dodavatelů energie, pojišťoven? Ona při vytváření náhradního dokladu zadá do kompu spojovací číslo a měsíc který chceš platit. Jde dát minulý a aktuální. Jí se tam objeví platby a jediné, co s tím nadělá je vytisknout.
Že tě posílala domů moc nechápu, náhradní doklad jde vyjet i dle rok starého dokladu nebo po sdělení spojovacího čísla.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru