Prasopis
.. aneb postezovani na to, ze pravopis zajima lidi tady u nas asi stejne jako rocni produkce hlineneho nadobi v Africe. Pred chvili jsem narazila na takovou perlu, ze mi malem vypadly oci z dulku:
"ZDŘEJMNĚ" (pro jistotu, kdyby to nekdo ani na treti precteni nepobral.. melo to byt zrejme)
A to chteji zavest na druhem stupni ZS povinny druhy cizi jazyk? Kdyz decka neumi ani ten matersky?
já teda píšu jako prase, ale podepsat se v mailu, jako se to podařilo mému známému, Kamyl, to se mi ještě nepovedlo.![]:)](//common4.poradna.net/images/smiley/evilsmile.gif)
Manželka si posmrkala klávesnici
Mě nejvíce dostala faktura klienta odběrateli v Mikulově, na Výdeňské ulici.
ve Vídni jsou prostě tvrďáci.
A někteří retardéři si na prznění jazyka dokonce zakládají..
http://dialog.ihned.cz/c1-61000970-opraski-sceski-historje-na-ihned-cz-jak-se-tesit-na-vitezstvi
Původně jsem tu měl sepsanou kanálovou litanii, ovšem přítomnost jediné růže mezi trny mě přiměla to smazat.
To uz neni ani vtipny, to je fakt paskvil..
Oukeeej.. takze, citim potrebu dementovat svuj prispevek o paskvilu.
Po zkouknuti vice oprasku jsem se do nich zamilovala, jeziskovi jsem si napsala o knizku a uz ho followuju na fb
Ono na prvni pohled je to fakt uchylny, ale na druhej a treti to clovek (teda aspon ja) zacne chapat a zacne mu to pripadat celkem chytre udelany. Je to "zpraseny" tak moc, ze zpatky to desifruje jen nekdo, kdo v ty hlave neco ma, plus je tam je nutna i aspon drobna znalost kontextu (tzn. zpravidla historie, ale nekdy nejen te). A nektery dily jsou vpravde genialni
Tak jsem pár oprásků prohlédnul.
Přijde mi, že i se spisovnou češtinou by kouzlo neztratily, resp. autor využívá przněné češtiny jen jako "kchůl" faktoru, aby nalákal i mladé, jež maskují svou jazykovou nedostatečnost tím, že je to prostě in.