Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ještě jednou islám a pak už dám pokoj

Tak tvá otázka je postavená dost na individualismu. Co je smysluplné a rozumně ohodnocené pracovní místo pro mě, to nemusí být pro Tebe atd. Říkám jenom tolik, že o kvalifikované pracovníky bych se nebál, těch je pořád nedostatek (vidím to denně u nás ve firmě), jenomže ono je jaksi potřeba zaměstnat i ty nekvalifikované a případně i ty méně bystré a šikovné (nebudeme si lhát do kapsy, že neexistují, že ne...) a tyto místa jsou právě obsazovány cizinci, kterým stačí nižší mzda, jelikož u nich doma jsou i za tuto mzdu "králové" (viz Vietnamci nebo Rumuni).NA kvalifikovaných postech je to znát již méně (osobně znám Rumuna zedníka, co je opravdu fachman a strčí do kapsy většinu čechů, ale taky dostává na hodinu víc, než 70% zedníků u nás).
No a druhá věc kterou tvrdím je ta, že bude-li nedostatek volných lidí na trhu práce, bude se zkrátka muset zaměstnavatel snažit, aby nějakou získal a nyní ta druhá otázka, jak se asi bude snažit?
Je to přece jednoduchá matematika, ale bohužel o to je k ní trnitější cesta. Lidi na to ale slyšet nechtějí, lépe se poslouchá: "Zvýšíme minimální mzdu! Zpřísníme zákoník práce! Prosadíme zpřísnění propouštění! atd. atd. atd. a ve své nekonečné hlouposti si ani neuvědomují, že všechny tyto věci jsou vlastně jim samotným ke škodě. Ano, jim, zaměstnancům... Bohužel :-(

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality