Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Dál vaříme žábu

Jo, dá se tomu říkat nepružnost železnice. Na nádraží přivezou ve tři v noci (a nevíš to dopředu), telefon na firmu - vyložit si do určitého termínu (což bude v řádu hodin) a pak běží penále. Komfort. Tohle dávají jen skutečně velké firmy. Možná už to zlepšili, ale nevěřím.
Co s tím nákladem ve stanici, já ho potřebuju v dohodnutý čas ve firmě.
Běžně nám naváží papír kamion (někdy návěs, někdy prostý náklaďák) cca každý třetí den v čas dohodnutý při objednávce. I častěji. Nedá se to objednat v delším časovém horizontu z důvodů různých požadavků na druh papíru a krátkých termínů pro zákazníka.
Já si fakt nedokážu představit součinnost se železnicí, to bysme to opravdu mohli do půl roku zabalit. Pár prošvihnutých termínů a v tom případě platíme (když to dobře dopadne) penále my zákazníkovi za pozdní dodání a ne zákazník nám za pozdní převzetí - jako na železnici, kde se dějou věci. :-)

Co si dokážu představit je státní řešení. Ajznboňáci (a používám toto oslovení s láskou, protože se mi líbí) nebudou tlačeni do "pružnosti", ale formou zvyšování/vymýšlení dalších daní pro automobilovou (i nákladní :-) ) dopravu bude tato alespoň cenou stahována na úroveň železnice. Až se automobilová nákladní doprava stane natolik drahou, že skutečně bude jedno, jestli se to poveze náklaďákem, nebo vlakem, protože zakázka (převoz zboží) ztratí smysl.

Podle mě jsme geograficky příliš malý stát na honění dvou palet s hrnkama až do kvelbu vlakem. Mluví se o dopravování nákladů a přitom se jedná o zavážku salátu na kiosek.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality