Předmět Autor Datum
Desítky let tu budujeme energetický sítě a elektrárny, abysme si užívali komfortu, který nám poskyty… nový
Prasak 14.01.2015 20:16
Prasak
Ta spotřební špička bude relativní. Když někdo odebírá elektřinu doma, znamená to, že ji neodebírá v… nový
Moas 19.01.2015 05:30
Moas
Tak tech moznosti je spousta: Treba amici vybiji muslimy a zacnou stavet solarni elektrarny v oblas… nový
RedMaX 14.01.2015 21:03
RedMaX
help dissertation writing business plan writing services uk <a href=https://mfr89.info/>mfr89</a> no… nový
lKCYWxnRML 06.06.2022 13:46
lKCYWxnRML
aqa biology essay help order in research paper https://losttoys.info/ science fiction creative writi… poslední
Insipsy 08.06.2022 05:37
Insipsy

Desítky let tu budujeme energetický sítě a elektrárny, abysme si užívali komfortu, který nám poskytyla technologie, abysme teď všechno prohlásili za špatný a budeme to dělat krkoloměji. Nakonec se po mnoha bolestivých pokusech potichu vrátíme k původnímu modelu.
Osobně nechápu paranoiu proti jádru. Čistější a výkonnější zdroj energie zatím nemáme.

A ještě něco - cílem je šetření elektrikou, ale ve chvíli, kdy by se podařilo uvést do života masivní produkci elektromobilů, tak to bude teprve mazec! Představte si tu spotřební špičku ve chvíli, kdy se všichni vrátí z práce domů.

Ta spotřební špička bude relativní. Když někdo odebírá elektřinu doma, znamená to, že ji neodebírá v práci.
I když v kanceláři asi té elektřiny nespotřebuje člověk tolik, to je fakt. něco jiného by bylo v průmyslu, na druhou stranu doba, kdy průměrný hutník bude jezdit elektromobilem, je zatraceně vzdálená.

Elektromobily začnou mít smysl až tehdy, kdy někdo přijde s levným a vysokokapacitním prostředkem k ukládání energie. Do té doby budou drahé a upřímně řečeno si nemyslím, že by na zemi bylo takové nerostné bohatství, které by umožnilo následující desítky let vyrábět desítky milionů baterií pro elektromobily ročně.

No a až toto levné a vysokokapacitní ukládání energie bude dostupné, pak poklesnou i nároky na produkci elektřiny. Bude ji kam ukládat, takže elektrárny pojedou víceméně v konstantním provozu a špičky budou vykrývat právě obří akumulátory.

To by bylo, zpátky do práce.

Tak tech moznosti je spousta:

Treba amici vybiji muslimy a zacnou stavet solarni elektrarny v oblasti perskeho zalivu, ta efektivita tam bude uplne nekde jinde nez kdyz se to stavi v Nemecku a v CR. To je samozrejme cynicka moznost, ale ne uplne nerealna. Stejne tak prvni delsi blackout muze vest v Nemecku v to, ze obyvatelstvo vezme kostata a vymete s nima svou vladu a bude po zelene energii. Nebo se energie zdrazi natolik, ze si zeny rozmysli venovat se svemu konicku zehleni pradla, ono i prani se da omezit, sice jezdit potom v MHD bude asi jeste horsi nez dnes, ale moznost to je. Urcite se da vysmyslet dalsich sto moznosti, jak bude energeticka budoucnost vypadat.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru