Oni připadají v úvahu ještě jiné aspekty. Když jsem pracoval, tak celá rodina byla od 7 hodin mimo dům (děti ve škole a my s manželkou v práci) a tak jsem ráno nasypal uhlák do kotle jen abych udržel nějakou teplotu. Jelikož jsem pracoval jen 100 metrů od domu tak jsem před tím než přišli kluci ze školy roztopil na přijatelnou teplotu. Dále se nyní rozmohlo pracovat z domova a tím pádem většinou v sedě, kdy požaduješ také vyšší teplotu. V neposlední řadě obyvatelstvo stárne, tolik se nehýbe a potřebuje také vyšší teplotu. O tom, že dřív byla hustota obyvatelstva na jednu bytovou jednotku vyšší se ve studii také nezmiňují. Osobně bydlím v domě 150 let starém, zatím bez zateplení. Stropy vysoké 3,55 m, v suterénu kombinované kamenné zdivo (síla cca 80 cm, z venku kámen, zevnitř cihly a mezera mezi tím vysypaná stavebním bordelem), obvodové zdivo pak z plných cihel o různé síle (60 cm, 45 cm a v 1. patře 30 cm). Dům samostatně stojící 420 metrů nad mořem a v místě kde to fouká (z domu vidím v dáli větrné elektrárny). Zda zateplím ještě já nebo naši dědicové nevím, jelikož teď denně protopím kolem 500,-Kč (brikety, dřevo). Také zvýšení daní z nemovitostí nepomáhá k tomu abych více našetřil.