Zákaz alkoholu v Parlamentu neprošel.
Tak mne napadlo, přímo v hlavě, když zákaz alkoholu v Parlamentu neprošel (ono to tak někdy vypadá, když sleduji co zase náš zákonodárný sbor provádí), co to hlasování taky považovat za zákon co povoluje chlastání na všech pracovištích?

Neprošel 47:48. Koukám, že tam na tak "důležitý zákon" byla méně než polovina sněmovny. Neznám mechanizmus jednání sněmovny, ale při hlasování v obecních a městských zastupitelstvech je potřebná nadpoloviční většina zastupitelů, tak se snad ani nemělo hlasovat.
Dalších 36 se zdrželo, takže nadpoloviční většina tam byla.
Já to tušil, že to budeš vědět a doplníš to. Nicméně to dokazuje jak by dopadalo hlasování když by v parlamentu nebylo hlasování podle stran.
Tomu asi nerozumím. Co přesně to dokazuje?
Že třetina poslanců nemá názor i na tak jednoduchou otázku zda prodávat během zasedání poslanecké sněmovny alkohol.
Že se zdrželi, rozhodně nemusí znamenat, že nemají názor. Mohli to hlasování prostě jenom ignorovat. Nebo jsou proti, ale nechtějí být vedení v kolonce "proti". Důvodů může být spousta.
Pokud mají názor tak mají mandát ho prezentovat. Pokud se bojí hlasovat o tak jednoduché otázce, tak tam nemají co dělat. Pokud souhlasí s podáváním alkoholu během jednání, tak tam také nemají co dělat. Nicméně lid je zvolil a tak tam máme asi to nejlepší co u nás máme. Jsou to lidé, kteří hlasují o tom, že vodáci nesmí pít alkohol, že je na silnici nulová tolerance na alkohol atd. Prostě "Kážou vodu a pijí víno. Víc k tomu nemá cenu nic psát.
Já vůbec nechápu, jak je možné, že tam můžou být pod vlivem. Na silnici taky nesmím, abych neohrozil sebe a ostatní, zatímco poslanci můžou přivožralí rozhodovat o dalších deseti milionech lidí, co mají dělat, platit a jak se budeme chovat vůči zbytku světa, což je jejich práce a zaměstnání.
Z těch 36 bylo 29 z ANO. Ale lid si je zvolil.
Tak je to jasné, názor má předseda a ten ho asi nikomu nesdělil. Bude to chtít větší kontrolu jinak to povede k anarchii.
Ještě by mě zajímalo jaké bylo složení těch co hlasovali pro alkohol.