Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem O hidžábnicích ze Střední zdravotní a „ráně dýkou do zad“

Vzal sis to osobně, ale já to osobně vůbec nemyslel. Předložil jsem paralely, snažil jsem se poctivě odhadnout nebezpečnost nošení šátku ve výuce (apropos, to mě napadá, student(ka) absolvující chemoterapii bude nucen(a) rovněž odložit při výuce šátek?).

Nejde přece o rušení školních řádů, ale o rozumné výjimky, které se velmi dobře dají zdůvodnit, a které pochopí i student - např. "děvčata přicházejí ze země, kde je nošení šátku normální a patří ke společenským zvykům, proto jsme jim poskytli výjimku") Nejhorší co znám, je slepé vynucování pravidel, která byla stvořena pro určité situace a modely, nicméně realita je dávno předběhla.

A pokud "zjevně někoho pobouřili", tak normální ředitel by asi toto vyřešil domluvou tomu pobouřenému (případně vysvětlením výše) - a pokud se nejedná o nějakého úzkoprsého člověka, asi by to měl přijmout. Varianta ve hře (de iure nejčistší) je samozřejmě úprava nevyhovujícího školního řádu, např. ve smyslu "je zakázáno nosit pokrývku hlavy s výjimkou zdravotních či náboženských důvodů za předpokladu, že nebude zakrývat obličej."

Co se alkoholu etc. týká, chtěl jsem jen připomenout, že titíž rodiče a studenti, kterým v tomto případě vadí pokrývka hlavy, sami řád nedodržují a nebrání jim to ve vynucování dodržování stejného řádu vůči "cizím elementům", které mají ztíženou možnost obrany (jsou zde cizí, pravděpodobně zde nemají rodiče, atd.) To mi připadne jako extrémní pokrytectví, včetně jednání právě pí ředitelky, která o porušování tohoto řádu "normálními" studenty bezesporu ví, ale takto rázně nekoná.. Pasáž o smažkách, podvodnících a neplatičích daní je rozhodně zajímavá, protože se týká nejen školních řádů, ale českých zákonů, které jsou svým významem daleko významnější. Přesto jejich dodržování je často předmětem posměchu..

P.S.: pokud jsem tě něčím urazil, tak se omlouvám, nemyslel jsem to jako urážku.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality