Červené nebo bílé víno
Dobjej večej
Co máte raději za víno?V poslední době chodím do vinoték načepovat do petky,je rozhodně chutnější,jak litrovky ve skle,které se staly nepoživatelnými(Mikulov,Znojmo) sedmičky kupuji spíše k oslavám.Pravda berou to od vícero vinařů,takže není nachlup stejné,ale s těma velkostáčírnama se to nedá srovnat. Z bílého rád odrůdu Chardonnay,či Veltlínské zelené.Z červeného Zweigeltrebe.U nás Brno-venkov je to ke sklepům z jihu Moravy kousek.Platím v pořadí napsaném za litr 52,48,64Kč.Nedávno jsem kupoval Zweigeltrebe v Karviné a tam chtěli 99Kč za litr,mor na ně.
Já z červeného nejraději Tramín červený.
Červený s colou, rumem a ledem.
.
Vím, pěkná prasárna :D
Jinak spíš sladší červený, nebo portský. Z bílejch jsem měl párkrát ledový a to taky můžu
Ale vesměs nakonec vypiju všechno, když to musí bejt...
Portské a Ledové je pošušnáníčko,taky to stojí kačky...
Portské hlavně není až tak úplně víno
To ne, no . Ale furt je to blíž vínu než kořalce nebo likéru. Tak jsem ho tam napsal taky. Já to beru jako víno.

Stejně jako domácí čůčo vyrobený z nejrůznějšího ovoce....
A tak to zase naopak víno je
sice ovocné, ale je
ale vyrábí se kvašením ovocného moštu. Zatímco u portského je proces kvašení ukončen přidáním vinného destilátu. Zůstane víc cukru a destilát zajistí víc alkoholu. Vinný destilát je vlastně koňak 
jo, tak já zhruba vím jak se to portský dělá, ale i tak je to (aspoň pro mě, teda) pořád víc "víno" než koňak.
.
Takže tak. Ortodoxní vinaři snad prominou
Já to beru furt jako víno,je to z hroznu,chutná tak,vypadá tak,akorát je silnější,bo tam přilívají pálenku z vína.Nebud hnidopich :o)
Víno už skoro nepiju, přešel jsem na tvrdší; rum (fakt rum, ne tuzemák), vodka, zelená apod. Z vína piju jedině moldavský Kagor a ten ještě od jednoho výrobce.
Anejos Reserva, Bacardi?Bílé Bacardi je hnus,má vocas jak umělé sladidlo.Gold je dobrý.
Asi mě brtník umlátí tlapama, ale kupuju bílý rum Liberté v Lidlu (země původu Réunion, 0,7l za 169,- Kč). Tmavý kupuji tamtéž, jakýsi "James Cook genuine overseas rum". Pil jsem i Havana Club, ale ten Liberté mi šmakoval více... Bílý ale spíš míchám, samotný to není ono.
Nejlepší je Captain Morgan. Už chápu námořníky, že se bouřili, když ho neměli
Proboha - Captain morgan je totalni low-end. Hlavne spiced - to je piti na urovni tuzemaku. Zkuste nekdy nejakej lepsi rum, tak 5 az 8 let starej, to je dobry piti. Zase naopak nemusim(kazdej den
) takovy ty 15-30 let stary, piti je to sice dobry, takovy konakovy, ale pro me uz to straci tu "brutalitu" panaka rumu. Ron barcelo imperial - to je takova standartka.
To je IMHO jedno, jestli je něco (v pití) low-end nebo ne... Chutná - piju; může to klidně být zelená. Nechutná - nepiju, toto je u mne případ skotské nebo bourbonu. To do huby nevezmu, i kdyby to bylo kdovíco.
Víno? Nie. Pivo alebo whiskey (ale len americkú).