Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak dopadne ve středu Rusnok?

Promiň, ale tobě snad vyhovuje současný zahnívající stav, kdy se sněmovna nachází v tzv. "Blaníku"? Jak nemám rád komunisty, tak musím uznat, že Filip měl pravdu, když řekl, že ve sněmovně se nic závažného už půl roku neřeší, protože stojednička není schopna se dohodnout.

Jinak půl miliardy je cca půl kilometru naší předražené a nekvalitní dálnice, to mi za tu demokracii stojí.

Jinak si myslím, že Sobotka bude přehlasován a ČSSD důvěru dá. Nemyslím si, že to je dobré řešení jak pro tuto zemi, tak pro ČSSD, ale lid si žádá důvěru vládě a moc slušných politiků s koulema v ČSSD aktuálně není, spíše Zemanovy podržtašky, co už se třesou na postíky (sběratel Hašek). Co mě baví je fakt, že lidi to vnímají úplně obráceně ("slabý Sobotka, silný Hašek"), přitom realita je přesně obrácená, Sobotka plave proti proudu obecných nálad a prosazuje určité morální a demokratické hodnoty, Hašek pluje s davem.

Zbytek sněmovny (komunisty neřeším, ti tam jsou na okrasu a jako zpěváci prostestsongů) je dílem zkorumpovaný (Peake), dílem neschopný cokoli řešit (ODS) a dílem naprosto ideologicky odříznut od reality (TOP09, ODS). Odpadlíci (Paroubek, Doktor apod.) a VV jsou celkem jasní, Bárta si hude svou a zbytek hraje hru KDD (každý den dobrý).

Takže já to vidím tak, že z ODS se "nedostaví" někteří poslanci (věřím, že Šlouf pro ně najde více či méně objektivní důvody; Kuba je možná vyleje, ale třeba taky ne), socdem, komuna, VV a nezařazení pak odmávnou důvěru. Nelíbí se mi to, ale možná pak Švarcík (spíše ale Kalousek) konečně odmávnou rozpuštění sněmovny, i když i to je velký otazník, protože tohle už mohli udělat dávno (zaklínání se stojedničkou je pouhá kouřová clona)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat