Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem coop hb zkupuje a likviduje

Máš pravdu, že záleželo kde člověk bydlel. Osobně jsem bydlel v okresním městě na západě Čech. Favorit se vyráběl v Rokycanech a Eska v Chebu. Kolo Pionýr mi koupil děda u nich na vesnici v železářství někdy okolo roku 1961 a pamatuji si že v té době mělo to železářství dokonce Favorita ve výloze. Bylo to asi proto, že železářství vedl pán, který to železářství před rokem 1948 vlastnil a potom ho tam komunisté nechali dělat vedoucího. Další kolo Eska mi děda kupoval v Karlových Varech asi v roce 1967 a vím, že jsem si nemohl vybrat barvu a tak jsem ho měl červené (pánské). Favorita jsem si kupoval až v dospělosti díky našemu nákupčímu, později jsem si už známosti ve dvou železářstvích zařídil s pomocí manželky, která se s několika vedoucími znala díky studiu strojárny. Co se týká časopisů, tak měl můj otec založené ve stánku PNS své desky a vím, že vždy platbu za ně zaokrouhloval nahoru o jednotky korun a tak měl vše co chtěl. Bylo to obdobné jako když si kupoval "tvrdé" Sparty, ty jsi za normální cenu také nikde nekoupil.:-)
Je pravda, že například aby si dostával Zemědělské noviny, musel nějaký odběratel umřít.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat