
Jaký druh sýra máte nejraději?
Tak jsem si dneska večer jen tak na chuť uvalil kousek sýra a tak mě napadlo, že zrovna tento mám nejraději ze všech - ementál, resp. sýry ementálskýho typu. Naprosto jedinečná chuť.
Ostatní mám taky rád, ale prostě ementál je můj nej.
A jakej sejra cpete do hlavy nejraději vy?
Sýry všecky (kromě těch bez chuti a zápachu, teď si nemůžu vzpomenot na název - jakási italská "specialita"). Mým favoritem jsou klasické tvargle.
mozzarela sa dava na pizzu apod, tam je to super. ciste sa to neje, aspon teda ja to ciste nejem :)
P.S. inac jem uplne vsetky syry mimo plesnivych. Tym myslim syry a ne toto co potravinarsky priemysel predava v umelohmotnych kelimkoch, to je nejaka divna hnusna hmota tak tu nejem :)
Homemade nakládaný hermelín.
Můj recept:
Nálev: slunečnicovy olej, nemletý rozmarýn, nové koření, kuličky pepře, hořčičné semínko
Náplň hermelínů: olivový olej, třený český česnek, sušená pálivá paprika, feferonky nasekané na jemno, hrubší kolečko červené cibule.
Do sklenice za každý hermelín jedna ostřejší feferonka.
Výsledek:
![[30-herm2-jpg]](http://debaty.net/files/30-herm2-jpg)
Je to hezký i na pohled, předpokládám, že to plní i dekorační funkci.
Předpokládám, že u nás by to moc dlouho dekorační funkci neplnilo, neb jsem huba mlsná, prožraná a hned bych to sežral. Ani utopenci se u nás nestačili řádně uležet a bylo po nich.
Apropo, sýry. Nikdo tu ještě nezmínil pravou řeckou Fetu. Tu rovněž miluju. Ať už na salát, za studena, nebo zapečenou s bazalkou, oreganem a olivovým olejem. K tomu ještě opečený řecký chléb, šumění moře,...
Sakra, já se nedivím jejich dlouhověkosti. Když je tam člověk vidí při odpolední siestě, v pohodě, minimum stresu,...
Fetu jsme nedavno meli, v grilovanych rajcatech. Mooooc dobry to bylo
Kdyz jsme byli v Recku pred x lety, tak jsme tam taky meli nejake pecivo s fetou vevnitr.
Obecne je mi to celkem jedno.. zeru vetsinu tech beznych syru co se vyskytujou v kramech, eidam, krolewski, gouda, hermelin, camembert a tak. Balkansky syr na sopaku je bozi. Jadel, korbacky mnam. Mozarella je super v bagete s rajcaty nebo jen se samotnymi rajcaty, bazalkou a olivovym olejem - ano, nema moc vyraznou chut, ale mne to celkem vyhovuje. Dlouho jsem nemusela nivu, pak jsem se naucila jist syrovou omacku z nivy, nedavno uz i nivu v grilovanych paprikach.. tak mozna se casem naucim davat si nivu i na chleba s maslem, jako to delaji mama s brachou.
Ale jinak smrduty syry eeeeeeeeee. Za syrecky jsme dycky mame nadavali, bo to tam cely zasmrdela
Já mám nejraději pivní sýr, romadúr, cibuli a půl bochníku čerstvého chleba.
Mám však rád i jiné (ementálské typy).
Před dvaceti lety jsem měl rád i taveňáky. Ale od té doby, co z nich udělali "light bláto" je téměř nejím.
Asi budu za cune, ale mam hrozne rad uzraly Romadur (i chilli), skoro tekouci ol.tvaruzky, hermelin a ostatni druhy plisnovych syru. Ale jinak nepohrdnu zadnym typem. Kozi jsem jeste nezkusil
Za mne - nejlepsi co jsem mel byl starý (18+ mesicu) Maasdam, vyrazna nasladla chut, jemne do oriskove. A pak Holandska gouda Excellentia cca. kolem 2 let stara. Jinak muzu vetsinu syru, jen nemusim ty "plesnive".
Mám rád sýry uzené, nejlépe pařenice, korbáčky a hlavně Tatranskou rolku - nabízí Váš Lidl.
Zrajúci s bielou plesňou a s orechami. Hrozne mi nechutia francúzske syry.