Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak dopadne ve středu Rusnok?

Sobotka vyzve ČSSD k odchodu z hlasování. Rusnok tipoval hlasy od boku
Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka doporučí při jednání vedení strany, aby se poslanci sociální demokracie nezúčastnili hlasování o vládě Jiřího Rusnoka. Tím by zcela pohřbili její šance získat důvěru. I kdyby ale v ČSSD převážili stoupenci vlády, stačit by jí to nemělo. Vládě chybí hlasy a sám premiér Rusnok přiznal, že 97 hlasů pro vládu tipoval "od boku".

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/sobotka-vyzve-svou-stranu-aby-se-neucastnila-hlasovani-o-rusnokovi-1gk-/domaci.aspx?c=A130805_152902_domaci_kop

Ono je to ale asi jedno co?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to Sobotka zařízne, tak budou asi volby. No jo, oranžoví komunisti se cítí na koni, ale že to…
Prasak 05.08.2013 23:56
Prasak
Promiň, ale tobě snad vyhovuje současný zahnívající stav, kdy se sněmovna nachází v tzv. "Blaníku"?…
touchwood 06.08.2013 06:44
touchwood
haha! je to jak jsem si myslel, rozklad stojedničky dokonán. I Píka už to balí..
touchwood 07.08.2013 21:03
touchwood
jo,dobrá prdel,mám to puštěný celej den.
tuta 07.08.2013 21:05
tuta
Dopadlo to výborně, jsem jen trochu v šoku.. :-D Reálně dle mého názoru: - je dobré, že tahle vláda…
touchwood 07.08.2013 21:27
touchwood
Jo, opravdu výborně :-/ Socani už od začátku příštího roku stihnou výrazně zvýšit pojištění a daně…
L-Core 07.08.2013 21:40
L-Core
Já chápu, že OSVČ nesou určitá rizika, taky chápu, že jedou často nadoraz (jak finančně, tak fyzicky…
touchwood 07.08.2013 22:37
touchwood
S registračními pokladnami obecně souhlasím. Snad nebude ministr financí Mládek papežštější než pap…
L-Core 08.08.2013 06:31
L-Core
no jo, ale to je právě to. A i ten maloobchod je taková věc, co je trochu problém. Např. PC komponen…
touchwood 16.08.2013 19:21
touchwood
Raději nebudu psát, kolik si myslím, že jsou úniky třeba v pohostinství...
L-Core 16.08.2013 20:59
L-Core
ale jo, jenže po hospodách se IMHO spíš než na DPH (i když i tam to asi bude hodně "husté" na uplatň… poslední
touchwood 16.08.2013 22:26
touchwood

Promiň, ale tobě snad vyhovuje současný zahnívající stav, kdy se sněmovna nachází v tzv. "Blaníku"? Jak nemám rád komunisty, tak musím uznat, že Filip měl pravdu, když řekl, že ve sněmovně se nic závažného už půl roku neřeší, protože stojednička není schopna se dohodnout.

Jinak půl miliardy je cca půl kilometru naší předražené a nekvalitní dálnice, to mi za tu demokracii stojí.

Jinak si myslím, že Sobotka bude přehlasován a ČSSD důvěru dá. Nemyslím si, že to je dobré řešení jak pro tuto zemi, tak pro ČSSD, ale lid si žádá důvěru vládě a moc slušných politiků s koulema v ČSSD aktuálně není, spíše Zemanovy podržtašky, co už se třesou na postíky (sběratel Hašek). Co mě baví je fakt, že lidi to vnímají úplně obráceně ("slabý Sobotka, silný Hašek"), přitom realita je přesně obrácená, Sobotka plave proti proudu obecných nálad a prosazuje určité morální a demokratické hodnoty, Hašek pluje s davem.

Zbytek sněmovny (komunisty neřeším, ti tam jsou na okrasu a jako zpěváci prostestsongů) je dílem zkorumpovaný (Peake), dílem neschopný cokoli řešit (ODS) a dílem naprosto ideologicky odříznut od reality (TOP09, ODS). Odpadlíci (Paroubek, Doktor apod.) a VV jsou celkem jasní, Bárta si hude svou a zbytek hraje hru KDD (každý den dobrý).

Takže já to vidím tak, že z ODS se "nedostaví" někteří poslanci (věřím, že Šlouf pro ně najde více či méně objektivní důvody; Kuba je možná vyleje, ale třeba taky ne), socdem, komuna, VV a nezařazení pak odmávnou důvěru. Nelíbí se mi to, ale možná pak Švarcík (spíše ale Kalousek) konečně odmávnou rozpuštění sněmovny, i když i to je velký otazník, protože tohle už mohli udělat dávno (zaklínání se stojedničkou je pouhá kouřová clona)

Dopadlo to výborně, jsem jen trochu v šoku.. :-D

Reálně dle mého názoru:
- je dobré, že tahle vláda kamarádů nedostala důvěru
- je dobré, že budou volby (už jen podle toho, jak nestabilní byla tahle trojkolka)
- je dobré, že Zemanovi sklaplo
(edit:) jo a Paroubek to má i s kreténkem Bendou za pár! To je takový malý bonus.

Já chápu, že OSVČ nesou určitá rizika, taky chápu, že jedou často nadoraz (jak finančně, tak fyzicky a psychicky), jenže vem to z druhé strany: půlka těchto podnikatelů jsou obchodníci vším možným, tj. nic neprodukují. Navíc až v 50-60 letech padnou na držku, tak se o ně ten stát bude muset postarat - mám 2 známé, co se usilovným podnikáním zhuntovali tak, že jeden bydlí dlouhodobě v chocholouškárně, druhý aktuálně už rok marodí s páteří. Oba platili minimální sazby pojistného, z hlediska pojišťovny (a tedy státu) se jedná o lidi s minusovým saldem. Další věc je jejich aktuální finanční zajištění, které stojí za vyližpr..

A z národohospodářského hlediska? Přetlak konkurence je takový, že všichni podlízají cenou (protože to je samozřejmě nejjednodušší a zákazníci to v ČR povýšili na modlu - viz párky bez masa, ale za neodolatelnou cenu) jen aby dostali zakázku a logicky pak živoří všichni. Prostě nula z nuly pojde, protože spotřeba bude plusminus stále stejná (viz kombinace HDP, pana Maslowa a střetu nabídky s poptávkou).

Prostě - není nic horšího a patetičtějšího, než sociální případ pravičáka. Navíc oni mají často pocit, že neselhali, že žijí podle těch správných konzervativně-liberálních pravidel, ale že za to můžou vysoké daně, zloději zaměstnanci, co chtějí nehorázných 15 hrubého a navíc za to nechtějí dělat déle než 10 hodin denně, apod.

P.S.: mně by třeba nasraly povinné registrační pokladny (které já nijak nevyužiju), ale když budou povinné, tak budou, prostě ji koupím.

S registračními pokladnami obecně souhlasím.

Snad nebude ministr financí Mládek papežštější než papež a zavede registrační pokladny (RP) s fiskální pamětí jen pro maloobchod (provozovny) a pohostinství. Snad ji nebude muset mít třeba malíř, malopěstitel mrkve, soukromý psychiatr, profesionální golfista, prostitut nebo finanční poradce. U těch všech jsou totiž tržby prostřednictvím RP zcela nezkontrolovatelné.

no jo, ale to je právě to. A i ten maloobchod je taková věc, co je trochu problém. Např. PC komponenty - na ty si každý nechá vystavit daňový doklad, protože to je v podstatě zároveň i záruční list. A kolik lidí si lajsne koupit si zboží za několik set či tisíc s rizikem, že to nevyreklamuje?

Navíc si myslím, že ty velké problémy a úniky jsou jinde - pančované PHM, pašované/falšované cigarety, alkohol (tj. vše se spotřební daní) atd.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru