Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mno, ale hlavní problém to neřeší. Většina lidí protestujících proti současnému stavu nevyvrací užit…
JR_Ewing 17.09.2015 11:43
JR_Ewing
Problem, ale nie je to, co spominas ty. Ty chces pravo vyberu. Velmi nebezpecne pravo vyberu, ktore…
fleg 17.09.2015 14:17
fleg
V tom s tebou nesouhlasim. Proc by prostredi vykcin melo byt odlisne? Vakciny proti chripce nebo kli…
JR_Ewing 17.09.2015 18:15
JR_Ewing
Nie je vakcina ako vakcina. To, co si napisal su dobrovolne vakciny, proti mene podstatnym chorobam,…
fleg 17.09.2015 18:51
fleg
proste ludia by sa mali drzat svojho remesla a nekecat do vsetkeho. Ironické, že to píšeš práve ty.
Efos 18.09.2015 16:50
Efos
Nieco konkretne by nebolo? Ci bol som niekde u teba na servri a presviedcal ta o tom, ze to tam robi… nový
fleg 19.09.2015 10:10
fleg
Nieco konkretne by nebolo? Ale bolo ;-)8-)http://tera.poradna.net/q/view/177904-nesikovny-lovec?pag… nový
Efos 19.09.2015 13:46
Efos
A odvtedy som tam nevkrocil. Vnímaš ten rozdiel? Stačilo mi raz a vedel som, že tam nemám čo robiť. nový
fleg 19.09.2015 17:38
fleg
To jsem cetl az ted - to sedlo. Tolik picovin na jednom miste se fakt jen tak nevidi. A nejlepsi je… nový
Radek 21.09.2015 21:01
Radek
Ale bolo ;-)8-)http://tera.poradna.net/q/view/177904-nesikovny-lovec?page=r182903#r178997 Jo, to by… nový
cejna 21.09.2015 19:34
cejna
Jj. Je smutné vědět, že zatímco i ten DOMINANTNÍ výrobce vakcíny souhlasí s tím, že alternativní očk… nový
Moas 21.09.2015 08:29
Moas
A si si isty, ze o tom aka vakcina sa bude pouzivat rozhoduje cesky parlament? Tomu by som sa teda d… nový
fleg 21.09.2015 10:29
fleg
Zákon o ochraně veřejného zdraví specifikuje sankce za nedodržení očkovacího schematu stanoveného zá… nový
Moas 22.09.2015 11:49
Moas
Že už konečně schválili EET? :-D nový
Pan Töfl 21.09.2015 17:50
Pan Töfl
Ockovaci schema platne v CR a SR je stanoveno na zaklade doporuceni WHO s prihlednutim na zjisteni C… poslední
27.09.2015 00:02

Mno, ale hlavní problém to neřeší. Většina lidí protestujících proti současnému stavu nevyvrací užitečnost očkování a děti chtějí mít očkované. Chtějí možnost zvolit si formu aplikace (ne hexavaxinu ale třeba víc samostatných v delším časovém období), šetrnější k dítěti. Tu možnost tento systém nepřináší a navíc (pod vyhrožováním) svoji formu vynucuje.

Problem, ale nie je to, co spominas ty.
Ty chces pravo vyberu. Velmi nebezpecne pravo vyberu, ktore moze spochybnovat lekarsky nazor. Lekar povie, ze tato vakcina je vhodna a ty sa napriek tomu rozhodnes pre inu, pretoze doktor Internet ti poradil a presvedcil ta o opaku. Dnes si ludia casto zvykli na to, ze doktor Internet ma u nich rovnaku vahu ako ich obvodak, co povazujem za nebezpecne zhadzovanie klasickeho lekarstva.
Druhy problem je, ze to, co pozadujes nie je mozne. Vakciny nie su klasicky trh, kde je XY vyrobcov, ktori ponukaju podobne vyrobky a ty si mozes vybrat najlepsi, ci najlacnejsi.
Napriklad CR nebude istu dobu pouzivat vakcinu proti istej chorobe, pretoze dominantny a jediny vyrobca pre EU ju odmietol do CR dodat. Dovody su nezname, ale hoci ju lekari odporucaju nebude zachvilku k dostaniu.
Preco by podla teba mali mat rodicia pravo urcovat vakcinaciu pre svoje dieta? Uz vidim tisice premudrelych rodicov, co polemizuju so svojim lekarom, pretoze citali/poculi/videli, ze to co odporuca lekar je blbost. Samozrejme zdroj bude dr. Internet.

Nie je vakcina ako vakcina. To, co si napisal su dobrovolne vakciny, proti mene podstatnym chorobam, tie povinne v lekarnach nezozenies.
Preco pre celu Europu vyraba povinne vakciny len jedna firma? Ja netusim, ale pokial to nebude klasicky volny trh, co asi nikdy nebude tak to, co navrhujes ty fungovat nemoze.
Demokracia nam priniesla taky novy pocit, ze kazdy moze kafrat do vsetkeho a ludia to casto aj robia. Ja som sa dozvedel, ze si tu nemozem mazat mne neprijemen obrazky, doktor sa dozvie zachvilku, ze nemoze predpisat tuto vakcinu, pretoze rodic si zela inu...proste ludia by sa mali drzat svojho remesla a nekecat do vsetkeho.

Nieco konkretne by nebolo?
Ci bol som niekde u teba na servri a presviedcal ta o tom, ze to tam robis zle a hovoril ti co mas robit a co nie?
Je rozdiel kecat a "kecat". Je rozdiel, ci sa doktora opytam, ci by nebola druha vakcina lepsia ako ked ho budem presviedcat, ze sa myli a ze ja s nim nesuhlasim a chcem inu.
Je rozdiel povedat mi, ze sa ti nepaci, ze som tu nieco zmazal ako tu vykrikovat nieco o cenzuru, nadavat mi do pscypatov a pod a donekonecna to opakovat.
A je rozdiel ak sa pochytime na historii, ktora nas asi oboch bavi, ani jeden z nas nie je profesionalny historik a mame iba opacne nazory a tym, zeby si ma ty ako uzivtel amater presviedcal o tom ako mam zlozit spravne PC (kedze sa tym zivim).

To jsem cetl az ted - to sedlo. Tolik picovin na jednom miste se fakt jen tak nevidi. A nejlepsi je tohle:

Na uvod chcem povedat, ze ma trosku zaraza akym sposobom sa tu diskutuje. Kedze nie som terarista a mam iny nazor ako pani teraristi som okamzite oznaceny za kacira a pokusaju sa ma tu upalit. Otazka znie preco?

A ted se zamysli a vzpomen si, co tady i na poradne pisu uz nekolik let, ze se k BFU chovate jako hovada. Ti BFU, co chodi na poradnu, jsou treba doktori, veterinari nebo prodavaci, takze o PC nic nevi a vy se k nim chovate jako k povlu. Takze ve finale jsi jen opet zakusil polivcicku, kterou rozdavate na poradne - a kdyz se nekdo ozve a rekne, ze se chovate jako dementi, tak dostane ban. Ja jsem toho priklad.

Na tera na tebe byli jeste moc a moc hodni, oproti tomu, jak se k BFU chovate na poradne vy. Tam litaji sprosty slova, urazky, arogance, atd. Ty´s na tera nechytil vlastne nic z toho. Chovali si te tam jako "obecniho blba".

Nicmene se te trosku zastanu v kontroverzni veci, ktera se nebude libit cejnovi. Souhlasim s tim, ze zvire, ktery nelovi zivou korist bude po nekolika generacich min sikovny (ne, ze to nebude umet nebo to zapomene). Hadi se lovit neuci, ale lovem ruzne koristi zlepsuji svoje lovecke schopnosti (v terarku je jim to k hovnu). To je proste fakt, pokud se budem drzet evoluce. O tomto jsme casto diskutovali i s par rediteli zoo, kteri chovaji hady (ja je nechoval). Ale ten zbytek, cos tam placal byl fakt silenej ulet.

Jj. Je smutné vědět, že zatímco i ten DOMINANTNÍ výrobce vakcíny souhlasí s tím, že alternativní očkovací schema je šetrnější a zaručuje PLNOU ochranu stejně jako starší, agresivnější schema, tak český parlament sveřepě trvá na povinnosti používat to starší, agresivnější... jinak BU BU BU !!!
V tomto je bohužel ČR ostrovem uprostřed všech ostatních zemí (s výjimkou Francie), kde jsou pravidla očkování mnohem benevolentnější a světe div se - epidemie černého kašle a já nevim čeho všeho se tam vůbec nevyskytují...

Zákon o ochraně veřejného zdraví specifikuje sankce za nedodržení očkovacího schematu stanoveného zákonnou vyhláškou.
Předložit zákon může "kdokoliv", schvalování je ovšem jen a pouze na parlamentu.
Předpokládám, že Slovensko je na tom stejně...?

Ockovaci schema platne v CR a SR je stanoveno na zaklade doporuceni WHO s prihlednutim na zjisteni CDC a obecne je povazovano za nejefektivnejsi. Pricemz tzv. kombinovana vakcina neni o nic moc skodlivejsi jako postupne davkovani vsech vakcin v jednotlivych davkach. V urcie fazy vyvoje ditete je jeho imunitni system v stadiu kdy lepe a rychleji vytvori protilatky, resp. reaguje na imunizaci. Ohledne prizpusobovani a zmen v ockovacim schematu a doporuceni WHO jsou pravidelne diskuze a sumity, kde se odbornici vyjadruji a poskytuji sve nejnovejsi objevy. Takze ten system neni zastarali, ale proste casem overeny - a taky se casem menil, nektere vakciny zmizeli, nektere byli pridane a jine zmenene. A co se tyce vyspelych statu jako GB, Francie nebo USA a jejich systemu ockovani - moznost volby je zakorenena ne z medicinskeho duvodu, ale ciste z ustavnich prav a velmi rozvinute demokracie.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru