Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Cigáro za pět tisíc

Všimni si toho drakonického postihu pro hospodského. Pokud jde o existenci zákazu kouření, tak ta hospoda není jeho, ale veřejný prostor. V soukromém prostoru by ten zákaz od státu byl zásah do jeho práv. Pokud jde o postih, tak už to je jeho soukromý prostor, protože pod hrozbou postihu za dodržování zákazu ručí on. Jediný výsledek budou konflikty mezi lidmi a stát nad tím bude.... vybírat diškrec. A v případě hospodského lze velmi lehce určit, od koho diškrec vybrat.
O možném zneužívání zákona pro likvidaci (finanční) provozovny ani mluvit nebudu.
Určitě si pamatuješ zákaz kouření na zastávkách + asi 30 metrů v okolí. To okolí zrušili (moc to lidi nevědí) a nechali to jen pro zastřešené, aspoň ze tří stran ohrazené zastávky. Proč? Protože pro státní správu bylo obtěžující řešit konflikty, když nebylo na koho to hodit (zastávky nemají soukromé majitele) a nebyl ani okamžitě jistý viník (kdo určí přesně 30 metrů?). Moc stěžovatelů, moc práce (hovínkáři by museli běhat kolem zastávky s měřícím pásmem, velmi nejisté určení, zda je viník skutečně viník, etc.), moc práce pro stát, tak to nestálo za to. Dokonce jsem podobné zdůvodnění četl i jako oficiální.... Lidi jsou státu v tomto ukradení, zisk z postihů je důležitý. A tady to prostě bylo moc práce za málo peněz.

Analogicky, když jsem mluvil o těch pejskařích. Že se pejsci nesmí venčit v parcích na sídlišti, případně se hovínka musí uklízet, je běžné. Existují na to určitě vyhlášky, zřejmě i zákony. Samozřejmě se to zase tak moc nedodržuje, hovínkáři to řeší max. na udání.
Že jsou hovna mezi baráky zdraví škodlivá jistě nebude problém dokázat.
No a za stav trávníku kolem baráku odpovídá (třeba u nás) společnství vlastníků, protože katastrálně společenství patří. Při použití stejné kreativity klidně může vzniknout zákon, na jehož základě na společenství budou pravidelně rovnou chodit faktury na pokuty za posranej trávník od psů. Klidně jen na udání souseda od vedle.
No a já na to pravidelné sekání trávy kolem baráku, které pro SV dělám za mírný bakšiš, hodím z vysoka to největší hovno, protože část odpovědnosti stát takto hodí i na mě (o ten pozemek se starám fyzicky).

Máš barák a u něj dvorek a na něm psa? Jak daleko je teď k tomu, aby ti stát nařídil, abys po něm pravidelně ta hovna uklízel pod pokutou XXX? Soukromá práva byla prolomena tou hospodou a hovna škodlivá jsou. Stačí už jen přející soused, který vstává dřív než ty, nebo na rozdíl od tebe nemusí chodit do práce a ten dvorek ti ráno zkontroluje..:-p
Spory z rozkládajícího se hovna neznají, stejně jako kouř z cigaret, pojem plot...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality