Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem O hidžábnicích ze Střední zdravotní a „ráně dýkou do zad“

Neviem komu odpovedat skor, ale JR bol prvy, takze jemu.
Zostanme u toho nepisaneho dress code. Preco by skola mala ustupovat jedincovi? Ak skola zavedie rovnosaty a moslimovia sa budu burit povoli im vynimky v ramci tolerancie ich nabozenstva?
Nie, ja si predstavujem demokraciu inak. Riaditel skoly ma pravo vyzadovat od ziakov istu formu spravania a obliekania a trvam na svojom nazore, ze nabozenstvo sa nemoze do tohoto miesat. Co ked pridu indiani a budu chciet byt nahi? Co, ked nejake nabozenstvo prikazuje kazdu polhodinu sa modlit? Prerusi sa hodina a prisluni ziaci sa pomodlia?
Mame demokraciu. rodicia predsa mozu dat dieta do akej skoly chcu (teoreticky samozrejme), takze preco ma skola tolerovat nejake nabozenstvo a jeho zvyky? Je skola nejakym nabozenskym miestom, kde sa musime prisposobovat inym? Co napriklad zidia a koser jedla? Bude sa v jednalnach varit specialne pre nich (v praxi neuskutocnitelne)?
Mohol by som vytiahnut vela zvykov z roznych nabozenstiev a keby mala skola reflektovat na kazde tak nerobi asi nic ine. Proste nepletme si toleranciu s buzeraciou zo strany mensin. A nenarazam len na moslimov, podobne mi vadia aj snahy krestanov mat povinne nabozenstvo na skolach, aby v triedach boli na stenach krize a pod.
Skola ma byt mimo nabozenstva, cize sekularna a na tomto by som striktne trval. Za branami skoly si chod v com chces, ale v skole sa spravaj podla skolskych pravidiel.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality