Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ještě jednou islám a pak už dám pokoj

Tak já ti právě jeden dal a ani jsi mi nevysvětlil, co je na něm pro tebe nesmysluplného... Že socialistické inženýrství a maximální ochrana zaměstnance prostě nefunguje je doceladobře vidět na Španělsku, Portugalsku nebo Francii. V první zmíněné je zaměstnanec skoro jako adoptované dítě - taky to skoro nejde vrátit, mají jedny z nejsilnějších odborů na světě a mají tam 20% nezaměstnanost. Čím to himl bude? Kde udělali soudruzi chybu?
Zapojme hlavu, pokud zaměstnance skoro nemůžu propustit, jakou mám motivaci vzít lidi na zkoušku, když se pokusím rozjet nový projekt? (když mi nevyjde, co s nimi?) Jak říkám, cesta je jediná, maximalizovat poptávku po pracovních místech a potom ani tomu zaměstnanci nebude tolik vadit, že mi to nevyšlo a já jej nepotřebuju, když si ihned najde uplatnění jinde... Je toho víc, nebudu vypisovat úplně všechno a všechny možnosti + opatření. Jde o princip, buď chápeš, nebo nikoli...

Samozřejmě že abychom se dostali na úroveň zemí se staletou demokratickou minulostí, kde mají vysokou životní úroveň nepůjde udělat za týden. Problém je, že lidé prostě chtějí řešení teď, hned a okamžitě a z toho plyne profit pro extremistické strany jako je KSČ, DSSS, Úsvit, ODS apod. A taky pro pochybné projekty typu ANO.

Připadá mi, že lidé často používají termín jako "občanská společnost", ale naprosto neví co to znamená... Znamená to především to,že by se museli změnit oni sami a vzít do rukou s tím spojenou odpovědnost. Což se samozřejmě vylučuje se socialistickými vzdušnými zámky (nemusíte nic,jen makat, my se postaráme)... Takže ano, máš pravdu, chce to čas, ale obávám se, že 2 generace jsou docela málo.
Nemyslíš si ale, že tvým postojem (všechno na piču, všichni zmrdi a nenažranci, ale alternativu nebo návrh nemám skoro žádný - sorry, ale Island nevyřeší to, o čem se tu bavíme) k té pozitivní změně ve společnosti moc nepřispíváš?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality