Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Babiš bere českým lidem práci

Protože se pan Babiš na každém druhém billboardu chlubí, že umí dát lidem práci, tak považuji za vhodné upoznornit, že v malých farmách (které on pravděpodobně nebude podporovat, ale o jejichž podpoře se mluví na půdě EU a pokud se nepletu něco v tomto směru začala dělat už i Slovenská vláda) se obvykle zaměstná více lidí než u velkých firem, často používajících náhražky kdoví odkud a jejichž výrobní proces je i značně personálně vyoptimalizován = z každého vymačkat maximum a zaplatit mu pokud možno co nejméně (což jaksi třeba u rodinné farmy nehrozí. Rodina sama sobě zaplatí vše co vydělá :)

Zajímavá věc také vyšla najevo, když se provalil průser s Polskou koninou a Tesco si nechalo otestovat Babišovy salámy. Zatímco u nás se na nic nepřišlo, v Německu a v Irsku tam koninu našly. Otázka je, zda tedy nejsou naše dozorové orgány náhodou podplacené.

No a jako bonus jsme se dozvěděli, že to maso na ty své salámy dováží pan Babiš až z Itálie. Inu dává lidem práci - těm v Itálii, šibal jeden ;-)

Kolik znáte lidí, kteří se ho chystají volit a jaká si myslíte, že je šance je ještě přesvědčit, že tohoto pána fakt raději ne?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U Bábiše je na místě otázka, co si od investice do voleb slibuje. A pak se zamyslet, co ještě nebylo…
touchwood 17.10.2013 15:49
touchwood
Co proti Babišovi vlastně všichni mají? Kromě toho, že je nesympatický a má miliardy... Ale to je do…
IQ37 17.10.2013 16:27
IQ37
já mám proti Babišovi zásadní námitku v tom, že své hnutí nemá postavené jako demokratickou instituc…
touchwood 20.10.2013 13:40
touchwood
Nevravim, ze mam Babisa zrovna rad, nepoznam ho, takze mam k nemu neutralny vztah, ale co je zle vie…
fleg 20.10.2013 16:53
fleg
proste dobry stat funguje ako firma. to samozřejmě není pravda. Dobrý stát je přesným opakem firmy.…
touchwood 20.10.2013 19:25
touchwood
Ale no tak...priame rozhodovanie v state ma exekutiva. Ani nie parlament, to su zvacsa saskovia, ale… poslední
fleg 21.10.2013 11:00
fleg

já mám proti Babišovi zásadní námitku v tom, že své hnutí nemá postavené jako demokratickou instituci, ale jako firmu. Což je v podmínkách demokratického státu naprosto neakceptovatelné. Že chce stát vést jako firmu, to je už totální nesmysl, ale ten jaksi vychází z předchozího.

Jednoduše - Babiš není demokrat, navíc je to kariérista (do KSČ vstoupil kvůli prospěchu), bonzák (agent STB) a člověk, který do politiky vstupuje ze zištných důvodů.

Nevravim, ze mam Babisa zrovna rad, nepoznam ho, takze mam k nemu neutralny vztah, ale co je zle viest stat ako firmu? Babis tym chcel len povedat, ze stat nie je dojna krava, proste dobry stat funguje ako firma. Ak mam stratove divizie a neviem s nimi nic spravit treba sa ich zbavit (privatizacia), ak mam ziskove divizie tak na nich maximalne profitujem a hlavne si nedovolujem to, co sa dnes deje vsade...zo statne krv netecie a kto neokrada stat okrada rodinu. Toto pokrivene socialisticke myslenie, ze vsetko patri vsetkym a zaroven nikomu a tak k tomu nemusime mat ziaden vztah je uplne amoralne. V tomto by sme sa mali ucit od severanov, kde sa sused nechavali susedovi ako odrbal stat na daniach lebo vie, zeby ho udal...u nas je to narodny sport a pritom malokto si uvedomuje, ze okrada sam seba. Nakoniec veta "ja som stat" je pomerne znama. My vsetci sme stat.
Na druhej strane sa ludom nedivim, ja ziadne danove optimalizacie nerobim, ale ked vidim ako sa hore nekrestansky kradne nemam velku chut platit dane jak clen stada.

proste dobry stat funguje ako firma.

to samozřejmě není pravda. Dobrý stát je přesným opakem firmy.
- Ve firmě rozhoduje menšina (vlastník) vs. Ve státě rozhoduje většina.
- Firma se soustředí na generování zisku vs. Stát se soustředí na generování sociálního prostředí
- Firma redukuje neperspektivní obory činnosti vs. Stát primárně podporuje slabé a potřebné
- Firma je schopna vyměnit špatné zaměstnance vs. Stát své občany vyměnit nemůže

Zbytek co popisuješ, to není otázka politiky, ale správy státu, což by měla řešit byrokracie státu, která by měla být naprosto politicky neutrální. Problém CZ, SK a jiných banánových republik je ten, že místo výkonné a státu loajální byrokracie tu funguje stranické béčko, které se po každých volbách mění. A samozřejmě které má IQ tykve, resp. své osobní zájmy, protože ví, že nejpozději za 4 roky půjde od válu, a tedy si potřebuje "vydělat" co nejvíce a co nejrychleji.

Samotný Babiš jde po Lesích ČR. To je celý jeho záměr.

Ale no tak...priame rozhodovanie v state ma exekutiva. Ani nie parlament, to su zvacsa saskovia, ale vlada a ministerstva. Mozes mat neviem ako dobry parlament, ked mas blbu vladu sere sa to cele aj tak.
V state rozhoduje mensina.
Stat musi generovat zisk, respektive byt primarne zamerany na dostatocne vytvaranie statkov. Ekonomicky nie je mozne zit dlhdobo na dlh. Co je na tom nepochopitelne? Socialne prostredie chces generovat z coho? Z penazi nie? A tie zoberies kde? Od ludi nie? A sme zase na zaciatku. Dobry stat funguje ako firma.
Samozrejme, ze stat nemoze vyhodit svojich ludi, zase neberme prirovnanie ku firme ako na 100%, ale redukcia stratovych oblasti? Preco nie. Uz som spomenul, privatizacia, trebars aj dochodkova reforma, zdravotnicka reforma a pod. CO je to? To su redukcie, respektive optimalizacie stratovych odvetvi statu. Naopak stat ma predovsetkym dbat na maximalnu efektivnost prostredi, kde je jeho uloha dolezita (strategicke podniky, regulacie, legislativa a pod).
Stat sa da riadit a ma sa riadit ako firma, takze v tomto Babisovi rozumiem lenze samozrejme, ked niekto chce tak si najde argument ako to vyvratit, pretoze to prevezme doslovne.
Btw minule kritizoval jeden ekonom Slovensko (a tyka sa to aj CR), ze nemame dlhodobu koncepciu strategickeho rozvoja na 15-20 rokov dopredu. A mal pravdu. Tu sa striedaju vlady, vacsinou este systemom lavica-pravica-lavica, samozrejme kazda s inou koncepciou, takze je to tak, ze chvilu ideme doprava, potom dolava a v sumare robime krok dopredu, potom dva dozadu...proste vsetko je tu len na 4 roky robene a tak to aj vyzera.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru