Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem další z mnoha iniciativ - Bonzák Korupce, třeba někomu pomůže u urny.

Milý zlatý, ona ta korupce (a pokusy o ni) je všudepřítomná, nejen u státních organizací, ale i v korporátní sféře. Kdybych měl chodit žalovat jakékoli náznaky typu "Hrajete ruletu?" "Nechcete povečeřet v restauraci?" apod., tak bych jen sepisoval udání pro policii a bylo by mi to stejně úplně k ničemu. Tak mi prosím nepiš nic o tom, že nemám povědomí o principech.

Proto ti "noví" politici nikdy nic nevyřeší, budou stejní jako ti, cos nechal zavřít (pokud k tomu tedy vůbec dojde). Korupce nezmizí tím, že zavřeš půlku národa do lochu, ale tím, že ji přestaneš podporovat (na mně to nikdy nikdo nezkusil dvakrát; a paradoxně zjištění dodavatelů, že se hraje "rovina" vede k celkem zajímavým výsledkům tendrů pro zadávající firmu). Korupční jednání je staré jako lidstvo samo, zcela jej nikdy nevymýtíš, to bys musel vyměnit lidstvo za rasu supermanů. A stejně jako dopadají špatně revoluce, dopadne špatně i to tvé úsilí, jediná cesta vpřed je totiž pomalá evoluce, která ale vyžaduje podhoubí, pravidla a pomalý progres (a ten tu je, stačí se podívat kolem dokola).

edit: Doplněk: na policii má smysl chodit v případě, že korupčnímu jednání nejsi schopen zabránit. Tam to má smysl, ale chodit s tím že "ten to na mně zkusil a pojďte mi dát nějaký magič, ať to můžu nahrát a toho hajzla zkoupat," tak to teda fakt ne.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat