Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak dopadne ve středu Rusnok?

Já chápu, že OSVČ nesou určitá rizika, taky chápu, že jedou často nadoraz (jak finančně, tak fyzicky a psychicky), jenže vem to z druhé strany: půlka těchto podnikatelů jsou obchodníci vším možným, tj. nic neprodukují. Navíc až v 50-60 letech padnou na držku, tak se o ně ten stát bude muset postarat - mám 2 známé, co se usilovným podnikáním zhuntovali tak, že jeden bydlí dlouhodobě v chocholouškárně, druhý aktuálně už rok marodí s páteří. Oba platili minimální sazby pojistného, z hlediska pojišťovny (a tedy státu) se jedná o lidi s minusovým saldem. Další věc je jejich aktuální finanční zajištění, které stojí za vyližpr..

A z národohospodářského hlediska? Přetlak konkurence je takový, že všichni podlízají cenou (protože to je samozřejmě nejjednodušší a zákazníci to v ČR povýšili na modlu - viz párky bez masa, ale za neodolatelnou cenu) jen aby dostali zakázku a logicky pak živoří všichni. Prostě nula z nuly pojde, protože spotřeba bude plusminus stále stejná (viz kombinace HDP, pana Maslowa a střetu nabídky s poptávkou).

Prostě - není nic horšího a patetičtějšího, než sociální případ pravičáka. Navíc oni mají často pocit, že neselhali, že žijí podle těch správných konzervativně-liberálních pravidel, ale že za to můžou vysoké daně, zloději zaměstnanci, co chtějí nehorázných 15 hrubého a navíc za to nechtějí dělat déle než 10 hodin denně, apod.

P.S.: mně by třeba nasraly povinné registrační pokladny (které já nijak nevyužiju), ale když budou povinné, tak budou, prostě ji koupím.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat