Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem O hidžábnicích ze Střední zdravotní a „ráně dýkou do zad“

Aha, synonymum svobodné společnosti. Takže demokracie se vývojem - přejímáním prvků z jiných systémů (rozhodně netvrdím, že by to bylo špatně) - dostala do stádia svobodné společnosti. Kdyby ten systém byl tak dokonalý, nepotřebuje hotfixy, jako je ombudsman. Demokracie je založená na myšlence, že většinový názor je ten správný. Ombudsman (např., je to i soudní moc, na obě bude navazovat moc výkonná) řeší chyby (i domnělé), které může tento systém vyprodukovat. Kde jsi, demokracie, kdo říká, že zrovna tohle byly chyby?
To vše korunováno systémem zastupitelské demokracie, která skutečnou demokracii dále rozmnělňuje.
Nechci pomlouvat demokracii (tak jak je tedy chápána dnes), taky si myslím, že je to zatím to nejlepší, co jsme vyplodili (i když..). Ale nechápu, proč se tomu stále říká demokracie. Jestliže je základním kamenem Pokud dotyčný nikoho neomezuje a neohrožuje, může si dělat co chce, pak bych tomu spíš říkal regulovaná anarchie. :-)
Pod pojmem demokracie se dá takhle prodat cokoli. Se základním kamenem Pokud dotyčný nikoho neomezuje a neohrožuje, může si dělat co chce a hotfixy, které využívá demokracie, může fungovat třeba i osvícený monarcha.
On to možná není základní kámen, třeba je to štukatérská výzdoba průčelí.

Netřeba brát příliš vážně.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality