Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Dál vaříme žábu

Mohly, musely by ale zajistit i navazující automobilovou dopravu na místo, kam už koleje nevedou a už nikdy nepovedou (navrhuješ ČP), dočasné uskladnění a překládku. Já do toho nevidím tak moc, ale imho to bude logistický bonbónek. To vycházím z toho, že i u silničních špeditérů bývají logistici přepravy ti nejvíce cenění zaměstnanci (když jsou dobří, mohou ušetřit hromady peněz).
Co mám informace se zkušenostmi s přepravou po dráze - a mám je tedy zprostředkovaně, ale z rodinného zdroje, kterému celkem důvěřuji a jsou také staršího data. Asi tak pět-sedm let dozadu.
Předpokládám, že se zase tak moc nezměnilo:
Různé firmy i vlakovou dopravu zkoušely. Dovezení ve tři ráno s telefonem se konalo ve středních čechách na příměstské nádražíčko malého městečka, kde sídlí firma příjemce zásilky. Vagon (jeden) přijel z ostravska, z hutí, nějaký plechy, nebo co, firma se zabývá konstrukcemi. Ty plechy nesmí ani zmoknout, hned to rezaví a jsou nepoužitelné. S tím trochu kolidují i záruky, které ČD poskytují na dopravu. Poškození živlem... nějaké záruky zkrátka dávají, ale výsledek je ten, že v podstatě neručí za nic. Když jsem to slyšel vyprávět, tak jsem říkal: to přece není možný, vezou to, musí za to ručit. Ručí-neručí, pro normálního špeditéra jasná věc, ČD mají ale vlastní výklady.
Majitel firmy v noci zburcoval nějaký dva zaměsnance, popadli náklaďáček a ještěrku a v půl čtvrtý ráno vyložili (nádražíčko je asi čtyři kilometry od městečka).
Překvapivě - nadále už si to nechá vozit kamionem.

Jak si na to rozvzpomínám, tak snad právě ty záruky během přepravy byly jedním z hlavních důvodů, proč to menší firmy nerady používají. Když jim přiveze (a zodpovídá za celou dopravu) zboží jeden špeditér kamionem, je odpovědnost jasná.
U ČD se v případě problémů dohadují s molochem, kde nikdo za nic nezodpovídá.
Ona ani Škodovka to nemá s dopravou aut (a dohadováním se o příčinách škod) jednoduché, ne vždy přijedou auta ve stavu, jak odjela. A že už je Škodovka nějaký hráč.

Je to staršího data, těch pět-sedm let. Třeba se to už změnilo.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality