Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Cigáro za pět tisíc

Mně naopak (mírně) nahuleno až tak nevadí. Ale tady jde o zásadní princip omezování skupiny osob jinou skupinou. Věřím, že většina zdejších zastánců kuřáků by byla nasraná, kdybych si zcela svobodně a ve svém bytě dělal do zdi každou noc i brzké víkendové ráno díru za dírou příklepovou vrtačkou. Jsem přece se svým, vrtám si do svýho, tak ať mi soused políbí šos. Však se může soused odstěhovat, nemusí spát (já taky nespím), nebo si zcela svobodně koupit špunty do uší. A že existuje nějaká socialistická regulace rušení klidu? Kdo by se takovým omezujícím výmyslem zabýval, já přece vyznávám neomezenou svobodu!

Kuřáci vyházejí z premisy, že kouřit je normální, a tedy že nekouřením dělají nekuřákům jakousi "službu" nad rámec svých povinností, jenže ono to je obráceně, nekuřáci tolerováním kuřáků dělají "službu" jim.

Je mi líto, že to musím psát takto explicitně, nicméně se mi zdá, že málokdo bere v potaz fakt, že lidé žijí v sociálních skupinách, nejsme samotáři značkující si svá teritoria, a podstata svobody tkví zejména v respektování svobody těch druhých. Holt se to musí neustále připomínat.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality