
Červené nebo bílé víno
Dobjej večej
Co máte raději za víno?V poslední době chodím do vinoték načepovat do petky,je rozhodně chutnější,jak litrovky ve skle,které se staly nepoživatelnými(Mikulov,Znojmo) sedmičky kupuji spíše k oslavám.Pravda berou to od vícero vinařů,takže není nachlup stejné,ale s těma velkostáčírnama se to nedá srovnat. Z bílého rád odrůdu Chardonnay,či Veltlínské zelené.Z červeného Zweigeltrebe.U nás Brno-venkov je to ke sklepům z jihu Moravy kousek.Platím v pořadí napsaném za litr 52,48,64Kč.Nedávno jsem kupoval Zweigeltrebe v Karviné a tam chtěli 99Kč za litr,mor na ně.
Já z červeného nejraději Tramín červený.
Červený s colou, rumem a ledem.
.
Vím, pěkná prasárna :D
Jinak spíš sladší červený, nebo portský. Z bílejch jsem měl párkrát ledový a to taky můžu
Ale vesměs nakonec vypiju všechno, když to musí bejt...
Portské a Ledové je pošušnáníčko,taky to stojí kačky...
Portské hlavně není až tak úplně víno
To ne, no . Ale furt je to blíž vínu než kořalce nebo likéru. Tak jsem ho tam napsal taky. Já to beru jako víno.

Stejně jako domácí čůčo vyrobený z nejrůznějšího ovoce....
A tak to zase naopak víno je
sice ovocné, ale je
ale vyrábí se kvašením ovocného moštu. Zatímco u portského je proces kvašení ukončen přidáním vinného destilátu. Zůstane víc cukru a destilát zajistí víc alkoholu. Vinný destilát je vlastně koňak 
jo, tak já zhruba vím jak se to portský dělá, ale i tak je to (aspoň pro mě, teda) pořád víc "víno" než koňak.
.
Takže tak. Ortodoxní vinaři snad prominou
Já to beru furt jako víno,je to z hroznu,chutná tak,vypadá tak,akorát je silnější,bo tam přilívají pálenku z vína.Nebud hnidopich :o)
Víno už skoro nepiju, přešel jsem na tvrdší; rum (fakt rum, ne tuzemák), vodka, zelená apod. Z vína piju jedině moldavský Kagor a ten ještě od jednoho výrobce.
Anejos Reserva, Bacardi?Bílé Bacardi je hnus,má vocas jak umělé sladidlo.Gold je dobrý.
Asi mě brtník umlátí tlapama, ale kupuju bílý rum Liberté v Lidlu (země původu Réunion, 0,7l za 169,- Kč). Tmavý kupuji tamtéž, jakýsi "James Cook genuine overseas rum". Pil jsem i Havana Club, ale ten Liberté mi šmakoval více... Bílý ale spíš míchám, samotný to není ono.
Nejlepší je Captain Morgan. Už chápu námořníky, že se bouřili, když ho neměli
Proboha - Captain morgan je totalni low-end. Hlavne spiced - to je piti na urovni tuzemaku. Zkuste nekdy nejakej lepsi rum, tak 5 az 8 let starej, to je dobry piti. Zase naopak nemusim(kazdej den
) takovy ty 15-30 let stary, piti je to sice dobry, takovy konakovy, ale pro me uz to straci tu "brutalitu" panaka rumu. Ron barcelo imperial - to je takova standartka.
To je IMHO jedno, jestli je něco (v pití) low-end nebo ne... Chutná - piju; může to klidně být zelená. Nechutná - nepiju, toto je u mne případ skotské nebo bourbonu. To do huby nevezmu, i kdyby to bylo kdovíco.
Vino hlavne dobry. Pokud tuzemsky, tak castejc bily, pac tam ty sance na dobry vino jsou vetsi.
Červené, kabinet...
Když bílé, tak Oettinger Gold
Víno? Nie. Pivo alebo whiskey (ale len americkú).