Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tak kdo vlastně může do hospody?

Pokračujeme...

Existují ovšem pánské kluby, fitness centra pro ženy. Některé bary dávají třeba jednou týdně dívkám slevy na koktejly. Není záležitostí podnikatele, jak si nastaví pravidla?

Samozřejmě, že je to také jeho záležitostí. Ale zde to byla restaurace spojená s hotelem a před ní stálo nějaké dětské hřiště. Nic speciálního tam provozovatel nastaveno neměl. Pokud je povolen vstup jen pro děti od šesti let v doprovodu rodičů, tak tím jsou diskriminovány všechny srovnatelné subjekty. To znamená i dospělé osoby, které by ale měly mít naprosto rovné postavení.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/soudkyne-nygrinova-o-diskriminaci-v-restauracich-fvt-/domaci.aspx?c=A141114_174013_domaci_mlb
::)
Tak jsem asi úplnej magor. On tam nic speciálního nastaveno neměl. Až na to, že tam tedy měl speciálně nastaveno "vstup pro děti od šesti let a pouze v doprovodu rodičů". (To dětské hřiště je součástí pozemku hotelu a v majetku provozovatele toho hotelu. To jen tak pro pořádek. Nestojí jen tak před restaurací, což má snad evokovat, že jde o obecní hřiště, či kýho čerta... :-? )
Ono je to snad ještě horší, než jsem čekal. Zbytek rozhovoru se dá shrnout do jedné věty: Pan podnikatel to vidí moc dramaticky... prostě si tam ty děcka jednou pustil, tak ať drží hubu a krok.

edit: Já si zkusím soukromě po novém roce (tedy až se tam zase dostanu a budu mluvit s boleslaváky a "přilehlými") zjistit, o co tam vlastně jde. Mám čím dál větší pocit, že o ta děcka jde jen v prvním levelu....

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality