Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bránění v přístupu k nemovitosti bez zaplacení.

Zdravím,
Mám dotaz, obec si uzavře část města kde vlastním nemovitost, kvůli nějakýmu Jarmarku, kde je to z 99% samej vietnamec a pár kolotočářů. Mají tam sice nějakej chabej kulturní program na náměstí, ale s tim to nezachrání. Ale jde především o to, že město si najme bezp. agenturu, které jim tam vybírá vstupné a nepustí nikoho dokud jim nezaplatí. Je i mou poviností zaplatit, když se vracím z práce domu, a prokážu se dokladem s adresou bydliště ochrance? Nejde mi o těch 60 korun za vstup, ale nebudu dávat peníze za něco, o co zájem nemám. Takže se ptám, existuje přímo na tyhle druhy situací nějakej zákon, kterej by to upřesnil? Popř. jakej? .. Díky za odpovědi. :) ... Jenom ještě bych měl říct, že ochranka na vstupech reaguje tak, že obec má právo uzavřít si veřejný prostor a vybírat na něm vstupné, a každý musí zaplatit :)

Předmět Autor Datum
Asi může. Za komančů by si to nikdo nedovolil, dneska je to každou chvíli někde zavřený kvůli takzva…
Ficka 03.10.2013 12:48
Ficka
Ááááá, vomlouvám se, nevšiml jsem si, že tam je text "Mám dotaz", za což se tady dává málem po hubě.
Ficka 03.10.2013 12:59
Ficka
Tak podívejte pane "za komančů by si nikdo nedovolil" (Ficko), mám takový dojem, jak Vás tak na deba…
Roker 03.10.2013 13:21
Roker
A kdybych u sebe neměl hotovost, tak mám jako spát na ulici nebo si jít někam vyžebrat drobný? Mě to…
Hanz88 03.10.2013 13:03
Hanz88
Je to prasárna, souhlasím, dneska si dělá každej co chce bez ohledu na lidi. To buďte rád, že vám st… poslední
Ficka 03.10.2013 13:22
Ficka
Zde se jenom debatuje, dotaz patří do právní poradny http://pravo.poradna.net/ kde máš větší šanci n…
manas 03.10.2013 12:49
manas
Dík manas :-)
Hanz88 03.10.2013 12:53
Hanz88

Asi může. Za komančů by si to nikdo nedovolil, dneska je to každou chvíli někde zavřený kvůli takzvaným "Kulturním akcím". Kdysi v Mělníce jsem jel služebně něco opravovat, hovno. Byla tam nějaká slavnost na náměstí a nikoho bez placení nepustili. Vedoucí mi za to strhl půlku platu, že jsem nesplnil příkaz. Tak jsem to poslal městu, aby mi to proplatilo, ti mi odpověděli, že podle nějakého jejich usnesení (o kterém se nemá šanci normální člověk dozvědět), tak můžou zavřít klidně kus města a vybírat. Zažil jsem to i v Trutnově a mnoha dalších městech. Takže když jdete domů, musíte zaplatit. A nedejbože, že potřebujete koupit rohlík, tak zaplatíte znova. Za Komančů si takovéhle lumpárny nikdo nedovolil. Dneska si každěj zavře co chce a lidi co tam bydlejí, mají smůlu. Stačí aby nějaký pitomec si vymyslel akci, za kterou kápnou městu peníze. Nedostanete se domů bez zaplacení, to už vůbec neříkám, že když potřebujete jet autem domů nebo z domova, tak vás už vůbec nepustí.

Tak podívejte pane "za komančů by si nikdo nedovolil" (Ficko), mám takový dojem, jak Vás tak na debatách sleduji, že vy "rozumíte" naprosto všemu a ve všech oborech, jenomže tak nějak "po selsku", viďte... Už náš profesor říkal: "No jo, selský rozum, vidle-hnůj".
Samozřejmě že máte právo se ke svému domu, či majetku dostat bezplatně a to hned na základě několika zákonů (bude-li třeba mohu přiblížit), například také zákona upravujícího osobní vlastnictví a ochranu majetku, což, jen tak mimochodem, nebylo zrovna nosným pilířem těch Vašich "zaltých komunistů"... Takže agitovat byste mohl poněkud chytřeji, jste-li toho schopen...

Osobně si myslím, že bude bohatě stačit oné ochrance ukázat občanku a případně pohrozit přivoláním PČR. Obec může uzavřít určité prostranství pro kulturní akce, nesmí ale omezovat, či znemožnit přístup do domů jejich vlastníkům, či nájemníkům. U návštěv, případně lidí v nájmu, kteří nemají trvalý pobyt v dané lokalitě se to na místě prokazuje hůře, avšak taková akce je ohlášena dopředu a lze si zřídit na obci papír, který vstup zajistí. Jiné je to v případě uzavření z důvodu ohrožení života či zdraví, tam Vám opravdu mají právo zakázat vstup do vlastního domu či bytu...

U nás je každoročně uzavřena celá obec kvůli Barum Rally a není s tím žádný problém, když jsem ještě bydlel u rodičů a měl tam trvalý pobyt, stačilo ukázat občanku a nyní když chci jet k rodičům není problém si vyřídit papír (ovšem zatím jsem to nepotřeboval, bo na Barumku se jezdím podívat a to kilo mě nezabije).

Kdybyste potřeboval, napište a pošlu případné zákony.

A pro Ficku, někdy je lepší mlčet, než se vyjadřovat ke všemu, tak nějak tendenčně, zaujatě a ještě navíc nesmyslně a hloupě...

A kdybych u sebe neměl hotovost, tak mám jako spát na ulici nebo si jít někam vyžebrat drobný? Mě to příde ujetý, nepustit někoho domu, jenom proto že mu obec uzavřela přístupovou cestu a dotyčný nemá peníze u sebe zrovna. Pochopil bych ještě to auto, že tě nenechaj vjet až k domu, o uzavírce předem město informuje, ale jako brát si od lidí peníze kvůli tomu že se jdou domu z práce vyspat, to je prasárna!

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru