Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Cigáro za pět tisíc

Pokud by lidé přestali kouřit, pít, hrát na automatech a podobné zdaněné nešvary, tak by stát miliardy vybrané na těchto daních musel navalit jinam.

V případě automatů nesouhlasím. Když člověk "neutratí" stovku vhozením do automatu, utratí ji za něco jiného, z čeho stát získá navíc i DPH.

Kecy některých, kolik ti kuřáci stojí na léčení, jsou už úplným nesmyslem. Při srovnání výnosu (jen!) spotřební daně z cigaret a nákladů na léčení kuřáků (nepočítaje v to "úsporu" na důchodech, protože se dožívají kratšího věku) je hned jasné, kdo koho živí..

Jsem nekuřák, s direktivním zákazem kouření bych (pokud bych mohl "hlasovat") ale nesouhlasil. Na druhé straně, kdyby se v hospodách nesmělo kouřit, přivítal bych to. Žádnou radost z toho, že po pár minutách v hospodě smrdím jak spálený špek, nemám - proto tam už ani nechodím. Nikdo mě chodit do začouzených paluší přece nenutí.

Bude už jen hůř a hůř, užijte si to, dokud můžete.. Někteří z nás měli to štěstí, že si alespoň užívali ve svobodném socialismu (jo, fronta na bananány byla a za Západ se nesmělo). Dnes to sice ještě zní jako protimluv (šak máme tu demokracyju, ni?) či jako blábol stalinisty, ale vydržte 10, 20, 30 let...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality