Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Dál vaříme žábu

Problémem železnic není (ne-)hustota sítě, ale kapacita hlavních tratí. Třeba ten koridor Praha - Bohumín, dělí se o to tři osobní dopravci, ještě mezi to musíš nacpat osobní zastávkové vlaky a náklady... Kdyby to bylo v celé délce tříkolejné, tak to bude tak akorát.
Jasný, dřív se vozívala pošta i osobáky, dnes jede jen pár ucelených vlaků v relaci Ostrava - Olomouc - Třebová - Praha. Řekl bych, že dnes je již nemyslitelné na osobáky věšet nákladní vůz, vždyť 90% výkonů na Os vlacích zajišťují elektrické nebo motorové jednotky. A představ si za Elefantem připojený služební vůz.
Na rychlících by přeprava kusovek mohla fungovat, jenže když ČD a SŽDC (stejně jako pošta) provádí personální optimalizaci, tak by to moc neměl kdo dělat.
V Rakousku a myslím, že i ve Švýcarsku vozí kamiony po kolejích, najedou na vlak, řidiči mají zázemí v ubytovacím voze. U nás by to taky asi šlo, třeba na směr Ústí - Mělník - Kolín - do Brna přes Vysočinu a dál někam (SK, A, HU). Odlehčilo by se D1. Jen by bylo potřeba postavit ty terminály.....

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality