Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tesla představila model X

Téměř se vším souhlasím. Jen s tím "čím víc se toho vyrobí, tím to bude levnější" zde nesouhlasím. Protože chybí levné a efektivní úložiště elektřiny. Vysoká cena současných akumulátorů není vysoká kvůli složitosti konstrukce (což by byl prostor pro zlevňování při masové výrobě), ale je z podstatné části nyní tvořena cenou vstupních materiálů (Lithium atp.), kterých na zemi není v dostupných oblastech dostatek a cena tak do budoucna naopak poroste (narozdíl od křemíku pro výrobu zmiňovaných FVP, kterého je víc než dost - proto u FVP platí, že masová výroba = levnější výroba).
Musí přijít jiná technologie ukládání energie, třebas i méně efektivní, ale levná, realizovatelná z dostupných surovin.
Státní subvence IMHO nemá smysl zohlednňovat - sice to nejde z mé kapsy, ale "někde" ty peníze do státní kasy musí přitéct - třebas i z tvé kapsy. A když se dají na elektromobily, budou chybět jinde. Když má stát dva miliony, co je lepší udělat? Dát deseti lidem 10 procent ceny elektromobilu a nebo opravit dětskou školku? Já vím, že tohle je zjednodušené, demagogické a hlavně na jinou debatu.
Aby nevznikla mýlka - osobně se na éru elektromobilů velice těším a vidím v nich budoucnost. Mít dvě mega, tak si model X taky předobjednám. MOMENTÁLNĚ ale není jejich nákup rozhodně ekologickou a ani ekonomickou volbou, nad kterou by se vyplatilo uvažovat. Je třeba nechat zbohatlíky, aby prošlápli cestu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality