Co znamená slovensky "nech sa páčí"
Co znamená slovensky fráze "nech sa páčí" obvykle při podávání věcí nebo tak?
Co znamená slovensky fráze "nech sa páčí" obvykle při podávání věcí nebo tak?
Předmět | Autor | Datum |
---|---|---|
Slovensky to znamená nech sa páčí, Čehúni říkají "prosím". karel 23.11.2013 22:29 |
karel | |
Doslova: "Ať se líbí", obecně - viz karel. IQ37 23.11.2013 22:32 |
IQ37 | |
Jak je psáno výše. Přesný překlad do čj je klopotný. Srbové (a asi i Chorvati) pro toto používají vý… Dale Cooper 23.11.2013 23:16 |
Dale Cooper | |
Docela matoucí je podle mě i "hej" (ano) a "no" (ale). Když jsem ještě neznal pravý význam, tak mi n… Niko Bellic 24.11.2013 00:16 |
Niko Bellic | |
mám krásný zážitek: je to dáno mentalitou. co udělá čech, když se praští kladívkem do prstu? rychle… kmochna 24.11.2013 09:34 |
kmochna | |
No, asi tě viděl za těmi "kůlky", i když nevím, co to je. Plot? Když jsi to slyšel, tak jsi - logick… poslední IQ37 30.11.2013 00:34 |
IQ37 |
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Slovensky to znamená nech sa páčí, Čehúni říkají "prosím".
Doslova: "Ať se líbí", obecně - viz karel.
Jak je psáno výše. Přesný překlad do čj je klopotný. Srbové (a asi i Chorvati) pro toto používají výraz "prijatno".
Docela matoucí je podle mě i "hej" (ano) a "no" (ale). Když jsem ještě neznal pravý význam, tak mi některé věty vůbec nedávaly smysl, jiné naopak působily vtipně.
mám krásný zážitek: je to dáno mentalitou. co udělá čech, když se praští kladívkem do prstu? rychle se rozhlédne a když nikdo není v dohledu tak uroní kroupu a nikomu nic neřekne, pokud někdo jiný je, tak dělá, že se tak nějak nic nestalo.
slovák: kolega na cca. 5000m3, kdy byl oběd a nikdo tam nebyl se seknul: vzal to slovesně fortelně od vedení stavby, svého daňového poradce, vlády, zdravotnictví- vše prošpikováno slovy kurva a jebať. já jen jukal za kůlky. řev jako blázen.
končil slovy- řeknu to foneticky: kurva aba. čert ví co to znamená.
No, asi tě viděl za těmi "kůlky", i když nevím, co to je. Plot? Když jsi to slyšel, tak jsi - logicky - mohl být i vidět. Slováci mají větší dramatické nadání a stačí jim i malé obecenstvo.