To, co predvadzas ty je populizmus, lebo si zase niekde nieco cital a kedze sa to hodilo do tvojho svetonazoru hned si to to osvojil ako jedinecnu pravdu.
MF CR vykazuje pomerne jasne kolko dava skolstvo, ubytovanie, zdravotne a ostatne vydaje pre UA zijucich v CR
https://www.mfcr.cz/assets/attachments/2025-04-28_C-Zprava-o-vysledcich-hospodareni-statniho-rozpoctu.pdf
Kedze vydaje si eviduje aj MPSV CR a uvazdaz trosku ine vysledky musime pocitat s ciastkou 15.5-17,3mld CZK...bach v tom su zapocitane aj vydaje, ktore idu von z CR smerom na UA.
Problem je na strane prijmov, ktora sa takto exaktne nevedie...ale my ich vieme odhadnut, pretoze....
Vypocet si mozes spravit aj sam, pretoze MPSV uvadza pre rok 2024 152762 pracovnych vztahov, ak pouzijem priemerne odvody 7606 CZk (ja viem nemal by som pouzit priemer, ale ukazem ti aspon co vyjde pri priemery) tak dostanem 15.5-20 mld CZk len na odvodoch a daniach a po pridani spotrebitelskych dani, dph a pod 27-32 mld CZk.
OK UA nezarabaju priemr, takze podme na rok 2025, kde MPSV eviduje uz 198593 pracovnych vztahov. A teraz pre istotu pouzije, ze VSETCI zarabli min mzdu tak dostaneme po korekcii udajov zroku 2024 (152k zmluv) 30-33 mld po zapocitati spotrebnej dane a dph.
Nezabudaj, ze som im dal vsetkym min mzdu, cize to cislo v reale bude skor 40-50mld.
JaFi znovu otazka...preco to robis? Dnes v dobe AI mas stiahnute oficialne udaje z vasich ministerstiev za par minut a sam si z nich vytiahnes cisla a spravis si vycpoty...nikto to nemusi robit za teba a nemusis nikomu verit.
Preco si nespravis vlastny nazor takto a vzdy veris len zdrojom, ktore su ti emotivne blizke?